ARSLAN: “SORUMLULAR ULUSLARARASI MAHKEMELERDE HESAP VERSİN”

28 Şubat 2012 14:00, Haberler


 

ARSLAN: “SORUMLULAR ULUSLARARASI MAHKEMELERDE HESAP VERSİN”

 

Hocalı Katliamı’nın 20. Yılı dolayısıyla İstanbul ve Ankara’da çeşitli gösteriler düzenlendi. HAK-İŞ Konfederasyonu da Azerbaycan Milletvekili Ceyhun Osmanlı ve Azerbaycan Çalışanları Konfederasyonu (AHIK) Genel Başkanı Settar Mehbaliyev’in destek isteğine olumlu cevap verdi ve mitinglere katıldı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan da Mahbaliyev ile birlikte İstanbul Taksim Meydanında düzenlenen mitinge katıldı. Arslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun katliamlara sessiz kalmadığını, 20 yıldan bu yana Hocalı katliamının takipçisi olduğunu belirterek, katliamın sorumlularının uluslararası mahkemelerde hesap vermesini istedi.

 

Azerbaycan’ın en genç milletvekili unvanına sahip olan ve Azerbaycan’ın en büyük gençlik federasyonunun başkanlığını yürüten Milletvekili Ceyhun Osmanlı 10 Şubat 2012 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı ziyaret etti. Osmanlı, bundan 20 yıl önce 26 Şubatta yaşanan Hocalı Katliamı hakkında bilgi verdi, bir gecede koca bir kasabının adeta yok edildiğini anlattı. Hocalı Katliamının 20. Yılı dolayısıyla 26 Şubat 2012 Pazar günü saat 14:00’de Taksim’de bir protesto gösterisi düzenlemeyi planladıklarını anlatan Osmanlı, burada “Bir Millet, İki Devlet” mesajı vermeyi amaçladıklarını söyledi. Osmanlı, HAK-İŞ’ten de bu mitinge destek vermesini istedi. Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin önemine değinen Osmanlı, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı Azerbaycan’a davet etti.

 

   

 

Azerbaycan Çalışanları Konfederasyonu (AHIK) Genel Başkanı Settar Mehbaliyev de 21 Şubat 2012 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı HAK-İŞ’te ziyaret etti. HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 12. Olağan Genel Kuruluna da katılan Mehbaliyev, Genel Başkanımız Arslan’ı tebrik etti. Mehbaliyev, 26 Şubat 2012 Pazar günü İstanbul Taksim Meydanında Hocalı katliamını protesto etmek amacıyla bir miting düzenleneceğini belirterek, HAK-İŞ’ten de bu mitinge destek vermesini istedi.

 

 

Azerbaycan Halk Hareketi'nin liderlerinden Hanım Halilova da 26 Şubatta Ankara’da BM binası önünde gerçekleştirmeyi planladıkları eylem için HAK-İŞ’ten destek istedi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Milletvekili Osmanlı, AHIK Başkanı Mehbaliyev ve Azerbaycan Halk Hareketi'nin liderlerinden Hanım Halilova’nın destek taleplerine olumlu yanıt verdi. HAK-İŞ, İstanbul Taksim’de ve Ankara’da gerçekleştirilen Hocalı Katliamını protesto gösterilerine destek verdi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığındaki 500 kişilik HAK-İŞ heyeti Taksim’deki gösterilere katılarak destek verdi. Genel Başkanımız Arslan, mitinge,  AHIK Başkanı Mehbaliyev ile birlikte katıldı.

  

 

Ermeni askerlerinin 1992 yılında Hocalı'da 613 Azeri vatandaşı öldürmesinin yıldönümünde Taksim’de binlerce kişi toplandı. Ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla Taksim Meydanı'na yürüyen kalabalık, saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Marşı'nı okudu. Grup, "Karabağ bizimdir, bizim olacak", "Bir millet iki devlet", "Ermeni yalanına sessiz kalma" şeklinde sloganlar atarak katliamı protesto etti.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun katliama sessiz kalmadığını, 20 yıldan bu yana Hocalı katliamının takipçisi olduğunu söyledi. HAK-İŞ ve HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın 1 milyon Karabağlı için yardım kampanyası düzenlediğini, bu yardımları giderek yerinde teslim ettiğini anlatan Arslan, “20 yıldır takip ediyoruz, ilgileniyoruz ve sorunların çözümü için katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hocalı katliamının sorumlularının uluslararası mahkemelerde yargılanması ve hesap sorulması gerekiyor. 1915 olaylarına takılan Ermeniler ve Fransa gibi bazı ülkelerin daha dün yaşanan Hocalı Katliamını açıklıyor olmaları gerekir” dedi.

 

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de Hocalı katliamını protesto etmek için Taksim'de toplanan binlerce kişiye destek verdi. Bakan Şahin, Türk milletinin haksızlığa ve zulme tahammül edemeyeceğini belirterek, "Afrika'da da olsa Asya'da da olsa, Balkanlar'da da olsa bu Türk milletini ilgilendirir. Çünkü biz sadece kendimiz için değil yeryüzündeki bütün canlılar ve bütün insanlık için çalışan, onları seven, onları kabul eden bir milletiz. İnancımız bir, kültürümüz bir, dinimiz bir, yolumuz bir, akımız bir, sevdamız bir. Azerbaycan'daki acı bizim acımızdır” dedi.

 

 

Ankara’da BM binası önünde gerçekleştirilen protesto gösterisine Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay başkanlığındaki yaklaşık 200 kişilik bir HAK-İŞ heyeti katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Şubat 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu