15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ KABİRLERİ BAŞINDA ANDIK

15 Temmuz 2020 09:06, Haberler


15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ KABİRLERİ BAŞINDA ANDIK


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 4. Yıldönümünde Türkiye’yi işgal ve hain darbe girişiminde vatanı uğruna canlarını feda eden HAK-İŞ Şehitlerimiz Celalettin İbiş, Ali Karslı, Ahmet Özsoy, Hakan Gülşen ve diğer 15 Temmuz şehitlerimizi Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği’nde dualarla andık.

15 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen anma etkinliğine Genel Başkanvekilimiz Av. Hüseyin Öz’ün yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcılarımız Eda Güner ve Erdoğan Serdengeçti, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, şehit yakınları, gazilerimiz ve basın mensupları katıldı.

Anma etkinliği, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla başladı.

15 Temmuz gecesi yaşananları değerlendiren Genel Başkanvekilimiz Av. Hüseyin Öz, “15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin dördüncü seneyi devriyesi münasebetiyle, 15 Temmuz şehitlerimizi anmak için bir araya geldik. Vatanımız, bayrağımız, demokrasimiz ve özgürlüğümüz için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz” dedi. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın çağrısı üzerine, binlerce HAK-İŞ mensubunun 15 Temmuz gecesi meydanlarda olduğu hatırlatan Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz gecesi, Genel Başkanımızın talimatıyla bütün teşkilat mensuplarımız Ankara ve İstanbul'da darbecilere karşı büyük bir mücadele ortaya koydu. Bütün mensuplarımıza, sosyal medyadan sokağa çıkın çağrısı yaptık, hain darbe ve işgal girişimde karşı çıktık. O mücadele esnasında burada metfun bulunan şehitlerimizden Hizmet-İş Sendikamız Şube Yöneticisi Celalettin İbiş Genelkurmay Başkanlığı önünde, Öz İletişim-İş Sendikamızın kurucularından Ahmet Özsoy ve Ali Karslı TÜRKSAT önünde, Öz Güven-Sen Üyemiz Hakan Gülşen ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehitlik mertebesine ulaştı.

“Unutmadık, Unutturmayacağız”

15 Temmuz cuntasını, asker üniforması giymiş terör örgütü mensubu olarak nitelendiren Öz, “Şanlı ordumuzun içerisine sızmış olan bu hain terör örgütü mensupları, ne yazık ki bu ülkenin en kutsal değerlerine saldırdılar. O gece Cumhurbaşkanlığını, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Özel Harekât Şube Müdürlüğünü bombaladılar, fakat milletimizin basireti ile mücadele azmini unuttular. İnanıyorum ki bundan sonra böylesine bir darbe girişimine kimse cesaret edemeyecektir. Darbelerin tekrar vuku bulmaması için 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız” dedi.

“Ülkemizin Bekasına Göz Koyanlara Asla Müsamaha Göstermeyeceğiz”

15 Temmuz benzeri bir kalkışmanın tekrar vuku bulması halinde, HAK-İŞ’in aynı duyarlılığı göstererek karşı duracağını belirten Öz, “HAK-İŞ 44 yıllık geçmişinde hep demokrasiden yana tavır almıştır. 12 Eylül ve 28 Şubat’ta darbecilere karşı, 27 Nisan bildirisine karşı açık tavır almıştır. HAK-İŞ olarak ülkemizin bekasına göz koyanlara asla müsamaha göstermeyeceğiz” şeklinde konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Temmuz 2020 09:06, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu