ARSLAN, FAS UNTM SENDİKASI İLE VİDEOKONFERANS YÖNTEMİYLE BİR ARAYA GELDİ

14 Aralık 2020 16:17, Haberler


ARSLAN, FAS UNTM SENDİKASI İLE VİDEOKONFERANS YÖNTEMİYLE BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 14 Aralık 2020 tarihinde Fas Ulusal Yerel Yönetimler Çalışanları Sendikası tarafından düzenlenen “Covid-19 ile Mücadelede Yerel Yönetimler ve Sendikaların Rolü” konulu toplantıya videokonferans yöntemiyle katıldı. 

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  Fas Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu (UNTM) Genel Başkanı Abdelilah El Haloutı, Fas Ulusal Yerel Yönetimler Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Aziz Shab, Genel Başkan Yardımcısı Said Faddouli, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Genel Sekreteri Remzi Karataş, Fas yerel Yönetimler Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Saed, HAK-İŞ Dış İlişkiler Uzmanı Ahmed Enver Halfaya ile Hizmet-İş Sendikamızdan komite başkanları ve uzmanlar ile Fas Ulusal Yerel Yönetimler Çalışanları Sendikasından uzmanlar katıldı.

Toplantı, 2019 yılında Fas’ın başkenti Rabat’ta imzalanan ikili işbirliği anlaşmasının yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirildi.

Arslan, pandemiyle mücadeleyi anlattı

Genel Başkanımız Arslan, video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda pandemi ile mücadele kapsamında emekçilerin korunması, hastalığa yakalanmaması ve yaymaması amacıyla HAK-İŞ tarafından alınan önlemler ve uygulamaları anlattı.

115 ülkeye yardım

Pandemiyle mücadelede en önemli hususun liderlik olduğunu belirten Arslan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetin salgınla mücadeleyi başarıyla yönettiğini ifade etti.

Coronavirüs ile mücadele kapsamında İstanbul’da 45 günde biner yataklı 2 hastane yapılarak hizmete açıldığını belirten Arslan, Türkiye’nin 115 ülkeye tıbbı malzeme ve cihaz yardımında bulunduğunu söyledi. Arslan, “Türkiye’de 6 milyon göçmenin yaşıyor ve herkes, ayırt edilmeksizin sağlık hizmetinden yararlandırılıyor” dedi.

Ekonomik ve sosyal önlemler alındı

Salgının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla ‘Kısa Çalışma Uygulaması’, Ücretsiz İzin’ ve ‘İşten Çıkarılma Yasağı’ vb. tedbirler geliştirildiğini ifade eden Arslan, ekonomik sıkıntı yaşayan emekçilere İşsizlik Fonu tarafından yardımlar yapıldığını, 3 milyon vatandaşa ise maddi yardım sağlandığını söyledi.

“Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına destek sağladık

Cumhurbaşkanlığı tarafından “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla gerçekleştirilen kampanyayı hatırlatan Arslan, “Kampanyaya HAK-İŞ ve Hizmet-İş başta olmak üzere sendikalarımız destek sağladı” dedi.

“Emekçilerimize, devletimize ve milletimize destek veriyoruz”

Pandemiyle mücadelenin zorluğuna dikkat çeken Arslan, şunları kaydetti: “Alınan bütün önlemlere rağmen hala sorunlar var. HAK-İŞ olarak gerekli tedbirlerin alınarak fabrikalarımızın çalışmasını, üretimin devam etmesini istedik. Devlet, vatandaş ve sivil toplum kuruluşları olarak süreci en az zararla atlatabilmek için el birliğiyle çalışıyoruz. Devletimize, emekçilerimize destek veriyoruz. Hizmet-İş Sendikamızın iştiraki Emek Konukevi’ni Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettik. İşyerlerindeki denetim ve çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

El Haloutı: “Salgınının tüm dünyayı etkiledi”

Fas Ulusal İşçi Sendikaları Konfederasyonu (UNTM) Genel Başkanı Abdelilah El Haloutı, gerçekleştirilen toplantıyı, iki sendika arasındaki anlaşmayı etkin hale getirmek adına bir fırsat olarak değerlendirdiğini söyledi.

Coronavirüs salgınının tüm dünyayı etkilediğini ifade eden El Haloutı, “Fabrikalar kapanmak zorunda kaldı, işçiler işten çıkarıldı. Biz de yerel yönetimler olarak işyerleri ve buralarda çalışan emekçilerin zararı en az hasarla kurtarabilmesi için mücadele ediyoruz” dedi.

Aziz Shab: “Salgınla mücadelede en ön sırada yer aldık”

Salgının ortaya çıktığı andan itibaren ekonomik ve sosyal hayatı derinden etkilediğini aktaran Fas Ulusal Yerel Yönetimler Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Aziz Shab, salgınla mücadelede devletle işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi.

Fas hükümetinin önemli önlemler alarak uyguladığını belirten Shab, “Kayıtdışı çalışanlar için önemli tedbirler aldık, bunun yanında mağaza, market gibi işletmelerin denetimlerini gerçekleştirdik.  Yerel yönetimler sendikası olarak zarar gören herkese el uzattık, mücadelede en ön sıralarda yer aldık” diye konuştu.

Toplantıda, Fas Ulusal Yerel Yönetimler Çalışanları Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Said Faddouli, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı  Mehmet Keskin, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Remzi Karataş ile uzmanlar da salgınla mücadelede yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi. 



HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Aralık 2020 16:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu