1 MAYIS’I TAKSİM’DE KUTLADIK

01 Mayıs 2020 11:17, Haberler


1 MAYIS’I TAKSİM’DE KUTLADIK

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz “1 Mayıs Haftası” kutlamaları kapsamında, 1 Mayıs’ta İstanbul başta olmak üzere bazı illerimizde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak alanlara çıktık. 

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanlığımız, İstanbul’da kazancı yokuşuna karanfil bıraktı, dualar okudu. Atatürk anıtına HAK-İŞ 1 Mayıs çelengini bırakarak, 1 Mayıs bildirimizi okudu. 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle bu seneki 1 Mayıs’ı 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında “1 Mayıs Haftası” olarak kutlama kararı alarak çeşitli etkinliklerle 1 Mayıs’ı kutladı. 1 Mayıs’ın büyük şehirlerimizde sokağa çıkma kısıtlaması olmasını da dikkate alarak 30 Nisan 2020 tarihinde 81 ilde valiliklerce belirlenecek alanlarda, temsili düzeyde katılımcıyla 1 Mayıs bildirilerimizi okuduk. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 1 Mayıs’ı günün koşullarına uygun olarak, yaygın, etkin ve aktif olarak kutladık. Taleplerimizi ve önerilerimizi gür bir sesle dile getirdik. 

“Hayatını Kaybeden Emekçileri Rahmetle Anıyoruz

1 Mayis 1977'de Taksimde hayatını kaybeden emekçilere, 2019'da  Şanlıurfa'da gerçekleştirdiğimiz 1 Mayıs etkinliğimize katılmak için Elbistan'dan hakları için HAK-İŞ davası için yola çıkan ve elim kazada hayatını kaybeden üyelerimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet yakınlarına ve HAK-İŞ teşkilatına ve işçi hareketine baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

İnsanca yaşamak, evine ekmek götürebilmek, namerde muhtaç olmamak için işyerlerinde en ağır şartlarda çalışırken hayatlarının baharında iş kazalarında ve Corona virüs  salgını dolayısıyla  sağlık çalışanları başta olmak üzere kaybettigimiz tüm emekçi kardeşlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. 


HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Mayıs 2020 11:17, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu