ARSLAN: “FRANSIZ CHARLİE HEBDO DERGİSİ PROVOKASYON YAPIYOR”

28 Ekim 2020 20:35, Basın


ARSLAN: “FRANSIZ CHARLİE HEBDO DERGİSİ PROVOKASYON YAPIYOR”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “Fransız Charlie Hebdo dergisinin, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizi dünyaya teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandili’nde hedef alması açık bir provokasyondur. Basın özgürlüğü adı altında eleştiri ve ifade özgürlüğünü aşarak ırkçılık ve İslam düşmanlığı yapan, Cumhurbaşkanımız üzerinden İslam coğrafyasının en kıymetli değeri Hz. Muhammed’e ve O’nun mirasına saldıran Fransız Charlie Hebdo dergisini şiddetle kınıyoruz. Bu basın ve ifade özgürlüğü değil, küstahlıktır, ırkçılıktır” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: 

“Fransız Charlie Hebdo dergisinin, Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizi dünyaya teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandili’nde hedef alması açık bir provokasyondur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız üzerinden İslam coğrafyasının en kıymetli değeri Hz. Muhammed’e ve O’nun mirasına saldıran Fransız Charlie Hebdo dergisini şiddetle kınıyoruz.  

Fransız Charlie Hebdo dergisi, basın özgürlüğü adı altında eleştiri ve ifade özgürlüğünü aşarak ırkçılık ve İslam düşmanlığı yapmaktadır. Hiçbir inanca ve kutsal değere saygısı olmayan Fransız Charlie Hebdo dergisinin yayınını tüm dünya utanç ve ibretle izlemektedir. Charlie Hebdo dergisinin yaptıkları basın ve ifade özgürlüğü değil, küstahlıktır, ırkçılıktır.

Charlie Hepdo’nun yayını, Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un tavrından bağımsız değildir. Yüce dinimiz İslam’ı ve O’nun Peygamberini siyasi emeller uğruna araçsallaştırmak utanç vericidir. Hz. Muhammed, sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın rol modelidir. 

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un açıklamalarının ardından gerçekleştirilen, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da hedef alan ve uluslararası alanda itibarsızlaştırma amacı taşıyan bu ahlaksız yayın ve tutumları güçlü bir şekilde kınıyoruz. Bu yayınlar, büyük ve güçlü Türkiye’den ve Türkiye’nin Akdeniz ve Libya’daki başarılarından duyulan rahatsızlığın açık bir tezahürüdür. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, yüce dinimiz İslam ve Peygamber Efendimize yönelik saldırıları ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakareti şiddetle kınıyor, Müslümanlardan özür dilenmesini bekliyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ekim 2020 20:35, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu