“DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE” HEDEFİYLE 81 İLDE FİDAN DİKTİK

11 Kasım 2020 16:04, İl Başkanlıkları Etkinlikleri


“DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE” HEDEFİYLE 81 İLDE FİDAN DİKTİK


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım tarihinde “Daha Yeşil Bir Türkiye” hedefiyle Türkiye genelinde on binlerce fidanı toprakla buluşturduk.

HAK-İŞ teşkilatı olarak, gelecek nesillerin daha yeşil bir Türkiye’de yaşaması hedefiyle İl Başkanlıklarımız ve tüm teşkilatımızla birlikte fidan dikim etkinliklerine tam destek verdik. Bu kapsamda Türkiye ile birlikte 30’a yakın dünya ülkesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ağaçlandırma seferberliğine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 21 sendikamız, 81 il Başkanlığımız ve 700 bine yakın üyemizle tam destek vererek yüzlerce fidan dikimi gerçekleştirdik.

Fidan dikim törenlerine HAK-İŞ İl Başkanlarımız, sendikalarımızın şube başkan ve yöneticileri, temsilcilerimiz ve üyelerimiz katılım sağladı.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 10-11 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 14. Olağan Genel Kurul Kararlarımız arasına, Çevrenin Korunması konusundaki hassasiyetlerimizi de yansıttık. 14. Olağan Genel Kurulumuzda, “Orman tahribatına son verilmesi, ağaçlandırma çalışmalarının hızlandırılması ile orman yangınlarına karşı güçlü tedbirler alınması” hedeflerini, bir karar olarak aldık. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 2019 yılında düzenlenen “Ortak Paylaşım Forumu” toplantısında da dile getirdiğimiz gibi her üyemiz için her yıl bir fidan dikme kararlılığımızı sürdürüyoruz.

HAK-İŞ olarak, çevrenin korunmasını en büyük ve ertelenemez insani sorumlulukları arasında görüyor, küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı bilinçlenmenin önemine her fırsatta işaret ediyoruz. 

11 Kasım 2020 16:04, İl Başkanlıkları Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu