JILAF ONLİNE EĞİTİM PROGRAMINA KATILDIK

06 Ekim 2020 13:39, Uzmanlar


JILAF ONLİNE EĞİTİM PROGRAMINA KATILDIK


Japonya Uluslararası Emek Federasyonu (JILAF) tarafından 28 Eylül – 2 Ekim tarihlerinde online olarak gerçekleştirilen eğitim programına HAK-İŞ Konfederasyonu uzmanları ile katılım sağladık.

Eğitim programı, JILAF heyetinin ve katılımcıların bir araya geldiği açılış toplantısıyla başladı. 

JILAF Başkanı Hiroyuki Nagumo’nun açılış konuşmasıyla başlayan eğitim programına, Konfederasyonumuz HAK-İŞ’i temsilen İşletme ve İdari İşler Uzmanı Fadime Can, Endüstri İlişkiler Uzmanı Elif Yıldırım ve Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı Merve Yılmaz katılım sağladı.

Konfederasyonumuz Uzmanları Fadime Can, Elif Yıldırım ve Merve Yılmaz Japonya’da gerçekleştirilmesi planlanan ancak tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirilen eğitim programına katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, HAK-İŞ Konfederasyonu’ndaki görevleri ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

5 gün süren eğitim programında katılımcılar Japonya emek hareketi ve tarihi, ekonomik gelişmeler, emek hareketinin rolü ve sorunları, sendika liderliği kuramı, çekici bir sendika lideri olmaya giden yol, Japonya verimlilik hareketi, Japonya sosyal güvenlik ve sosyal güvence sistemleri, Japonya İşçi Sendikaları Konfederasyonu (RENGO) faaliyetleri gibi birçok konuda online olarak eğitimler aldılar.

Eğitim programının kapanış toplantısında, Uzman Fadime Can asgari ücret, örgütlenme, kadro ve taşeron konularında, Uzman Elif Yıldırım sendikal liderlik ve kadın çalışmalarımız konularında, Uzman Yardımcısı Merve Yılmaz sosyal güvenlik ve bakım ekonomisi çalışmalarımız konularında sunum yaptılar.

HABERE AİT GÖRSELLER :

06 Ekim 2020 13:39, Uzmanlar


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu