ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI

25 Temmuz 2020 12:28, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Arslan,  HİZMET-İŞ Sendikamızın Kütahya Şube Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu’na videokonferans ile katılarak, kongrenin Kütahyalı emekçiler için hayırlı olması dileğinde bulundu.

HİZMET-İŞ Sendikamızın Kütahya Şube 1. Olağan Genel Kurulu 25 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Aslan'ın, yanı sıra HİZMET-İŞ Sendikamızın Genel Başkan Yardımcıları Halil Özdemir ve Mehmet Keskin, HAK-İŞ Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ödemiş, HAK-İŞ Bursa İl Başkanımız Başkanı Mustafa Yavuz, HAK-İŞ Uşak İl Başkanı Recep Sorkun, HAK-İŞ Manisa İl Başkanı Turan Karafil, HAK-İŞ İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek, HAK-İŞ Eskişehir İl Başkanı Ayşegül Durur, HAK-İŞ Afyon İl Başkanı İbrahim Gürbüz, Sendikalarımızın Genel Merkez ve Kütahya Şube yöneticileri, Ak Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Memur-Sen Kütahya Temsilcisi Fatih Köse, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, delegeler, iş yeri sendika temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Arslan, genel kurulun Kütahyalı emekçiler için hayırlı olması dileğinde bulundu.

"Kütahya’da Şube Başkanlığımız İle Birlikte Daha Güçlü Bir Sendika İnşa Edeceğiz"

Hizmet-İş Sendikamızın, Kütahya’da 2010 yılından bu yana yoğun bir örgütlenme içerisinde olduğunu belirten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, bu yoğun mücadelede emeği geçen teşkilat mensuplarımıza teşekkür etti.

Arslan, “Kütahya’da şube başkanlığımız ile birlikte daha güçlü bir sendika inşa edeceğiz. Teşkilat mensuplarımızın da desteğiyle bu süreci başarıyla gerçekleştireceğiz” dedi.

"Taşeron Sorununun Çözümündeki Rolü Yadsınamaz”

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in, taşerondan kadroya geçişte büyük rolü olduğunu kaydeden Arslan, şunları söyledi: “Belediyeler başta olmak üzere kamuda gerçekleşen reform, özellikle HAK-İŞ’in yadsınamaz ve unutulamaz başarısıyla gerçekleşmiştir. Elbette bütün sorunları çözemedik, ancak şunu unutmayın ki, bugün belediyelerimizde ve kamu kurumlarında kadroya geçen arkadaşlarımız 2017 yılından önce ücretli köle muamelesi görüyorlardı. Yıllık izin kullanamıyorlardı, fazla mesai hakları yoktu, kıdem tazminatları ödenmiyordu, insanlık onuru ve her türlü hakları gasp ediliyordu. Bu sorunların bir bülümünü çözdük, bir bölümü için de mücadelemizi kararlılıkla devam ettiriyoruz.”

"15 Temmuz’u Unutmadık, Unutmayacağız"

Geçtiğimiz hafta 15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü seneyi devriyesi olduğunu ve HAK-İŞ’in bugünü unutturmamak için bir program gerçekleştirdiğini hatırlatan Arslan, “15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız sloganıyla yola çıktık ve dört yıldır bu konuda hassas davranıyoruz. Hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Kütahyalı kardeşlerimizi 15 Temmuz gecesi gösterdikleri dirayetten dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

"HAK-İŞ Türkiye'nin En Önemli STK'sı"

HİZMET-İŞ Sendikamız'ın Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in önemli sendikalarından biri olduğunu ifade eden Arslan, “HAK-İŞ Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütlerinden bir tanesi, HİZMET-İŞ de Türkiye’nin en büyük işçi sendikasıdır” dedi.

Ülkemizde 14 milyon sigortalı işçinin çalıştığını hatırlatan Arslan, “En büyük işçi sendikası olarak 300 bin üyemiz var, HAK-İŞ’in 700 bin üyesi var. Bu rakamları yükseltmek zorundayız. HAK-İŞ’in büyük davası, bu büyük hedefleri var. Bütün çalışanlara ulaşmak için 24 saat mücadele vermeliyiz” dedi.

"Arslan, Kadın Emekçileri Sendikal Mücadeleye Çağırdı"

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in çalışan kadınların sorunlarının çözümüne yönelik gerçekleştirdiği çalışmalara değinen Arslan, şunları kaydetti: “Kadın ve iş hayatı konusunda Türkiye’nin en etkin, en güçlü ve en ileri faaliyetleri gerçekleştiren bir emek örgütüyüz. Tüzüğümüz gereği, kadın üyelerimiz şubemizdeki üye sayısı oranında genel kurulumuza katılmaktadır. Kadınların geçmişte genel kurullarda 1-2 delege ile temsil edilirken, artık üye sayısı oranında temsil ediliyor olması, gelecekte kadın sendikacı liderlerin yetişmesi için önemli bir fırsattır.”

Kadın emekçileri sendikal mücadeleye çağıran Arslan, “Kadın üyelerimiz, başkalarından destek istemeden kendi mücadelelerini sürdürmelidir. Sendikal mücadeleye kadın elinin değmesi, sendikal mücadeleyi güçlendirecek, daha ileri bir seviye taşıyacaktır” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Temmuz 2020 12:28, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu