EBRU: EMEĞİN RENKLERİ EĞİTİMİMİZ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

25 Haziran 2020 19:18, Komite Etkinlikleri


EBRU: EMEĞİN RENKLERİ EĞİTİMİMİZ BAŞARIYLA TAMAMLANDI


Emeğin her alandaki temsilinin kutsal olduğuna inanan HAK-İŞ Konfederasyonu, kültür ve sanatın emeğe aktarılmasında önemli bir görev üstlenmektedir. 

HAK-İŞ Konfederasyonu Kültür-Sanat Komitesi olarak, bu yıl bir ilke imza atarak, geleneksel sanatların önemli dallarından birisi olan Ebru sanatı eğitimleri düzenleyerek HAK-İŞ üyeleri ve ailelerinin ebru sanatıyla tanışmalarını sağladık. 

HAK-İŞ Kültür-Sanat Komitesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Ebru Buluşması: Emek Bağlamında Ebru Sanatında Telif Hakları Projesi eğitimleri kapsamında gerçekleştirilen “Emeğin Renkleri: Ebru” programının üçüncü gününe, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı ve Somut olmayan Kültürel Miras Sanatçısı Sanem Arıkan, ebru sanatı ustası hocalar, üyelerimiz, eşleri ve çocukları katıldı.

“Ebru Sanatının Ebrunun Gönül İşi Olduğunu Gördük”

Eğitim programının üçüncü gününde bir açılış konuşması yapan HAK-İŞ Kültür-Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı, “HAK-İŞ Kültür-Sanat Komitesi olarak bu yıl bir ilki gerçekleştirdik. Geleneksel sanatların en önemli dallarından birisi olan Ebru sanatına emek penceresinden baktık. Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle ebru eğitimlerimizi gerçekleştirirken maske, eldiven ve sosyal mesafe kuralına dikkat ettik. Mesafelerimiz uzak olsa da ebrunun bir gönül işi olduğunu, ebru ustalarının da gönüllü yok oluşun temsilcisi olduğunu bir kere daha görmüş olduk” şeklinde konuştu.

Üç gün süren eğitimlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Sanatçısı, Ebru Ustası Ayşegül Akyürek, Ebru Sanatının Genç Temsilcisi Berfin Su Akyürek tarafından katılımcılara ebru eğitimleri verildi. Her yaştan katılımın olduğu ebru eğitiminde kursiyerler ebru sanatını öğrenmek için çaba sarf ettiler. Kursiyerler ebru çeşitli motiflerini yaparak hünerlerini sergilediler. 

HAK-İŞ Genel Başkanvekili Dr. Osman Yıldız, eğitimin son gününde katılımcılarla bir araya gelerek yapılan çalışmalar konusunda Kültür Sanat Komitesi Başkanı Birsen Çiçek Odabaşı’ndan bilgi aldı. 

Eğitim programı toplu aile fotoğraf çekimiyle sona erdi.

25 Haziran 2020 19:18, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu