İŞÇİ VE İŞVEREN TEMSİLCİLERİNDEN BAĞIMLILIKLARIN ÖNLENMESİ İÇİN İLK ADIM PROJESİ

19 Ağustos 2020 13:51, Haberler


İŞÇİ VE İŞVEREN TEMSİLCİLERİNDEN BAĞIMLILIKLARIN ÖNLENMESİ İÇİN İLK ADIM PROJESİ


İş dünyasında sağlıklı yaşam ve bağımlılıklar üzerine farkındalığı arttırmak için Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Türkiye Yeşilay Cemiyeti (YEŞİLAY) iş birliği ile ‘İlk Adımı At’ projesi hayata geçiriliyor.

20 Ağustos ve 8 Eylül 2020 tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek webinarlar ile başlayacak olan proje ile HAK-İŞ, TİSK ve TÜRK-İŞ çalışanları ve yakınları başta olmak üzere, Yeşilay’dan eğitim talebinde bulunan vatandaşlarımızla birlikte on binlerce kişiye daha sağlıklı bir yaşama ilk adımı atmaları için destek olunması hedefleniyor.  

Koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde çok sayıda ortak çalışmalara imza atan işçi ve işveren konfederasyonları, bu kez de sağlıklı yaşam için farkındalık yaratacak bir projeye imza atıyor.

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti (YEŞİLAY) iş birliği ile gerçekleştirilecek olan proje ile toplum sağlıklı yaşama hazırlanarak, bağımlılıklardan kurtulmak için farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Geçtiğimiz yıl TİSK ev sahipliğinde ve İşçi Konfederasyonlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen Ortak Paylaşım Forumu’nda, katılımcıların hemfikir kalarak sahiplendiği konulardan birisi daha hayata geçirilecek ve on binlerce kişiye daha sağlıklı bir hayatın kapılarını açma konusunda destek olunacak.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan ‘İlk Adımı At’ eğitimleri dijital canlı webinarlar şeklinde gerçekleştirilecek ve sağlıklı yaşam, teknoloji, tütün ve madde gibi bağımlılığı türleriyle başa çıkma hakkında bilgi edinmek isteyenlere ilk adımı atma konusunda motivasyon kazandırılacak. Webinarlar ile çalışanlar ve yakınları başta olmak üzere, Yeşilay’dan eğitim talebinde bulunan tüm vatandaşlarla birlikte ilk etapta on binlerce kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Koordinasyonu ve operasyonu TİSK tarafından gerçekleştirilecek olan projenin eğitimleri, 20 Ağustos ve 8 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak. 

Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Bağımlılıkların insanlar için gün geçtikçe daha tehlikeli boyutlara ulaştığını belirterek, “İşçi ve işveren sendikaları ortaklığıyla gerçekleştireceğimiz ‘İlk Adımı At’ eğitimleri ile vatandaşlarımızın bağımlılıkla mücadele etmesi konusunda ilk adımı atıyoruz. Bu ilk adımın ilerleyen süreçlerde son adıma dönüşmesi, bağımlılıkların sona ererek vatandaşlarımız daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyoruz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Ağustos 2020 13:51, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu