15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz 2020 10:37, Haberler


15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ


HAK-İŞ olarak “15 Temmuz Türkiye’yi İşgal ve Hain Darbe Girişiminin” 4. Yıldönümünde 15 Temmuz bilincini diri tutmak, Türkiye’yi işgal ve darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak amacıyla bir anma etkinliği düzenledik. 

Genel Başkanvekilimiz Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Genel Merkezi önünde toplanan heyetle birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Anma etkinliğine Genel Başkanvekilimiz Av. Hüseyin Öz’ün yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Yunus Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcılarımız Eda Güner ve Erdoğan Serdengeçti, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile 15 Temmuz gazilerimiz ve şehitlerimizin aileleri ile üyelerimiz yoğun katılım gösterdi.

Genel Başkanvekilimiz Av. Hüseyin Öz, HAK-İŞ Genel Merkezi önünde bulunan HAK-İŞ üyelerine seslendi. Öz konuşmasında 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde vatan uğruna canını hiçe sayan onlarca HAK-İŞ üyesinin de içinde yer aldığı 2 bin 301 gazimizi şükran ve minnetle anarak, “15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin bize yaşattıklarını unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” diye konuştu.

“Türk Milleti Yeni Bir Destan Yazdı”

15 Temmuz gecesi Türk milletinin büyük bir destan yazdığını belirten Öz, “Hainlere karşı kahramanca göğsünü siper ederken şehit olan üyelerimizden Celalettin İbiş, Ahmet Özsoy, Ali Karslı ve Hakan Gülşen başta olmak üzere ismini sayamadığımız 251 şehidimize Yüce Allah’tan Rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyoruz” dedi.

“15 Temmuz Gecesi Vatan İçin Mücadele Verdik”

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak 15 Temmuz gecesi ilk andan itibaren sokaklara çıkıp vatan, bayrak, demokrasi ve özgürlükler için mücadelede yer aldıklarını belirten Öz, “O günden bu yana Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın talimatıyla ilkesel olarak her platformda ve toplantımızda bu kararlılığımızı haykırıyoruz” şeklinde konuştu.

“Milli iradeye darbe vurmak isteyen hainlere, o gece nasıl fırsat vermediysek bugün de aynı kararlılıkla, aynı duygularla yine o hainlere fırsat vermeyeceğimizi bir kez daha yineliyoruz. 15 Temmuz ihanetini unutmadık, unutmayacağız. Her şartta ve koşulda vatanımıza, milletimize, demokrasimize ve geleceğimize sahip çıktık, bundan sonra da bu yolda mücadelemize devam edeceğiz” diyerek sözlerine devam eden Öz konuşmasına şöyle devam etti:

15 Temmuz gecesi o alçaklara, o cuntacılara, o gözü dönmüş katillere nasıl meydanları bırakmadıysak, elimizde bayrağımız, yüreğimizde iman ve vatan sevgisiyle, demokrasi ve özgürlüklerimize olan inançla meydanlara koştuysak, 15 Temmuz’un dördüncü senesinde de milletimizin yazdığı o şanlı destanı hatırlamak ve şehitlerimizi yad etmek için buradayız. Şehit ailelerimizle ve gazilerimizle dayanışma içindeyiz. 

"Hafıza-I Beşer Nisyan İle Maluldür”

15 Temmuz 2016 günü emir-komuta zinciri dışında hareket eden, asker kıyafetine bürünmüş hainler, milletin hür iradesiyle seçilmiş olan hükümeti düşürerek devlet yönetimini zorbalıkla ve alçakça ele geçirmeye çalıştılar. 

"Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür” derler o yüzden karartmaya çalıştıkları o geceyi bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. O gece Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Ankara Emniyet Müdürlüğünü, Gölbaşı Özel Harekat Merkezini, Türksat’ı bombaladılar” dedi.

“İnsanlarımıza Hiç Acımadan Kurşun Sıktılar”

Hain FETÖ örgütü mensuplarının İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü’nü kapatarak sivil halkın üzerine bomba ve ateş yağdırdığını hatırlatan Öz, elinde bayraktan başka hiçbir şey olmayan sivil vatandaşların üzerine hiç acımadan kurşunlar, bombalar yağdırararak tanklarla insanları ezdiklerini belirtti.

“Türk Milletinin Vatan Sevdasını Hesaba Katmadılar”

Her türlü planı alçakça ince ince hesap eden FETÖ'cü hainlerin Türk milletinin vatan, bayrak ve hürriyet sevdasını hiç hesaba katmadıklarını ifade eden Öz, “Milletimiz o gece Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Başbakanı, Hükümeti, siyasi partileri, milletvekilleri, medya ve cunta dışı bütün güvenlik güçleriyle birlikte, inanılmaz bir demokrasi mücadelesi vererek, darbe geleneğini bozmuştur. Demokrasiyi özümsemiş olan milletimiz, hem kendi iradesine, hem de seçtiği liderlerine sahip çıkarak, bu ülkede artık kolay kolay darbe yapılamayacağını hem cunta heveslilerine ve hem de onları kullanan efendilerine en net şekilde mesajı vermiştir” dedi.

“Türk Milleti O Gece Destan Yazdı”

Hainlerin karartmaya çalıştığı 15 Temmuz gecesi, tüm milletinin destansı direnişiyle aydınlık bir sabaha çıkıldığını, o gece Türk milletinin büyük bir destan yazdığını hatırlatan Öz, “Tüm Türkiye o gece hainlere karşı bir olmuş, iri olmuş, diri olmuş, tek yürek olmuştur. HAK-İŞ olarak, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı tüm sendikalarımız ve teşkilatımızla birlikte, milletten; demokrasiden ve özgürlüklerden yana tavır alarak, millet iradesinin yanında saf tuttuk. HAK-İŞ olarak, 44 yıllık onurlu tarihimize yakışır bir şekilde sağlam bir demokratik duruş sergilemiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

HAK-İŞ olarak, ülkemiz üzerine oynanan siyasi oyunlara, kaos oluşturma çabalarına,  demokrasi dışı yöntemlere ve bütün darbe girişimlerine karşı olduklarını bir kez daha hatırlatan Öz konuşmasında, “Herkesin barış ve istikrar içerisinde, huzur ve güven ortamında, birlik ve dayanışma içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, darbe ya da başka adlar altındaki her türlü terör saldırısını nefretle kınıyoruz. Türkiye'nin devleti, milleti ve kurumlarıyla bir bütün halinde her türlü terörle mücadele konusunda daha aktif ve etkin çalışmaları hayata geçireceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öz, millet iradesine darbe yapmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini hatırlatarak, “Bu aziz millet, bayrağına, vatanına, demokrasisine, özgürlüğüne ve geleceğine her zaman sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. Bundan sonra hedefimiz, demokrasisi daha güçlü bir Türkiye’dir. İnşallah bu hedefe de hep birlikte ulaşacağız” dedi.

Genel Başkanvekilimiz Hüseyin Öz, darbe girişime bulaşan bütün faillerin içeride ve dışarıda yakalanarak bir an evvel yargı önüne çıkarılmasını ve hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını istediklerini vurgulayarak “HAK-İŞ olarak, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı devletimizin başlattığı, ulusal ve uluslararası platformlarda FETÖ başta olmak üzere, bütün terör örgütlerine karşı yürütülen çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Yargılama sürecinde terörist hainlerin toplumla adeta dalga geçtiklerini, toplumun sinir uçlarına dokunduklarını üzülerek görüyoruz. Yargılama sürecinde, mahkumların ortaya koyduğu ahlaksız tutum nedeniyle şehit yakınlarımız ve gazilerimizin acılarını tekrar tekrar yaşadığını biliyoruz” diye konuştu.

Öz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde bir kez daha “Unutmadık, Unutturmayacağız” diyoruz. Şehit ailelerimizle ve gazilerimizle dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz.  Şehitlerimize rahmet, ailelerine tekrar sabır diliyor, gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.

“Kahraman Ordumuza Başarılar Diliyoruz”

Ülkemizin doğusunda, Suriye’de, Irak’ta, sıcak sularda ve Libya’da mazlum ve mağdurların yanında ülkemizin hak ve menfaatlerini korumak için mücadele eden kahraman ordumuza ve güvenlik güçlerimize başarılar dileyen Öz, “Cenab-ı Allah kahraman güvenlik güçlerimizi bütün cephelerde ve mücadele verdikleri topraklarda muzaffer eylesin. Ülkemizin bin yıllık tarihinin bundan sonra da devam etmesi için her türlü ihanete karşı birlik ve beraberlik ruhu ile mücadele edeceğimizi ifade ediyoruz” dedi.

Program, dua ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Temmuz 2020 10:37, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu