HAK-İŞ’TEN TÜSİAD’A ZİYARET

06 Mart 2012 14:00, Haberler


 

 

 

HAK-İŞ’TEN TÜSİAD’A ZİYARET

 

 

 Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Şubat 2012 tarihinde TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’i ziyaret ederek, TÜSİAD’ın 42. Genel Kurulunda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik etti, başarılar diledi. Ziyarete Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Settar Aslan, H. Ferudun Tankut ve Mehmet Şahin ile Genel Sekreter Yardımcımız Mustafa Paçal da yer aldı.  

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye’nin,  uzun yılların birikimi olan son derece önemli ve karışık sorun alanları bulunduğuna dikkat çekerek, “Yeni anayasadan mesleki eğitime kadar bütün bu sorunların çözümü konusunda ulusal çapta örgütlü büyük sivil toplum kuruluşları mücadele etmektedir. HAK-İŞ ve TÜSİAD da bu sorunların çözümü konusunda aktif rol alan sivil toplum örgütleridir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, çözüm yollarımız farklı olsa da sorunlarımızın aynı olduğundan hareket ediyoruz. Kurumlar arasında sağlıklı iletişimin önemine inanıyoruz” dedi.

 

Ekonominin özel sektör eliyle yürüdüğü küresel ekonomik rekabet şartlarında sosyal diyalogun, mesleki eğitimin ve uzlaşmanın öncüsü olan HAK-İŞ’in, sorunların çözümüne ilişkin olarak TÜSİAD ile sosyal diyalog içerisinde çalışmaktan yana olduğunu belirten Arslan, “Bugün Türkiye, dünyanın en büyük 16. Büyük Ekonomisi ve G 20’nin En Aktif Üyelerinden birisi durumunda ise bu, aynı gemide yol alan ülkemiz işçi ve işverenlerinin birlikte inşa ettiği bir başarıdır. Bu başarıyı daha ileriye taşımak, güçlü ve istikrarlı bir Türkiye’ye kavuşmak, rekabet gücü yüksek işletmeler, insan onuruna yakışır şartlarda çalışan işçiler ve mutlu insanlar için sendikaların ve işverenlerin sosyal diyalog ve kurumsallaşan ilişkiler çerçevesinde ortak akıl, erdem ve sağduyu içinde “birlikte” hareket etmesi büyük bir itici güç olacaktır. İşçi ve işveren örgütleri olarak, daha çok sosyal diyaloga ihtiyacımız vardır. Sendikaların daha çok örgütlenmeye, işverenlerimizin daha çok rekabet gücüne ihtiyacı vardır” diye konuştu.

 

Arslan, TÜSİAD Başkanı Boyner’e HAK-İŞ’in çalışmalarına, görüş ve önerilerine ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı bir rapor verdi.

 

 

 

 

 

 

 

ASKON ZİYARETİ

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Genel Başkan Yardımcılarımız Settar Aslan, H. Ferudun Tankut ve Mehmet Şahin işveren ziyaretleri çerçevesinde ASKON Başkanı Mustafa Koca’yı ziyaret etti.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, sosyal diyaloğun önemine değindiği konuşmasında, HAK-İŞ ve sosyal diyalog çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arslan, HAK-İŞ’in çalışmalarını içeren bir rapora Koca’ya teslim etti.

 

  

 

TUSKON ZİYARETİ

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Genel Başkan Yardımcılarımız Settar Aslan, H. Ferudun Tankut ve Mehmet Şahin aynı gün gerçekleştirdikleri işveren ziyaretleri çerçevesinde TUSKON Başkanı Rızanur Meral’i de makamında ziyaret etti.

 

HAK-İŞ’in çalışmaları hakkında hakkında bilgi veren işçi ve işveren örgütlerinin sosyal diyalog içerisinde çalışmasının önemine değinen Arslan, Meral’e HAK-İŞ’in çalışmalarını içeren bir rapor verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Mart 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu