ÖZ, İBB BAŞKANI İMAMOĞLU İLE TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE KONUŞTU

03 Nisan 2020 18:54, Haberler


ÖZ, İBB BAŞKANI İMAMOĞLU İLE TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE KONUŞTU


Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, 3 Nisan 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile telekonferans yöntemiyle konuşarak Koronavirüs (KOVİD-19) salgının İstanbul’daki çalışma ve yönetim hayatına etkilerini değerlendirdi.  

Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Sabancı Holding CEO’su Barış Oran, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Ertan Yıldız ve TÜRK-İŞ İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar katıldı.

“Bütün Sosyal Taraflarla Bir Araya Geldik”

Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, “HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın sizlere selamlarını iletiyorum. Ekonomi Politikaları Kurulu adı altında bu organizasyonun yapılmış olmasını HAK-İŞ olarak çok önemsiyoruz. Bu vesileyle bütün sosyal taraflarla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu görüşmenin yapılmasını sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

“İstanbul’da Yapılacak Her Çalışma Bizi Yakından İlgilendiriyor”

HAK-İŞ’in İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İETT Genel Müdürlüğü’nde ve iştiraklerinde örgütlü olduğunu belirten Öz, “İstanbul genelinde birçok belediyede örgütlü bir konfederasyonuz. İstanbul’da Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızla beraber yaklaşık 100 bin üye arkadaşımız var. Ailelerini de işin içine kattığımız zaman 400 bin kişilik bir gruba hitap ettiğimizi ifade edebiliriz. Dolayısıyla İstanbul’da yapılacak her çalışma bizi çok yakından ilgilendiriyor” sözlerine yer verdi.

Öz’den İmamoğlu’na Teşekkür

“Koronavirüs salgını öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı işyerlerinde iştiraklerimizin toplu iş sözleşmelerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun destekleriyle tamamladık. Yaklaşık 35 bin arkadaşımızın toplu iş sözleşmesi tamamlandı. Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum” diyen Öz, Ayrıca daha önce işlerinden olan bir grup arkadaşımız karşılıklı diyalog çerçevesinde, iyi bir diyalogla ve iyi bir iletişimle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu tarafından yeniden işlerine döndürüldüler. Koronavirüs salgınıyla mücadele dönemi içerisinde bu arkadaşlarımızın evlerinde olması, çalışma yaşamına dönme yönünde umutlanmış olmalarını gerçekten çok önemli buluyoruz. Bu hassasiyetinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bir diğer önemli konu ise, Koronavirüs salgının ülkemizde ortaya çıkmasıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından merkezi hükümetle paralel ve daha da ileri bir seviyede karar alındı. Söz konusu karara göre çalışanlarımıza 31 Mart’a kadar idari izin verilmesi yönünde karar alındı. Bu kararın çalışanlarımızın korunması, çalışanlarımızın sağlıklarının muhafaza edilmesi bakımından çok önemli sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Bu vesileyle çalışanlarımız adına tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“İmamoğlu, Çalışanlarımızı Korumak İçin Elinden Geleni Yapıyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sahada çalışan işçilerin kişisel olarak korunmalarını sağlamak amacıyla iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini aldığını, kişisel malzemelerini verdiğini belirten Öz, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu bu yönüyle çalışanlarımızı korumak için elinden geleni yapıyor. Onun için bu süreci önemsiyoruz. Ancak halkımızla doğrudan temas halinde olan çalışan arkadaşlarımız, özellikle parayla temas halinde olan arkadaşlarımız bütün alınan tedbirlere rağmen kaygı içerisindeler. Sağlıklarını korumak için bu süreçte paradan ve birebir temastan uzak kalmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızın ve İşletmelerimizin Geleceğini Teminat Altına Almalıyız”

Koronavirüsle mücadele sürecinin ülkemiz, milletimiz ve İstanbul açısından çok önemli sonuçlarının olacağını dile getiren Öz, “Bu noktada herhangi bir ayrım yapılmadan yerel yönetimlerimizle merkezi yönetimimizin birlikte çalışması, bu süreçle ilgili her türlü tedbiri beraberce alması ve mümkün olduğunca vatandaşımızın sağlığını, işletmelerimizin geleceğini ve çalışanlarımızın geleceğini birlikte teminat altına almamız gerekiyor. Bütün çabayı ve gayreti bu noktada göstermemiz gerekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu bunu akıl ve gönül birliği şeklinde ifade ettiler. Ben de buna iştirak ediyorum ve gerçekten bunu önemsiyorum. Millet olarak böylesine önemli ve sıkıntılı bir süreçte bunu yapabilmemiz gerekiyor. Başta yöneticilerimizin buna ön ayak olması gerekiyor. Çünkü burada artık siyasi bir bakışın, siyasi bir söylemin hiçbir anlamı yok. İnsanlarımızın, sağlık çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın varlık-yokluk mücadelesine şahit oluyoruz. Aynı şekilde işletmelerimizin de varlık-yokluk mücadelesine şahit oluyoruz. Burada herhangi bir ayrışmaya mahal vermeden bu süreci beraberce tamamlamamıza ihtiyaç var” dedi.

Koronavirüsle mücadele sürecinde işletmelerin varlığının büyük bir önem arz ettiğini söyleyen Öz, “Eğer işletmelerimiz ayakta kalabilirlerse çalışanlarımız da ayakta kalabileceklerdir. İşletmelerin ayakta kalabilmesi bakımından bugüne kadar açıklanan paketler içerisinde kısa çalışma ödeneğinin koşullarının biraz daha hafifletilmesi ve bu ödenekten işletmelerimizin yararlanmasının önünün açılmasına ihtiyaç var. Aynı şekilde işsizlik ödeneğinden yararlanma hususunda da koşulların hafifletilmesi yönünde alınan tedbirler var. Bu tedbirlerin daha da iyileştirilmesi gerekiyor. Bu noktada yapılan çalışmalara biz her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

“Gıda Güvenliği Büyük Önem Taşıyor”

Koronavirüs salgınıyla mücadelede hem sürecin devamı sırasında hem de süreçten sonra İstanbul halkının ve çalışanların asgari seviyede bu süreçten etkilenmesini sağlamak amacıyla gıda güvenliğinin çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Öz, “Gıda güvenliğinin sağlanması bakımından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ve merkezi hükümetimize büyük bir görev düşüyor. Bu konuda denetimlerin sıklaştırılmasına ihtiyaç var. Turizm, hizmet, ulaşım ve inşaat sektöründe çalışanlarımızın ve işverenlerimizin çok büyük sıkıntıları var. Bu sektörlerdeki işyerleri şu anda çalışamaz durumda ve bu işyerlerine bunun büyük bir maliyeti olacak. Dolayısıyla çalışanlar üzerinde de maliyeti olacak. Bu kapsamda işyerlerinden uzakta kalan, evlerinde kalan, işlerinden ayrılmak durumunda kalan birçok insanımız var. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyemizin İstanbul sınırları içerisinde özellikle makul durumda olan vatandaşlarımıza verdiği sosyal paket yardımlarını çok önemsiyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu sosyal yardım miktarının arttırılacağını söylemişti. Gerçekten buna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da bu yardım taleplerinin artarak devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

“Milli Yardım Kampanyasına Destekte Bulunduk”

Merkezi hükümetin yaptığı çağrıyı dikkate alarak, özellikle sağlık sektöründeki vatandaşların yaşadıkları sorunları dikkate alarak Konfederasyonumuz bünyesindeki sendikaların sosyal tesislerinin sağlık çalışanlarına tahsis edildiğini hatırlatan Öz, “Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan milli yardım kampanyasına HAK-İŞ olarak destekte bulunduk. HAK-İŞ olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin krizin etkilerinin hafifletilmesi, ortadan kaldırılması ve vatandaşlarımıza destek olunması noktasında yapacağı her türlü çalışmaya da HAK-İŞ ve HAK-İŞ’e bağlı sendikalar olarak destek vereceğimizi Konfederasyonumuz adına ifade ediyorum” dedi.

İmamoğlu: “Bütünleşmeye İhtiyacımız Var”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyada pek çok kuralı değiştirecek bir süreçten geçildiğini belirterek, “İstanbul, Türkiye ve dünya için çok önemli bir konumda. Burada yapılacak şeyler, atılacak adımlar, öncü birtakım çalışmalara katkı sunabilir yöndedir. Buna hazır bir deneyim ve insan gücümüz var. İstanbul’un ülkenin ve insanlığın geleceğine katkı sunabilen bireylerle olma zorunluluğu var. Gerçekten böyle bir bütünleşmeye ihtiyacımız var. Bu soruna milli meselemiz diyerek sahiplendik ve çözüm bulmaya çalıştık ancak ben bu meseleye daha ileri dünya ve insanlık meselesi gözüyle bakıyorum” dedi.  

“Amacımız Bir Fotoğraf Çekmek ve Çözüm Üretebilmek”

Bütün katılımcıların görüşlerini şeffaf bir şekilde aktarmasından mutlu olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Burada temel amacımız bir fotoğraf çekmek ve çözüm üretebilmek. Yenikapı'daki gösteri merkezimiz bu süreçte yardımlaşma ve koordinasyon merkezimiz olarak hizmet veriyor. Şimdi de Yenikapı'daki ‘Avrasya Gösteri Merkezi’miz ile ilgili bir kurulum yaptık. Bürokrasimizin sevk ve idare ettiği bir yer ama aynı zamanda sivil katılımın olduğu bir bilim kurulumuz var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde ve TBMM’de grubu olan dört büyük partiden temsilci talep ettik. Bu koordinasyon merkezi dışa açık ve yüksek bilgi akışına sahip. Buradaki temsilcilerinde oraya bilgi akışını sağlanması bizleri mutlu edecektir. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

03 Nisan 2020 18:54, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu