ARSLAN, İSTANBUL’DA TİS TÖRENİNE KATILDI

03 Kasım 2020 12:46, Haberler


ARSLAN, İSTANBUL’DA TİS TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 3 Kasım 2020 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Esenler Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı. 

Törene, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Hizmet-İş Sendikası İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Canpolat, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı. 

İmza töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Esenler Belediyesi ile Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız arasında imzalanan 13’üncü dönem toplu iş sözleşmesinin Esenler Belediyesi’ne, üyelerimize ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Esenler Belediyesi’nde çeyrek asırlık bir geçmişi olduğunu hatırlatan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Esenler Belediyesi’nde geçmiş yıllarda emekçilerin alacaklarının ödenmediğini biliyoruz, o dönemler geride kaldı. Arkadaşlarımız hak ettiklerini zamanında almaya başladılar. Bu belediyecilik açısından önemli bir gelişmedir” dedi.

“Hayırlı ve Güzel İşler Yapıyoruz”

Emeğin bir hak sebebi olduğunun altını çizen Arslan, “Hak sözleşmelerden doğar, biz hakkımızı sözleşmeler ile elde ediyoruz. Toplu iş sözleşmeleri de üyelerimizin haklarını belirliyor” dedi.

İnsanların en hayırlısının insanlara hizmet eden olduğunu vurgulayan Arslan, “Kamu çalışanı olmak bir ayrıcalıktır. Statülerimiz ne olursa olsun hepimiz Esenler’e hizmet ediyoruz. Biz hem ailemizin nafakasını kazanıyor hem de hayırlı bir iş yapıyoruz. Esenler’de yaşayan 700 bin vatandaşımıza 24 saat hizmet ediyoruz. Hayır kazanıyoruz, çoluk çocuğumuzun nafakasını kazanıyoruz ve iş güvencemiz var” diye konuştu.

“işten Atılan Üyelerimizin İşe İade Edilmelerini Sağladık”

31 Mart yerel seçimlerinden sonra bazı belediyelerde üyelerimize baskı yapıldığını hatırlatan Arslan, verilen mücadeleler neticesinde baskı ve işten çıkarmaların sonlandığını, işten atılan üyelerimizin ise işe iade edildiğini söyledi.

Arslan’dan İstanbul Büyükşehir Emekçilerine Teşekkür

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yetki tespitini Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın almasının Büyükşehir çalışanlarına büyük bir moral olduğunu söyleyen Arslan, Hizmet-İş Sendikamızı tercihlerinden dolayı büyükşehir emekçilerine teşekkür etti.

“Sözleşmemiz Hayırlı Olsun”

İşçilerin, Esenler halkına hizmet ederken hassasiyetle çalıştıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Biz Esenler halkına hizmet ediyoruz. Esenler halkı bizi kendilerine hizmet etmekle görevlendirdi. Bu hizmeti yaparken, Esenler halkının ve birlikte çalıştığımız kardeşlerimizin hukukunu korumakla mükellefiz. Bu konudaki hassasiyetimiz sonuna kadar devam ediyor. Sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye çalışanları, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’ya birer teşekkür çiçeği takdim ettiler.


HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Kasım 2020 12:46, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu