ARSLAN, ÖZ BÜRO-İŞ ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ

19 Eylül 2020 17:35, Haberler


ARSLAN, ÖZ BÜRO-İŞ ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Eylül 2020 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Öz Büro- İş Sendikası üyeleriyle Konfederasyonumuz Genel Merkezinde bir araya geldi. 

Ziyarete Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız Eda Güner ve Öz Büro-İş üyeleri katıldı.

“Salgınla Mücadelemiz Sürüyor”

Genel Başkanımız Arslan, bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını konusunda yapılan görüşmelerde mücadele etmeye ve sosyal diyalog işletmeye devam ettiklerini vurgulayarak, “Konfederasyonumuz salgınla mücadele konusunda tüm tedbir ve önlemlere uyarak bu süreci başarıyla yönetmiştir. Bir sivil toplum kuruluşu olarak salgınla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini, kurumsal yapımız, konfederasyonumuz bünyesindeki sendikalarımız ve toplumsal anlamda mücadelede bizlerden beklenti var. Hükümetimizin ve devletimizin bizim hassas davranmamız ve örnek olmamız gerektiği, bu mücadelede salgına karşı tedbirleri azami ölçüde almamız hususunda genel bir beklentileri var” diye konuştu.

Öz Büro-İş Sendikamız Türkiye’nin En Büyük Sendikası Olmalı”

Arslan, Öz Büro-İş Sendikasının Türkiye’nin en büyük iş kolunda faaliyet gösterdiğine işaret ederek, “HAK-İŞ’te iki türlü sendika var. Biri HAK-İŞ’in kurduğu sendikalar, diğeri HAK-İŞ’i kuran sendikalar. Öz Büro-İş Sendikamız HAK-İŞ Konfederasyonumuzun oluşturduğu, konfederasyonumuzun iradesiyle kurulmuş ve bu çizgide yürümüş bir sendikamızdır. Bu sendikamız konfederasyonumuzun ellerinde şekillenmiş ve bugünkü haline gelmiştir. Öz Büro-İş Sendikamız Türkiye’nin en büyük işkolunda faaliyet göstermektedir. O nedenle bizim için son derece önemli ve kıymetli bir sendikamızdır” dedi.

“Öz Büro-İş Sendikamıza Her Zamankinden Daha Fazla Sahip Çıkmalıyız”

Arslan, Öz Büro -İş üyelerinin sendikalarına sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, “Bu sendikanın tarihi yürüyüşünü daha da taçlandıracak, yeni hedeflere yürüyecek, yeni hedeflere ulaşacak, bu hedeflere giderken HAK-İŞ ile dayanışma içerisinde olarak bu mücadeleyi sürdürmeniz gerekiyor. Bu hem HAK-İŞ’e, hem sendikamıza hem de bize inanan, güvenen binlerce emekçimizin bize yüklediği bir sorumluluktur.

Öz Büro-İş Sendikamıza sahip çıkalım, sendikamızı geleceğe taşıyalım ve HAK-İŞ ortak paydasında buluşarak uzlaştırıcı bir tavır ile hareket edelim. Ayrıştırıcı değil, birleştirici bir dil kullanalım” diye konuştu.

“700 Bin Üye Sayımızı Artırmalıyız”

HAK-İŞ’in istikrarlı büyümesine devam ettiğine dikkat çeken Arslan, “700 bin üye sayısı elbette yetersiz. 13 milyon işçinin çalıştığı bu ülkede 700 bin ile yetinemeyiz, 7 milyonlara ulaşmamız gerekiyor. Hedefimiz sendikaları güçlendirmek, sendikalarımızı büyütmek, yeni işyerleri ile taçlandırmak ve HAK-İŞ’i Türkiye’nin ve bölgesel olarak bölgenin en büyük, en güçlü konfederasyonu yapmak. Bütün çabamız bu. Öz Büro-İş Sendikamızın da bu potansiyelini görüyorum. Sendikamızın iş kolundaki durumunu dikkate aldığımızda, HAK-İŞ’in en büyük sendikası olması yolunda hiçbir engel yok” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonunun kamuoyunda önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Arslan, “HAK-İŞ gerçekten üye sayısının çok üstünde bir kamuoyu desteğine sahiptir. Bizim üye sayımızla asla kıyaslanamayacak bir ağırlığımız var kamuoyunda. Pek çok sendikamızda olduğu gibi sizlerin de üyelerinizin büyük bir çoğunluğuna ‘Hangi sendikanın üyesisiniz?’ diye sorduğumuzda verilen cevap “HAK-İŞ üyesiyiz” oluyor. İnsanlar sendikalarının varlık nedenlerinin HAK-İŞ olduğunu biliyor. HAK-İŞ’li olmaktan gurur duyan, nereye giderseniz saygı gördüğünüz bir HAK-İŞ’ten bahsediyoruz. En büyük sendikamızın bile üzerinden HAK-İŞ’i çekin, sıradan bir sendika bile olamaz” hatırlatmasında bulundu.

“Arkadaşlar, Doğru Adrestesiniz”

Öz Büro -İş Sendikası üyelerinin geleceğe emin adımlarla yürümek istediğini vurgulayan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Bugün hiçbir yerde görev almamış ama HAK-İŞ ve Öz Büro-İş davasına gönül vermiş o kadar çok kahramanlarımız var ki onları bu salonlara sığdıramayız. Onların bir tek beklentisi var: Öz Büro-İş ve HAK-İŞ ilişkisinin daha da güçlenmesi. Sizler doğru adrestesiniz. Sendikanız da yaşadığınız birtakım sıkıntıları anlatmak ve çözüm yolu aramak için buraya geldiniz. Öz büro-İş Sendikamızın yaşadığı sorunların çözümü sağlansın ve geleceğe emin adımlarla yürüsün istiyorsunuz. Buda sizlerin en doğal hakkıdır.” şeklinde konuştu.

Arslan, “Biz Öz Büro-İş’in Türkiye’nin en büyük iş kolunun en büyük sendikası olmasından bahsediyoruz. Bu sendikayı hangi zorluklardan bugünlere getirdik biliyoruz. HAK-İŞ ve HAK-İŞ’in değerlerini, HAK-İŞ mücadelesinin bir parçası olarak görüyoruz. Asla hiçbir sendikamızı ayırmadık ve bu sendikamızı da ayıramayız.  Siz Yeter ki inancımızdan, mücadele azmimizden ve kararlılığımızdan vazgeçmeyelim” dedi.

“Bütün Zorluklara Rağmen Umutlu Olacağız”

696 Sayılı KHK ile kamu kurum ve kuruluşlarının sürekli işçi kadrolarına geçirilen işçilerin toplu iş sözleşmesi süreçlerinin yakın bir süreçte başlayacağına dikkat çeken Arslan, “Önümüzdeki zorlukları birlikteliğimizi, dayanışmamızı koruyarak ve daha fazla mücadele ederek aşacağız. Bütün bu zorluklara rağmen bizler gelecekten umutlu olacağız, hayallerimizden vazgeçmeyeceğiz. Daha güçlü bir Öz Büro-İş sendikası inşa etmek için mücadele edeceğiz” dedi. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Eylül 2020 17:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu