ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKAMIZ 43 YAŞINDA

07 Ağustos 2020 23:35, Haberler


ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKAMIZ 43 YAŞINDA


Genel Başkanvekilimiz Av. Hüseyin Öz, 7 Ağustos 2020 tarihinde, Konfederasyonumuza bağlı Öz İplik-İş Sendikamızın 43. Kuruluş Yıldönümü programına katıldı.

Programa Genel Başkanvekilimiz Av. Hüseyin Öz’ün yanı sıra, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Konfederasyonumuza bağlı sendikaların genel başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Genel Başkanvekilimiz Hüseyin Öz, Öz İplik-İş Sendikası’nın 43. Kuruluş Yıldönümünü kutlayarak, “Sendikamızın 43. kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir aradayız bu vesileyle sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Kuruluş yıldönümleri bizim geleneğimizde ve kültürümüzde olagelmiş ve bundan sonra da devam edecektir. Böylesi günlerde teşkilatlarımızın çalışmalarını, gelecek çalışmalarla ilgili yapılması gerekenleri değerlendirme imkânı buluyoruz. Bu açıdan yıldönümleri önemli bir fırsat sunuyor” dedi.

Öz İplik-İş Sendikasının HAK-İŞ’in geleceğe dönük verimli çalışmalar yapan sendikalarından biri olduğunu söyleyen Öz, “Öz İplik-İş Sendikamızın son genel kurulunda almış olduğu, iş kolunun lideri olma kararı, HAK-İŞ ve Öz İplik-İş açısından geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Öz İplik-İş, bugün itibariyle 35 bin üyesiyle önemli bir yerdedir. İşkolunun ikinci büyük sendikasıdır. Belirlemiş olduğunuz hedefinize en kısa zamanda ulaşacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

İş kolunun en büyük sendikası olmanın yeterli olmadığını ifade eden Öz, şunları kaydetti: “Tekstil ve dokuma işkolunda 1 milyonu aşkın işçi arkadaşımızın olduğunu dikkate aldığımız zaman işkolunun en büyük sendikasının olma hedefinin yeterli olmayacağını ifade etmek gerekir. İnşallah sizler işkolunun en büyüğü olduktan sonra yeni bir hedefi hep beraber ortaya koyar ve işkolunda çalışan bütün işçi arkadaşlarımızın umudu olmak üzere bu kutsal yolculuğa hep beraber devam edersiniz. Siz büyüdükçe ülkemizin bu işkolunda çalışan emekçileri gelişecek, ülkemizin demokrasisi bundan istifade edecek, işverenleri bundan istifade edecek. Siz büyüdükçe konfederasyonumuz HAK-İŞ büyümüş olacak.”

"Tüm Sendikalarımızın Büyümesi İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz"

HAK-İŞ’in üye sendikalarına önemli ölçüde destek verdiğini söyleyen Öz, “HAK-İŞ ailesi olarak bütün sendikalarımız için var gücümüzle, sendikalarımızın büyümesi, gelişmesi ve iş kolları başta olmak üzere ülkemizin lider sendikaları olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Konfederasyon olarak her zaman Öz İplik-İş ailesinin yanında olduk. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu birlikteliğimizi bu beraberliğimizi pekiştirerek ve geliştirerek geleceğe doğru sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Öz iplik-İş Sendikamızın kuruluşundan itibaren bu kutsal çatı altında mücadele etmiş, buraya değer katan bu çatının içerisinde manevi varlıklarıyla bize güç veren kıymetli büyüklerimiz, değerli dostlarımız var. Kuruluşundan itibaren bu çatı altında mücadele vermiş olan büyüklerimize teşkilatımız HAK-İŞ ve çalışanlar adına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Salgın Süreci Halen Devam Ediyor

Koronavirüs’ün dünyanın tamamında insanlık için halen büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Öz, şunları söyledi: “Bu süreçte virüsle mücadele çalışmaları sırasında canla başla mücadele ederken görevi başında virüs kaparak vefat eden, sağlık personellerimiz başta olmak üzere bu süreç içerisinde kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Salgın süreci halen devam ediyor, özellikle son bir ay içerisinde tatil beldeleri başta olmak üzere Kurban Bayramı sırasında gördüğümüz görüntüler manzarayı önümüze seriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi bu mücadelenin başarıyla sonuçlanması için her türlü tedbiri almış ve uygulamaya koymuş bir durumdayız. Özellikle tekstil sektöründe çalışan kardeşlerimize öncülük eden siz değerli dostlarımızdan istirham ediyorum, maske konusunda, mesafe konusunda ve hijyen konusunda gerekli hassasiyeti göstermeniz gerekir. Bunu yaptığımız taktirde inanıyorum ki bu süreçten ülke ve millet olarak sağlıklı bir şekilde çıkma imkanına sahip olacağız. Tekstil sektöründe çalışan ve bu süreçte dünyanın dört bir yanına gönderilmek üzere maske üretiminde görev alan çalışanlarına da bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, “Öz İplik-İş Sendikası olarak, Türkiye’de iş kolumuzun en büyük ikinci sendikasıyız. Genel Kurulda almış olduğumuz iş kolunda lider olma kararı ve hedefimize doğru hızla ilerliyoruz. Öz İplik-İş Sendikası her alanda çalışma hayatının içinde olmayı başaran bir sendikamızdır. Sendikamızın 43. Kuruluş Yıldönümünü kutluyor olmanın huzurunu yaşıyoruz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Ağustos 2020 23:35, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu