“AVRUPA, KENDİLERİNDEN OLMAYANI TEHDİT GÖRMEKTEN VAZGEÇMELİ”

28 Ekim 2020 17:09, Basın


“AVRUPA, KENDİLERİNDEN OLMAYANI TEHDİT GÖRMEKTEN VAZGEÇMELİ”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, “Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam Karşıtı Açıklamaları ve Almanya’nın Berlin şehrindeki Mevlana Camii’ne düzenlenen polis baskınını kınıyoruz. Siyasi alanda varolan negatif yaklaşımların, toplumların ortak gelecek oluşturma ve birlikte yaşama anlayışını zedelemesinden endişe duyuyoruz. Avrupa, kendilerinden olmayanı tehdit görmekten vazgeçmelidir” dedi.  

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam Karşıtı Açıklamaları ve Almanya’nın Berlin şehrindeki Mevlana Camii’ne düzenlenen polis baskınını kınıyoruz. 

Avrupa’daki İslam karşıtı ve Müslümanlara yönelik dar görüşlü kampanyaların ülkelerin toplumlarındaki zararlı unsurları, kundakçıları ve uç anlayışları cesaretlendirmesinden kaygı duyuyoruz. 

Siyasi liderlerin dar görüşlü söylem ve politikaları sadece siyasi ilişkilerin gidişatını etkilemekle sınırlı kalmamakta, toplumsal bir soruna da neden olmaktadır. Avrupa, kendilerinden olmayanı tehdit görmekten vazgeçmelidir. Avrupa’da hem devletler hem de toplum nezdinde normalleşmiş görülen İslamofobi başta olmak üzere ırkçı ve ayrımcı her türlü tutumun önüne geçmelidir. 

Siyasi alanda varolan negatif yaklaşımların, toplumların ortak gelecek oluşturma ve birlikte yaşama anlayışını zedelemesinden endişe duyuyoruz. Avrupa ülkelerinde Müslümanlara ve Müslümanların kutsallarına yönelik saldırıları önlemek siyasi aktörlerin en önemli görevidir. 

Toplumlararası bütünleşmenin sağlanabilmesi ve bir arada huzur içinde yaşayabilmek için liderlerin, sivil toplumun ve bireylerin katkı sağlaması gerekmektedir. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, İslamofobi başta olmak üzere, ırkçı ve ayrımcı her türlü tutuma karşı, ülkelerin sendikalarını ve uluslararası sendikal hareketi de sağduyulu bir şekilde tutum almaya davet ediyoruz.” 


HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ekim 2020 17:09, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu