YILDIZ, CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU İLE TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE KONUŞTU

02 Nisan 2020 11:30, Haberler


YILDIZ, CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU İLE TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE KONUŞTU


Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, 1 Nisan 2020 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telekonferans yöntemiyle konuşarak Koronavirüs (KOVİD-19) salgının çalışma hayatı ve ekonomiye etkilerini değerlendirdi.

Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HAK-İŞ Genel Başkanvekili Dr. Osman Yıldız, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu katıldı.


“İşten Çıkarmaların Yasaklanmasını İstedik”

Genel Başkanvekilimiz Dr. Osman Yıldız, dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgının Türkiye’de ölümlere yol açtığını belirterek, “Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Koronavirüs salgının yanı sıra bazı işyerlerinde yaşanan işten çıkarmaların yasaklanmasını hem HAK-İŞ olarak hem de bütün konfederasyonlar ortak talep ettik” dedi.

“Herkese Eşit Bir Şekilde Ulaşılmalı”

83 milyon insanın eşit olduğu ve eşit şartlarda bulunduğu bir ortamda yaşadığını dile getiren Yıldız, “İnsanlar arasında herhangi bir ayrım yapmadan herkese eşit bir şekilde ulaşılması gerektiğini düşünüyoruz. Hatta buna mültecileri de ilave etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla ülkemizde yaşayan her bir bireye ulaşılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“Ortak Bir Duruş Sergiliyoruz”

Hükümetin Koronavirüsle mücadele kapsamında bir paket açıkladığını anımsatan Yıldız, “Hükümetimiz Koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda elinden geleni yapmaya çalışıyor. Biz herkesin aynı şartlarda ve imkanlarda olmasını istiyoruz. Bunun için de ortak bir duruş sergiliyoruz. Konfederasyonumuz açısından politikalarımızı açıklıyoruz. Bu zor süreçte CHP olarak desteğiniz için teşekkür ediyoruz. El birliğiyle bu süreci atlatmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Yıldız ayrıca, Koronavirüsle mücadelede başlatılan yardım kampanyasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Yıldız’dan İstanbul Büyükşehir’de İşe Döndürülen İşçiler İçin Teşekkür

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarıldıkları için HAK-İŞ üyesi işçilerin 5 aydır grev yaptığını hatırlatan Yıldız, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu işçilerimizle ilgili bir diyalog süreci başlattı. Özellikle Koronavirüs sürecinde işçilerimizin mağdur olmamasını engellemek adına o süreci tamamladık. Güzel bir diyalog süreci oldu. İşçilerimizin tekrar işlerine kavuşturulmasından dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

“Ekonomik Sosyal Konseyin Toplanması Lazım”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugüne kadar hükümete yaptığımız çağrılarda mutlaka ortak aklı egemen kılalım. Ekonomik Sosyal Konseyi toplayın dedik. Çünkü sorunu yaşayanlarla sorunu çözecek olanların bir araya gelmesi lazım. Bugüne kadar bu talebimiz gerçekleşmedi ama inşallah bundan sonra gerçekleşir. Ekonomik sosyal konsey anayasal bir kurumdur. Yaşadığımız süreç de çok önemli bir süreçtir. Eğer Ekonomik Sosyal Konsey önümüzdeki süreçte toplanıp işçileri, işverenleri, çiftçileri, doktorları bir araya getirirse en azından siz sorunları aktaracaksınız, işverenler de sizin sorunlarınızı dinleyecekler” dedi.

Toplantıda TÜRK-İŞ ve DİSK Genel Başkanları da Koronavirüs salgınıyla mücadele konusunda taleplerini dile getirdiler.

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Nisan 2020 11:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu