ARSLAN, FESTU GENEL SEKRETERİ OMAR FARUK OSMAN İLE TELEKONFERANS YÖNTEMİ İLE GÖRÜŞTÜ

21 Mayıs 2020 19:39, Haberler


ARSLAN, FESTU GENEL SEKRETERİ OMAR FARUK OSMAN İLE TELEKONFERANS YÖNTEMİ İLE GÖRÜŞTÜ


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 21 Mayıs 2020 tarihinde, Somali Sendikalar Federasyonu (FESTU) Genel Sekreteri Omar Faruk Osman ile telekonferans yöntemiyle görüştü. 

Toplantıya, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, FESTU Genel Sekreteri Omar Faruk Osman, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ Dış İlişkiler Uzmanları Merita Yıldız, Ahmed Halfaya katıldı.

Görüşmede konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Ömer Faruk kardeşimizle bu toplantıyı yapmaktan çok memnunuz ve toplantımızın son derece yararlı ve faydalı olacağını düşünüyorum. Gerçekten Somalili kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hem oradaki kardeşlerimizle, hem sendikalarımızla tam bir dayanışma içerisindeyiz. Onların sorunlarını kendi sorunlarımız olarak görüyoruz. Somalili kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

Mogadişu havalimanında faaliyet gösteren Türk Firması Favori LLC şirketi ile ilgili konuşan Arslan, “Mogadişu havalimanında yer hizmetlerini gerçekleştiren Favori LLC şirketimiz ile ilgili bir takım girişimlerimiz oldu. İnşallah bu girişimlerimiz devam edecek. Umarım orta bir yol bulunur. Bu firma aynı zamanda Mogadişu hükümeti ile de ortak olduğu için hükümet üzerinde biraz baskı yapmak lazım. Yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi konusunda bizim de yapmamız gerekenler varsa, girişimlerimiz olacaksa biz de girişimde bulunalım. Ömer Faruk Kardeşimiz girişimlerini devam ettirsin” diye konuştu.

HAK-İŞ ve FESTU arasında yürütülen ikili ilişkilerin her geçen gün daha da ilerlediğini belirten Genel Başkanvekilimiz Osman Yıldız: “FESTU ile görüşmelerimiz devam ediyor, ilişkilerimiz çok iyi. Omar Faruk Osman Uluslararası gelişmelere hem aktif olarak katılıyor hem de edindikleri bilgileri bizimle paylaşıyor. Uluslararası düzeyde etkin bir işbirliğimiz var” diye konuştu.

FESTU Genel Sekreteri Omar Faruk Osman konuşmasında, “Bu Türk firması Somali Devleti Mogadişu havalimanında faaliyet gösteren çok düzgün bir şirketimiz. Düzenlenen terör saldırılarında bile güçlü bir şekilde ayakta durabildi ve havaalanını işletti. Dolayısıyla orada çok sayıda işçi çalışmakta ve Covid-19 salgını başladığından beri buradaki işçiler iki aydır ücret almıyorlar. Bu sorunu sizlerle paylaşmak istedik. Sizlere teşekkür ediyorum, bu sorunu büyükelçilikle paylaştınız. Bu bizim için çok önemliydi. Çünkü bu salgında önemli olan dayanışmadır. Bizler burada Bayındırlık Bakanı ile görüştük çünkü havalimanı kendi sorumluluk alanında. Kendisi de bu konunun çok önemli olduğunu ve bizleri desteklediğini söyledi ve Çalışma Bakanı ile kendisi doğrudan görüştü. Çalışma Bakanı da bu konuya el attı. Önemli olan bu konunun dostça çözülmesi, sizlerle dayanışma içerisinde çözülmesi” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Mayıs 2020 19:39, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu