ARSLAN, 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE GAZİLERLE BULUŞTU

19 Eylül 2020 15:06, Haberler


ARSLAN, 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNDE

GAZİLERLE BULUŞTU

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Eylül 2020 tarihinde Gaziler Günü vesilesiyle HAK-İŞ ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı tarafından düzenlenen programa katıldı.

Programa, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, Ankara Valisi Vasip Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı,  Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, HAK-İŞ Genel Genel Sekreter Yardımcılarımız Eda Güner, Erdoğan Serdengeçti, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, kahraman gazilerimiz ve basın mensupları katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla başladı.

Gazilik ve şehitlik Türk milleti için büyük anlam taşıyor 

Programda konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ile dayanışma içerisinde olduklarını kaydederek, “Vakfımız bizlere gazilerimizi ve şehit ailelerimizi daha yakından tanıma imkanı verdi” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü etkinliği öncesinde Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin toplantısına katıldığını belirten Arslan, “Bu topraklar için gazi ve şehit olan evlatlarımızın ne anlama geldiğini Filistinli kardeşlerimizle yakın çalıştığımızda daha iyi anlıyoruz. Kendi topraklarında bir açık hava hapishanesinde yaşamak zorunda kalan, toprakları işgal edilmiş, seyahatleri engellenmiş, en temel hakları ellerinden alınmış, uluslararası bir kısım güçlerin merhametine bırakılmış milyonlarca Filistinlinin tek bir amacı var: Kendi topraklarında bağımsız ve özgür Filistin devletini kurabilmek” diye konuştu.

Gazilik ve şehitlik Türk milleti için büyük anlamlar taşıdığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu: “Değerli gazilerimiz sizlerin bizler için ne anlama geldiğinizi şu an daha iyi anlıyoruz. İyi ki varsınız. Sizlerin fedakarlıkları, şehitlerimizin kanları, bin yıldan fazla bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşamayı bize sağlamıştır. Bu ne büyük bir nimet ve büyük bir imkandır. Onun için bu toprakların kadrini kıymetini bilelim. Bizler bugün burada konuşabiliyorsak, faaliyetlerimizi yapabiliyorsak, bunlar siz gazilerimizin sayesindedir.”

HAK-İŞ olarak gazilerimiz ve şehit ailelerimizle yakından ilgileniyoruz

Şehir ziyaretlerinde gazi ve şehit yakınlarını mutlaka ziyaret ettiğini ve onların sorunlarını dinlediğini belirten Arslan, “Onların bizlerden sadece küçük bir istekleri var: O da ‘Bizleri Unutmayın’ diyorlar. ‘Devletimizden talebimiz üç beş kuruş ücret değil, bizleri unutmamasıdır’ diyorlar. Bu, onların ne kadar mütevazi ve onurlu olduğunu gösteriyor. Ziyaretlerde onların dualarını alıyoruz, taleplerini dinliyoruz, hiç duymadığımız sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

15 Temmuz’da rüştümüzü bir kez daha ispat ettik 

Devlet ve millet olarak gazilerimiz ve şehit yakınlarına gösterilen hassasiyetin takdire şayan olduğunu ifade eden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sorunlarımızın çözümü için hangi sorunu götürürsek götürelim burada irade koyan bir Cumhurbaşkanımız var. Gazilerimiz ve şehitlerimizin yakınları elbette daha fazlasını hak ediyor. Daha fazlasını mutlaka almanız gerekir. Gazilerimiz ve şehit ailelerimiz için yapılanları dünya ile kıyasladığım zaman iddia ediyorum ki bu ülke dünyada bir numaradır. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devletimize, hükümetimize teşekkür ediyorum. Onun önderliğinde ve liderliğinde sorunlarımızı bir bir çözüyoruz. Yeter ki birliğimizi, dayanışmamızı, kardeşliğimizi daha da güçlendirelim. 15 Temmuz’da bu konudaki rüştümüzü bir kez daha ispat ettik. Gazilerimizi ve şehit yakınlarımızı tanıdıkça milletimizden gurur duyuyoruz.”

Şehit, gazi ve gazi aileleriyle birlikte olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Burada çok asil bir topluluğun içerisindeyiz. Bize duruşlarıyla, hayatlarıyla, yaptıklarıyla öğüt veren asil bir topluluğun içerisindeyiz. Dinimizin ve inancımızın tanımladığı, diğer taraftan gelenek ve göreneğimizin bize emanet ettiği, atalarımızın bize tembih ettiği asil bir topluluğun içerisindeyiz. Ne anlatabiliriz ki? Duruşunuzla her şeyi anlatıyorsunuz. Sizlere ne anlatabiliriz ki, ne söyleyebiliriz ki! Bizim size karşı sorumluluklarımız var, borcumuz var” diye konuştu.

"Türkiye Büyük Projelere İmza Atıyor"

Soylu Türkiye’nin son 10 yılda büyük aşamalar kaydettiğini ifade ederek, “Sizin huzurunuzda bütün gazilerimizi, bütün şehit ailelerimiz hiç endişe etmeyin. Bundan on yıl öncesine baktığımızda ne Doğu Akdeniz'i hayal edebiliriz, ne Irak'ın kuzeyine kurduğumuz üs bölgelerini ne Fırat Kalkanını, ne Barış Pınarını ne Afrin'i... Burnumuzu bile sokturmazlardı. Ne tüm dünyaya meydan okuduğumuz insansız hava araçlarını, ne elin mühimmatlarına mecburken kendi mühimmatların yapan Türkiye'yi...İnancım şudur, bugün varız belki biraz sonra yokuz. inanıyorum ki 10 yıl sonra geldiğimiz noktadan güçlü noktada olacağız. Bu millet sayesinde bu inanç sayesinde" dedi.

Soylu Türkiye'de vesayetlerin kırıldığına dikkati çekerek, "Babalarımız dedelerimiz Ayasofya için gözyaşı dökerlerdi. Ben kendimden biliyorum. Bana hayal gelirdi. Rahmetli dedem Sultanahmet'e götürürdü. Uzaktan Ayasofya'ya baktırırdı. Hamdolsun bugün bize hayal olanlar gerçek oldu" ifadesini kullandı.

Bakan Soylu’dan Genel Başkanımız Arslan’a teşekkür

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 19 Eylül Gaziler Günü dolasıyla anlamlı bir organizasyona daha imza attığını ifade eden Soylu, “Yine bu organizasyonda her zamanki gibi ali cenaplığını, yüksek şahsiyetini ve katkılarını ortaya koyan HAK-İŞ Başkanımız Mahmut Arslan ve sendika yöneticilerimize, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı’na, bizimle burada bulunan çok değerli gazilerimize, şehit ailelerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Adnan Ertem, kahraman evlatları yetiştiren anne babalara seslenmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu etkinliği tertip eden HAK-İŞ Konfederasyonumuza ve vakfımıza teşekkür ediyoruz. 1915’te canlarımızı ortaya koyduk ve Çanakkale geçilmez dedik. Birkaç yıl sonra Sakarya’da, Dumlupınar’da zafere ulaştık. Verdiğimiz şehitler sayesinde bu vatan kuruldu ve Cumhuriyeti inşa ettik. Gazilerimizin vatan ve hürriyet uğruna gösterdiği cesaret ve mücadele genç nesillere ilham veriyor” dedi.

Şehit ve Gazi Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar, “Gazi vatandır, gazi bayraktır, gazi adanmışlıktır, gazi sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık sevdasının zirve ismidir. Bu vatana, bu bayrağa, bu millete  ihanet eden hainler bu güç karşısında titreyin. Tarihten ders alın. Çanakkale’de onca zorluğa karşı diz çökmeyen, Kore’de ülke çıkarları için kahramanca mücadele veren, Kıbrıs’ta vatanın bölünmez bütünlüğünün vesikasını çizen bu millet, 15 Temmuz günü 251 şehit, 2700 gazi vermiş fakat namerde fırsat vermemiştir” diye konuştu.


19 Eylül 2020 15:06, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu