HAK-İŞ İL BAŞKANLARI TOPLANTIMIZI TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE YAPTIK

29 Nisan 2020 12:30, Haberler


HAK-İŞ İL BAŞKANLARI TOPLANTIMIZI TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE YAPTIK


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Nisan 2020 tarihinde konfederasyonumuza bağlı 81 il başkanımız ile telekonferans yöntemi ile görüştü.

Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen görüşmeye Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Öz, Genel Sekreter Yardımcılarımız ve HAK-İŞ il başkanlarımız katıldı. 

Toplantıda, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız ve Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz çalışma hayatına ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular. 

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, toplantının gündemine ilişkin kısa bilgi verdi. Yıldız, HAK-İŞ’in günün koşullarına uygun olarak teknolojiyi en iyi şekilde kullandığını ve çalışmalarını ona göre yeniden düzenlediğini ifade etti. Yıldız, toplantıda illerde gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlamaları başta olmak üzere Türkiye’nin ve çalışma hayatının yoğun gündemine ilişkin bütün konuların ayrıntılı bir şekilde değerlendirileceğini söyledi. 

“Emekçilere Teşekkür”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ülkemizin Covid-19 salgınıyla mücadelede önemli bir başarı öyküsü yazdığını bu başarıda emekçilerin de rolü büyük olduğunu belirterek, il başkanlıklarımız nezdinde bütün emekçilere teşekkür etti. Arslan, “Toplumun büyük bir kesiminin evinden çıkmaya imtina ettiği salgın döneminde fedakârca, cesurca ve özveri ile çalışan başta sağlık, gıda, banka, taşıma, toplu taşıma, güvenlik, temizlik, haberleşme, basın, petrol ile kamu ve özel bütün sektörlerdeki tüm emekçi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyoruz” dedi. Salgınla mücadelede kayıplar yaşandığını anımsatan Arslan, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavi görenlere de acil şifalar dileğinde bulundu. 

Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında çalışma hayatına yönelik alınacak ekonomik ve sosyal tedbirleri de içeren Torba Kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştığını anımsatan Arslan, söz konusu yasaya ilişkin HAK-İŞ’in yürüttüğü çalışmalar, HAK-İŞ’in öneri ve itirazlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Torba kanun kapsamında işten çıkarmaların yasaklanmasını çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Arslan, çalışanlar için getirilen bu önemli düzenlemeye ek olarak, fesih yasakları sebebiyle ücretsiz izin uygulamasının istismara açık olmasını çalışanlar açısından endişe verici olduğu görüşünü dile getirdi ve yasaya ilişkin HAK-İŞ’in çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

81 İlde 1 Mayıs’ta Alanlardayız 

Arslan, her yıl başka bir ilde 1 Mayıs'ı kutlama geleneğini başarılı bir şekilde sürdüren HAK-İŞ’in ülkemizi etkisi altına alan salgın sebebiyle bu sene bir ilke imza atarak 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında beş gün boyunca Emek ve Dayanışma Gününü dijital ortamlardan ve sosyal medyadan yapılacak paylaşımlarla “1 Mayıs Haftası” olarak kutluyoruz. Arslan, “81 ilimizde emekçi kardeşlerimizle taleplerimizi ve çözüm önerilerimizi meydanlarda haykıracağız. Dijital platformlardan, ekranlardan, emekçi kardeşlerimizin taleplerini dile getireceğiz. 1 Mayıs haftamız kutlu olsun. Gelecek 1 Mayıslarda Türkiye’nin farklı meydanlarında buluşup, taleplerimizi haykıracağız” dedi. 

1 Mayısların, sendikal hareketteki yeri ve önemine değinen Arslan, “1 Mayıs, çalışma hayatının sorunlarının gündeme geldiği, taleplerin yüksek sesle dile getirildiği önemli bir gündür.   HAK-İŞ olarak, etkin 1 Mayıs kutlanmasına büyük önem veriyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ABD’nin Şikago kentinde yer alan “1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü” simgesi olan Haymarket Anıtı'nda 2018 yılından bu yana Türk işçi hareketini temsil etme başarısını sürdürüyoruz” dedi. 

Arslan, ayrıca örgütlenme, toplu sözleşme süreçlerinde yaşanan sorunlar ve sendikal faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Toplantıda söz alan il başkanlarımız da 1 Mayıs öncesinde ve önemli bir gündemde gerçekleştirilen toplantı dolayısıyla teşekkür etti ve illerinde yürüttükleri faaliyetler ve yaşadıkları sorunlara ilişkin görüş ve önerilerini sundular. 



HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Nisan 2020 12:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu