ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU

04 Ekim 2020 13:01, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNDA KONUŞTU 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 4 Ekim 2020 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul 11 No’lu Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na telekonferans yöntemiyle katıldı.

Genel Kurula HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, Hizmet-İş İstanbul Şube Başkanları, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın İstanbul İl Başkanları, işyeri sendika temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Arslan, video konferans yöntemiyle katıldığı İstanbul 11 No’lu Şube Başkanlığının 1. Olağan Genel Kurulu’nun BOĞAZİÇİ YÖNETİM AŞ. emekçileri için hayırlı olması dileğinde bulundu.

HAK-İŞ’in yerli ve milli bir sendikal hareket olduğunu belirten Arslan, “Hz. Mevlâna’nın ifade ettiği gibi; biz pergel gibiyiz. Pergelin bir ucu kendi değerlerimizde ve kendi misyonumuzda sabit dururken, hareketli ayağıyla da 72 milleti geziyoruz.  72 milleti gezmek evrensel sendikal mücadelenin tarafı olmaktır. Yani bir yönümüzlede evrensel bir sendikal anlayışı da temsil ediyoruz” şeklinde konuştu.  

“Yerli ve milli bir duruş sergiliyoruz”

HAK-İŞ’in dünyanın en büyük sendikalarında biri olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti: “170 ülkede, 360 Konfederasyonun üyesi olduğu ve 207 milyon işçiyi temsil eden Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu’nun (ITUC) başkan yardımcılığı görevi HAK-İŞ’e verilmiştir. HAK-İŞ bu gücü duruşundan almıştır. HAK-İŞ, duruşundan, değerlerinden, milli çıkarlarımızdan vazgeçmeden ve aynı zamanda dünya sendikal hareketinin öncülüğünü ve liderliğini yapmaktadır. Sendikamız HİZMET-İŞ de hem EPSU’nun hem de PSI’ın çok etkin ve çok önemli üyelerinden biridir. Hem HAK-İŞ hem de HİZMET-İŞ olarak hem yerli ve milli duruş sergiliyoruz. Dünya sendikal anlayışın vizyonunu temsil ediyoruz. Biz bunu özgür ve demokratik anlayışı temsil ederek başardık.”

“HAK-İŞ'in Gücü Türkiye'nin Gücüdür”

HAK-İŞ’in bağımsızlığını koruyarak Türkiye demokrasisine büyük bir hizmet ve imkân sağladığını belirten Arslan, “HAK-İŞ'in büyümesi Türkiye'nin büyümesidir. HAK-İŞ'in gücü Türkiye'nin gücüdür. HAK-İŞ'in gücü aslında tüm insanlığın gücüdür” dedi.

“Mazlumların ve Ümmetin Tek Kalesi Artık Türkiye’dir”

Türkiye’nin büyük bir misyon taşıdığını ifade Arslan, “Bu ülkenin fertleri olarak tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız. Biz istemesek de tarih bizim omuzlarımızda duruyor. Altı asırlık bir imparatorluğun mirasçıları olarak bu sorumluluktan kaçamayız. Dünyanın hangi bölgesine gidersek gidelim şunu hatırlatıyorlar: ‘Siz atalarınızın yolundan gidip, atalarınızın mirasına sahip çıkın.” Yeryüzündeki mazlumların ve ümmetin tek Kalesi Türkiye’dir. Bu kaleyi düşürmemek, bu Kalenin gücünü, kudretini ve iradesini sağlam tutmak için hep beraber çalışıyoruz. Sudan'daki sendikal hareket bir sorun yaşarsa onun için bize geliyor, Filistin'de Gazze'deki sendikalar bunun için bizden destek istiyor” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız”

HAK-İŞ’in bütün tarihi boyunca demokratik bir duruş sergilediğini kaydeden Arslan, 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta, 15 Temmuz’da halkın ve hakkın yanında yer aldık. 15 Temmuz'da Şehitler verdik. 15 Temmuz'da hainlere karşı geçilmez bir kale oluşturduk.  HAK-İŞ olarak 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

“İBB ve iştiraklerindeki mücadelemiz başarılı olmuştur”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerleri ile iştiraklerinde yetki tespitini Sendikamız HİZMET-İŞ’e vermesini değerlendiren Arslan, şunları kaydetti: “Yetki tespitinin sendikamıza verilmesinin ardından bir kısım odakların ve bir kısım sözde sendikacıların açıklamaları, aslında ne kadar doğru bir yerde durduğumuzun göstergesidir. Bu sözde sendikacılar 31 Mart yerel seçimlerinden sonra iş yerlerimize saldıran ve bir kısım işveren vekillerini de yanlarına alarak sendikal mücadelemizi baltalamak isteyen ihanet şebekeleridir.  Bu sözde sendikacıların iftiraları, yalanları ve suçlamaları asla ve asla bizi yolumuzdan döndüremez. Geçmişten bugüne kadar yapılmış işletme toplu iş sözleşmelerini yok sayanlar, var olan çoğunluğumuzdan asla bahsetmeyen, sadece birtakım oyunlarla yetkimizi ortadan kaldırmaya çalışanlardır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki mücadelemiz bundan sonra daha güçlü bir şekilde devam edecektir. İki konfederasyonun sözde sendikalarının iş birliğine rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerindeki mücadelemiz başarılı olmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın adını kullanarak, belediye başkanımızın bu konudaki demokratik tutumunu bir şekilde istismar etmeye çalışanların hesapları boşa çıkmıştır.

“Bizim Tek Gücümüz Üyelerimizdir”

Daha çok çalışacağız ve daha fazla mücadele edeceğiz. Bizim sermayemiz yok, arkamızda bir kısım güç odakları yok. Bizim tek gücümüz üyelerimizdir. Onlara güveneceğiz, onlara dayanacağız ve onlarla beraber yürüyeceğiz. Kavga etmeden, çatışmadan, sorunlarımızın masada müzakere edeceğiz. Bize başka türlü bakanlara dahi doğru bakmalarını sağlayacağız. Boğaziçi A.Ş. ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş’de imzaladığımız sözleşmeler bizim için büyük bir tecrübe olmuştur. Yeni seçilen Belediye Başkanımız ve ekibi ile bu süreçleri tamamlamak her yiğidin harcı değildir. Zor bir süreç ve uzun müzakereler yaşadık. Toplu iş sözleşmelerini o günün şartlarına göre en iyi şekilde imzaladık. HAK-İŞ olarak İstanbul’da varız ve güçlüyüz. Biz bir ekibiz, biz bir aileyiz. Başarılarımız hepimizin, başarısızlıklar hepimizindir. Asla kimseye bir başarısızlığı ihale edemeyiz. Hepinizi mücadelemizde geleceğimizi inşa etmeye davet ediyorum.”

“Genel Kurulumuz Tarihi Bir Öneme Sahip”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’dan sonra genel kurula hitaben konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkan Yardimcimrz ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanvekili Av. Hüseyin Öz, “Bugün Boğaziçi A.Ş.’de çalışan arkadaşlarımız için çok önemli bir güne tanıklık ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyette bulunduğu bu süreç içerisinde Boğaziçi A.Ş.’de İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’de, İSPER A.Ş.’de ve diğer şirketlerde çalışan arkadaşlarımız ilk defa sendikalı oldular. İlk defa toplu sözleşmeli oldular ve şimdide ilk defa kendi genel kurullarını icra ediyorlar. Bu genel kurul bizim, sizin ve İstanbul Büyükşehir Belediyemiz açsından tarihi öneme haiz bir genel kurul oldu” dedi.

Öz’den İBB Başkanı İmamoğlu’na Teşekkür

Öz, “Birtakım malum sendikalar tarafından sendikamız aleyhinde yapılan kampanyalara rağmen, Sayın Ekrem İmamoğlu ve ekibi, son derece demokratik bir duruş sergiledi ve sözleşmeleri imzaladık. Sayın İmamoğlu’na ve ekibine, demokratik duruşları, karşılıklı uzlaşmacı tavırlarından dolayı teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Ekim 2020 13:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu