YILDIZ: “TÜRK DÜNYASINI DAHA YAKINDAN ÖĞRENİYORUZ”

13 Kasım 2020 19:50, Haberler


YILDIZ: “TÜRK DÜNYASINI DAHA YAKINDAN ÖĞRENİYORUZ” 


Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ’in dünyanın değişik coğrafyalarına ilişkin çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “Türk dünyası ile de yakından ilgileniyoruz. Türk dünyasına ilişkin konuları da derinlemesine öğrenmek istiyoruz. İşin uzmanlarından hocalarından bu konuları dinlemek istiyoruz” dedi. 

Yıldız, 13 Kasım 2020 tarihinde Türk Dünyası Komitemiz tarafından düzenlenen ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurreşit Karluk’un katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programına katıldı. Programa, Türk Dünyası Komitesi Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, Genel Sekreter Yardımcımız Eda Güner ve uzmanlarımız katıldı. 

Genel Başkanvekilimiz Yıldız, HAK-İŞ’in Türk dünyası ile ilgili bir açılım yapmak istediğini ve bunu da sağlam temellere oturtarak yapmak istediğini belirterek, eğitim programlarının bu kapsamda düzenlediğini söyledi. Yıldız, “HAK-İŞ olarak, hangi işi yaparsak yapalım bilerek ve isteyerek yapıyoruz ve yaptığımız işleri de sağlam temeller üzerine oturtarak yapmak istiyoruz” dedi. 

HAK-İŞ’in dünyanın değişik coğrafyalarına ilişkin çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Yıldız, “Türk dünyası ile de yakından ilgileniyoruz. Türk dünyasına ilişkin konuları da derinlemesine öğrenmek istiyoruz. İşin uzmanlarından hocalarından bu konuları dinlemek istiyoruz. HAK-İŞ olarak, Türk Dünyası Komitemiz ile birlikte, diğer ülkeleri de incelemeye devam edeceğiz" dedi. 

Toplantıda, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurreşit Karluk da Türk dünyası tarihi süreç, Çin ve Doğu Türkistan ile ilgili ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Kasım 2020 19:50, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu