ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA VİDEO KONFERANS İLE KATILDI

12 Temmuz 2020 12:16, Haberler


ARSLAN, ŞUBE GENEL KURULUNA VİDEO KONFERANS İLE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 12 Temmuz 2020 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul 9 No’lu Şubesinin 1. Olağan Genel Kuruluna video konferans yöntemiyle katıldı.

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz,  HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, HAK-İŞ Edirne İl Başkanı Emre Promet, HAK-İŞ Bursa il Başkanı Mustafa Yavuz, ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın Genel Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, Şube başkanları iş yeri sendika temsilcilerimiz, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan video konferans ile genel kurula bağlandı

Genel Başkanımız Arslan, video konferans yöntemiyle katıldığı İstanbul 9 No’lu Şube Başkanlığımızın 1. Olağan Genel Kurulu’nun İSPARK emekçileri için hayırlı olması dileğinde bulundu.

Arslan, İSPARK emekçilerine şubelerinin olması konusunda verdikleri sözü tutmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

“İBB’nin yetkili olduğumuz tüm iştiraklerinde TİS sürecini başarıyla sonuçlandıracağız”

Pandemi dolayısıyla Çalışma Bakanlığı’nın bir süre ertelediği yetki tespit süreçlerinin Temmuz sonu itibariyle yeniden gündeme geleceğini belirten Arslan, “Yetki tespitleri hususunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanımız ile görüşmelerimiz oldu. Yetki aldıktan sonra da İSPARK ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin diğer iştiraklerinde toplu iş sözleşmesi süreçlerinin başarıyla yürütülmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yetki aldığımız yerlerde toplu iş sözleşmesi süreçlerinin uzamasının sorumlusu asla HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olmamıştır.  Ne yazık ki, bazı sendikalar, sendikamızı tercih ettiği için emekçileri cezalandırmak amacıyla yetkimize itiraz ediyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de bu itirazlara karşı koyacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili olduğumuz tüm iştiraklerinde bu süreci başarıyla sonuçlandıracağız” dedi.

31 Mart yerel seçimleri sonrası bazı belediyelerde üyelerimizin işine son verildiğini hatırlatan Arslan, emekçilerin işe geri alınması için sendikamızca verilen mücadelenin başarıyla sonuçlandığını söyledi.

“İş kazalarının önüne geçebilmek için örgütlülüğü artırmalıyız”

Geçtiğimiz günlerde Hendek'te yaşanan havai fişek fabrikasındaki patlama ve fişeklerin imha edilmesi esnasında yaşanan ikinci patlamayı değerlendiren Arslan, iş kazalarının örgütlülüğün olmadığı işyerlerinde meydana geldiğine dikkat çekti. Arslan, iş kazalarının önüne geçebilmek için örgütlülüğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Arslan, Hendek’teki patlamaların sorumlularının da bulunmasını ve gereken cezaların verilmesini talep etti.

HAK-İŞ’in 7 milyon emekçiye ulaşması için yoğun çaba gösteriyoruz”

HAK-İŞ’in 2012 yılında 150 bin üyesi varken bugün 700 bin üyeye ulaştığını kaydeden Arslan, HAK-İŞ’in 7 milyon emekçiye ulaşması gerektiğini ve bunun için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

“Ayasofya'nın asıl statüsüne getirilmesi büyük bir olaydır”

Danıştay 10. Dairesi’nin verdiği Ayasofya Camii kararı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Arslan, Ayasofya'nın tekrar Cami statüsüne kavuşturulmasının önemli ve değerli olduğunu ifade etti.

“Kıdem tazminatı düzenlemesi bütün işçilerin kıdem tazminatı alabileceği bir düzenleme olmalıdır”

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in kıdem tazminatı konusunda tavrının açık ve net olduğunu belirten Arslan, “HAK-İŞ kıdem tazminatı konusunda kazanılmış haklardan geriye gidilmeden, var olan sorunların giderileceği bir düzenleme istemektedir. Kıdem tazminatı düzenlemesi, bütün işçilerin kıdem tazminatı alabileceği bir düzenleme olmalıdır.  Sadece örgütlü olanların değil, sadece toplu iş sözleşmesi yapanların değil, sadece büyük işletmelerin işçilerinin değil, tüm işçilerin kıdem tazminatı alabileceği bir model istiyoruz. Dolayısıyla bugün getirilmek istenen düzenlemeyi HAK-İŞ olarak kabul edemeyiz” dedi.

Arslan, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımız ile, Sayın Bakanlarımızla yaptığımız görüşmelerde biz şunu söyledik; birincisi, salgın süreci sebebiyle işçiler zaten yeterince tedirgindir. Kısa çalışma ödeneği olsun, eksik ücret alan arkadaşlarımız olsun, ücretsiz izne çıkarılan arkadaşlarımız olsun, işsiz kalan arkadaşlarımızın sorunları varken, kıdem tazminatı düzenlemesinin zamanı olmadığı ifade ettik.  Kıdem tazminatı düzenlemesini şu dönemde zamanlama ve içerik açısından uygun bulmadığımızı söyledik. İtirazlarımızı makul ve HAK-İŞ’e yakışan bir üslup ile belirttik. İnanıyorum ki bizim itirazlarımız karşılık bulacaktır. Meydanlarda başka masada başka konuşmadan süreci tamamladık. Umuyoruz ki Cumhurbaşkanımızın da iradesiyle kıdem tazminatı konusu bu süreçte bir daha gündeme gelmeyecek. Herkes bilmelidir ki, HAK-İŞ kıdem tazminatı konusunda işçilerin aleyhine hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyecektir.”

HAK-İŞ Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz; “Sizlerin Desteğiyle Bu Mücadeleden de Anlımızın Akıyla Çıktık”

HİZMET-İŞ Sendikası olarak İstanbul’da İETT mücadelesiyle birlikte bir destan yazıldığını belirten HAK-İŞ Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, “1997 yılında İETT Genel Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımız, bir taraftan örgütlendiler bir taraftan da yetki davası içerisinde kahramanca mücadele verdiler. 9 bine yakın emekçinin çalıştığı İETT Genel Müdürlüğü’nde, 2 bin kişiyle yetki almaya çalışan birtakım sendikalar bugün de benzeri bir süreci yaşatacağını sahada ifade ediyorlar. Bu sendikalar toplu iş sözleşmesi süreçlerini geciktirerek sorumsuzluk örneği ortaya koymaktadır. Biz geçmişte İETT’deki yetki mücadelesini hep beraber kazandık. Benzeri süreci 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de yaşadık. O zamanda da 4 buçuk yıl süren mücadele sonrası yetkiyi aldık. Üçüncü bir evreyi sizlerle yaşadık ve yaşıyoruz. 23 Haziran İstanbul seçimlerinin hemen akabinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iş yerlerimizde yeniden bir saldırıya maruz kaldık. Bu son dalganın bertaraf edilmesine sizler öncülük ettiniz. Sizlerin desteğiyle bu mücadeleden de anlımızın akıyla çıktık. Verdiğimiz mücadele ile bugün yaklaşık 5 bin arkadaşımızın toplu iş sözleşmesi süreçlerini yürütüyoruz. Bu mücadeleye destek olan ve omuz veren herkese teşekkür ediyorum. Verilen mücadeleler neticesinde bugün HİZMET-İŞ bayrağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde dalgalanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, iştiraklerinde ve İSPARK A.Ş’de başarılarımızı dün olduğu gibi bugün de sizlerin desteğiyle devam ettireceğiz” dedi.

Sakarya Hendek’te meydana gelen patlama, kıdem tazminatı ve Ayasofya’nın tekrar camii statüsüne kavuşmasıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Öz, gerçekleştirilen Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını temenni etti.




HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Temmuz 2020 12:16, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu