İTİRAZLARIMIZI TBMM’DE GRUP BAŞKANVEKİLLERİNE ANLATTIK

10 Kasım 2020 14:23, Haberler


İTİRAZLARIMIZI TBMM’DE GRUP BAŞKANVEKİLLERİNE ANLATTIK


Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve MHP Grup Başkanvekilleri Erhan Akçay ve Levent Bülbül ile biraraya gelerek, TBMM gündeminde bulunan ve çalışma hayatına ilişkin maddeleri de içeren Torba Kanuna ilişkin düzenlemelere itirazımızı dile getirdi. Yıldız, yasa teklifindeki 21, 33 ve 37. Maddelerin geri çekilmesi talebini bir kez daha dile getirdiğini söyledi. 

Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, 10 Kasım 2020 tarihinde Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti ile birlikte TBMM’de temaslarda bulundu. Yıldız, Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ve MHP Grup Başkanvekilleri Erhan Akçay ve Levent Bülbül ile biraraya geldi. 

Yıldız, Mehmet Muş’un makamında gerçekleştirilen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Burada AK Parti ve MHP Grup Başkan vekilleri ile beraber bir toplantıyı yaptık. Tabi takdir onların, nasıl değerlendirirler bilmiyorum ama biz talebimizi tekrar ortaya koyduk. Bu diyalog sürecinin böyle olumlu bir noktaya gelmesinden memnuniyet duyuyoruz. Genel Kurul trafiğinin işleyişini tam olarak bilemiyoruz. Ancak orada esneklik ile ilgili maddeleri değerlendirip geri çekeceklerine inanıyoruz” dedi. 

Yıldız, söz konusu düzenlemede çalışanları yakından ilgilendiren ve hak kayıplarına neden olabileceğini düşündüğümüz, 21, 33 ve 37. maddelerin geri çekilmesine ilişkin talebimizi tekrar dile getirdiğini belirterek, “Bunları tekrar değerlendirecekler. 21’i o kapsamda değerlendirmemişler gibi hissettim. Şimdi şöyle bir durum olabilir zaten 33 ve 37’i çekersek o da biraz hükümsüz kalabilir boşa çıkıyor. Ben bu tartışmayı yapıp değerlendireceklerini düşünüyorum” dedi. 

Genel Başkanvekilimiz Yıldız, “Bizim talebimiz, sendikaların talebi zaten bu maddelerin geri çekilmesi talebiydi. Biz bu maddelerin içeriğini tartışmadık” dedi. HAK-İŞ’in uygun şartlar ve koşullar sağlanırsa önerilerini sunabileceğini ifade eden Yıldız, “Ancak bugün itibariyle bir revizyonu hiç konuşmadık. Bunun için gelmedik. Hükümetimiz Cumhur ittifakı olarak daha sonra bunları makul bir zeminde tartışalım derse tabi ki biz bu tartışmaya varız, o tartışmayı sağlarız” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Kasım 2020 14:23, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu