ARSLAN, "ANTALYA’DA 444 GÜNDÜR GREV VAR"

11 Ekim 2020 13:44, Haberler


ARSLAN, "ANTALYA’DA 444 GÜNDÜR GREV VAR"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde işten atılan üyelerimizin işe iade edilmesi, sürgünlerin durdurulması ve toplu iş sözleşmesi sürecinin işletilmesi amacıyla Hizmet-İş Sendikamız tarafından başlatılan grevin 444. güne ulaştığını söyledi. Arslan,  grevin mahkeme kararıyla durdurulmaya  çalışıldığını belirterek, "Çözüm arkadaşlarımızın toplu iş sözleşmelerinin imzalanması, sürgünlerin, baskıların durdurulmasıdır” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 11 Ekim 2020 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Antalya Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda Konuştu. Genel Kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Mustafa Köse, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) Başkanı Atlıhan Dere, Burdur Kemer Belediye Başkanı İsmail Özay, HAK-İŞ Antalya İl Başkanı Muhammet Talha Kandil, HAK-İŞ Denizli İl Başkanı Sezai Söylemez, HAK-İŞ Muş İl Başkan Yaşar Kalır, HAK-İŞ Van İl Başkanı Abdullah Efeoğlu, HAK-İŞ Isparta İl Başkanı Ali Akgül ile  Konfederasyonumuza bağlı Sendikalarımızın  Şube  ve Komite başkanları, delegeler ve basın mensupları katıldı.

"Antalya Büyükşehir’de Grevimiz 444 Gündür Devam Ediyor"

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Mart 2019 seçimleri sonrası CHP ve HDP’li belediyelerde Hizmet-İş Sendikamıza yönelik operasyon başlatılarak 30 bini aşkın üyemizin baskı ve tehditle istifa ettirildiğini hatırlatarak, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde de üyelerimizin istifa ettirildiğini, işten atıldığını, sürgün edildiğini ve toplu iş sözleşmesi sürecinin işletilmediğini söyledi.

‘’Üyelerimizi Önyargılarla İstifa Ettirdiler’’

Antalya Büyükşehirde işten atılan üyelerimizin işe iade edilmesi, sürgünlerin durdurulması ve toplu iş sözleşmesi sürecinin işletilmesi amacıyla Hizmet-İş Sendikamız tarafından başlatılan grevin 444. güne ulaştığı bilgisini paylaşan Arslan, şunları kaydetti: “Antalya Büyükşehir Belediye Başkanıyla sorunlarımızı müzakere etmek istedik, ancak kendisi çözümden yana tavır almadı. Bazı belediye başkanlarımız HAK-İŞ ile kavgalı olduklarından değil, ön yargılarından dolayı üyelerimizi bizden ayırdılar.”

"Sürgün ve Baskılar Durdurulmalı, Toplu Sözleşme Süreci İşletilmeli"

Hizmet-İş Sendikamız tarafından verilen mücadele neticesinde Bolu ve İstanbul belediyelerinde işten atılan üyelerimizin işlerine tekrar kavuşturulduğunu hatırlatan Arslan, “Bazı belediyelerde açtığımız davaları kazandık, arkadaşlarımız işlerine döndüler. Bazı belediyelerde davayı kazanmamıza rağmen işe alınmadılar. Bazı belediyelerde ise, ‘dava açmayın, işe alacağız” şeklinde tezgâh kurarak emekçilerin dava açmasının önüne geçtiler, ama sözlerinde durmadılar. Antalya Büyükşehirdeki grevimizi mahkeme kararıyla durdurmaya çalışıyorlar, ancak bu çözüm değildir, çözüm arkadaşlarımızın toplu iş sözleşmelerinin imzalanması, sürgünlerin, baskıların durdurulmasıdır” dedi.

Arslan, Coronaviris tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e geçmiş olsun dileklerini ileterek, bin an evvel görevine dönmesini temenni etti.

‘’Taşeron İşçiliğine Karşı Tarihi Bir Mücadele Verdik’’

HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikamızın taşeron işçiliğine karşı uzun yıllar büyük bir mücadele verdiğini belirten ve bunu kadroyla sonuçlandırdığını belirten Arslan, “HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak taşeronla mücadeleyi başlattığımızda sahada hiçbir konfederasyon, hiçbir sendika yoktu. Bizim dışımızdakiler taşeron emekçilerin sendikalı olabileceğine, onların sözleşmeden yararlanabileceğine inanmadılar, üye yapmadılar, “Bize kadrolular yeter, taşeronu üye yapmak istemiyoruz’ dediler. ‘Asıl işte çalışanlara kadro verilsin yardımcı işte çalışanlara kadro verilmesin” dediler. Taşeron emekçilerinin durumu patronların iki dudağı arasındaydı. 2014 yılında çıkarılan bir kanunla sendikaya üyeliklerini, toplu iş sözleşmelerini, izin ve kıdem haklarını güvenceye aldık. Fiyat farklarının devlet tarafından ödenmesini sağladık. Taleplerimiz dikkate alındığı için o günkü Hükümetimize teşekkür ediyoruz. HAK-İŞ’in, bazı sendikalar gibi birilerine değil tüm taşeron emekçilerine kadro talebinde bulunduğunu ve bunun 696 sayılı KHK ile başarıldığını söyleyen Arslan, “Mücadelemizin Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimiz tarafından kabul görmesi üzerine 1 milyon emekçi kadrolu oldu” dedi.

Taşeron Emekçilerine Kadro Verilmesi, HAK-İŞ’in Başarısıdır

696 sayılı KHK’ya HAK-İŞ’in bilgisi dışında son dakikada, eklenen bir madde ile bir operasyon yapıldığını ifade eden Arslan, şunları kaydetti: “O gün hükümet üyelerimizle konuştuk, bu düzenlemenin haksızlık olduğunu, düzeltilmesi yönündeki talebimizi ilettik. HAK-İŞ’in 200 milyona yakın üyesinin istemedikleri sendikalara, kanun zoruyla üye olmak zorunda bırakılmaları bizi yaralıyor, çünkü bu mücadelenin her aşamasında biz varız, süreci biz yürüttük, biz başardık.”

"Çözümde Yer Almayanlar, Üye Kapmak İçin Algı Oluşturuyor"

Geçiş döneminin belediyelerde Temmuz’da bittiğini, kamuda çalışan emekçiler için ise 1 Kasım’da tamamlanacağını hatırlatan Arslan, taşeron emekçilerin hakkını aramayanların, geçiş günü yaklaşınca algı operasyonlarına başvurduklarını söyledi.

"Mücadelemize Sonuna Kadar Devam Edeceğiz"

Arslan, “Aylardır aleyhimize kampanya yürütüyorlar. Bunlardan etkilenmeyin. Sendikalarımız arasında ayrım yapmıyoruz, üye sayılarının değiştirilmesini istemiyoruz. Yüzünüze bakmayanların sendikasında nasıl duracaksınız. Hükümetimizden bu konuda bir çözüm bekliyoruz, son güne kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Doğru olanı yapmaya devam edeceğiz. Emekçi kardeşlerimiz sosyal medyadan yürütülen algı operasyonlarına değil, HAK-İŞ’i takip etsinler, güvensinler” diye konuştu.

Kamuda çalışan KHK’lı emekçiler için kamu çerçeve sözleşmesi yapılacağını belirten Arslan,  "Kadroya geçen bütün arkadaşlarımız asıl işlerini yapıyorlar, artık kadrolular. Asıl iş yardımcı iş dönemi bitti. 2017 Aralık’tan beri herkes asıl işinde çalışıyor, bunu herkesin bilmesi lazım. Artık yardımcı iş, asıl iş diye bir şey yok.” dedi. 

"KKTC Davasını Uluslararası Platforma Taşıyan Bir Örgütüz"

Arslan, KKTC’de yaklaşan seçimler dolayısıyla Kıbrıs’ta sorunun tekrar ısıtılmaya çalışıldığını söyledi. KKTC’li Türklerin yeterince barışçıl olduğunu ve çözüme yönelik hür türlü adımı attığını kaydeden Arslan, “Artık bekleme zamanı değil, çözümü hızlandırma zamanıdır” dedi.

HAK-İŞ’in Kıbrıs davasına büyük destek verdiğini belirten Arslan, “HAK-İŞ, KKTC davasını uluslararası platforma taşıyan bir örgüttür. Kıbrıslı kardeşlerimizin her zaman yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. KKTC’deki seçimlerde sorunun çözümüne Türkiye ile birlikte katkı sağlayacak adaylar kazansın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ermenistan Azerbaycan Sorunu”

Arslan, “Barış adı altında Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgalini uzattılar. Ermenistan Azerbaycan topraklarından çıkarılmalıdır ” dedi.

Arslan, Ermenistan tarafından gerçekleştirilen füze saldırısında şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan diledi.

Köse: “HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in  Ülkemiz İçin Büyük Bir Önemi Var”

 AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ise, “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası sadece bir emek hareketi değil, her şartta demokrasinin ve milli iradenin yanında durmuş bir kuruluştur. Bu sebeple HAK-İŞ Konfederasyonumuzun ve Hizmet-İş Sendikamızın ülkemiz için büyük bir önemi var. Seçilecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

11 Ekim 2020 13:44, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu