TANRIVERDİ, FİLİSTİN MİLLİ GÜNÜ ANMA PROGRAMINDA KONUŞTU

27 Kasım 2020 10:13, Komite Etkinlikleri


TANRIVERDİ, FİLİSTİN MİLLİ GÜNÜ ANMA PROGRAMINDA KONUŞTU


HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, 15 Kasım Filistin Milli Günü anısına Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızda düzenlenen anma programına katıldı.

Programa, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyeleri, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile Hizmet-İş Sendikası Ankara şube başkanları katıldı. 

Programda konuşan HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Filistin mağdur ve mazlum insanların olduğu önemli bir yer, bu yönüyle her zaman hassasiyetle baktığımız bir konudur” dedi.

“Filistin Bugünün ve Yarının Meselesidir”

Filistin meselesinin sadece bugünün meselesi olmadığını belirten Tanrıverdi, “Filistin bizim yani Müslümanların ilk Kıblesidir. Filistin ve Kudüs, Hazreti Ömer, Selahaddin Eyyubi, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman’ın emaneti, sahabelerin, evliyaların yaşadığı, Peygamber Efendimizin Mirac’a yükseldiği önemli bir mekan, önemli bir şehirdir. Yaşadığımız dönemde bu kutsal topraklara bekçilik yapan, orayı kollayıp gözeten Filistinli kardeşlerimize yardım etmek Müslümanlar olarak bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu.

“Filistin’e Desteğimizi Sürdüreceğiz”

İmkanlar doğrultusunda Filistin’e, Filistin halkına desteklerin her zaman devam edeceğini belirten Tanrıverdi, “Filistin halkının, Filistin Büyükelçiliği’nin istediği desteği yerine getirdik, hiçbir zaman onların isteklerini geri çevirmedik, imkanlarımız dahilinde yardımlarımızı yaptık, Allah’ın izniyle desteğimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.

“TBMM’de Filistin Dostluk Grubunu Kurduk”

2002 seçimlerinin ardından kendisinin TBMM’de Milletvekili olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, “Meclis’te 74 ülke ile ülkemizin Dostluk Grubu olduğunu gördüm ancak Filistin BM nezdinde tanınmadığı için ülkemizle dostluk grubu kurulmadığı öğrendim. Bu doğrultuda harekete geçerek Haziran 2003 yılında 10 kişilik Filistin Dostluk Grubu’nu 6 aylık mücadelenin sonunda kurduk. Aynı tarihlerde Filistin’de de kurulan Türkiye Dostluk Grubuyla görüşmeleri başlattık. 2004 yılında Türkiye’den ilk defa Filistin’e parlamenter olarak ziyaretimizi gerçekleştirerek rahmetli Yaser Arafat ile görüştük” ifadelerini kullandı.

“Filistin Davasını Destekleyen Yılın Şahsiyeti Ödülü HAK-İŞ’e Verildi”

Filistin Lady Of The Earth Vakfı tarafından 2008’den bu yana verilen “Filistin Davasını Destekleyen Yılın Şahsiyeti” ödülünü alan ilk Türk olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, “Aldığım bu ödül sadece bana değil tüm Türk halkına, HAK-İŞ camiasına verildi. Bu ödül camiamız için bir onurdur. Bu ödül bir devlet ödülüdür ve yalnızca özel kişilere veriliyor. Filistin davasına ödül almak için değil, inancımızın gereği gönül veriyor, uluslararası camiada Filistin’e sahip çıkıyoruz. Ödülle birlikte sorumluluğumuz daha da arttı. Filistin’e olan desteğimizi ve yardımlarımızı daha da arttırmamız gerektiğini hatırlattı. Biz de bu doğrultuda HAK-İŞ Filistin Komitesi olarak çeşitli dernekler vasıtasıyla Pandemi döneminde de Filistin’e yardımlarımızı devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Kasım 2020 10:13, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu