YILDIZ, “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR”

27 Mart 2020 10:00, Basın


YILDIZ, “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ İÇİN MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR”


HAK-İŞ Genel Başkanvekili Dr. Osman Yıldız,  koronavirüs ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik ek ödeme yapılması kararının son derece yerinde olduğunu belirtirken, bu ödemenin işçi-memur ayrımı gözetmeksizin sağlık sektöründe hizmet veren bütün  çalışanlara eşit şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti. 

“Ek Ödeme Yardımcı Personellere de Yansıtılmalı”

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Öz’ün imzasıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a bir mektup gönderdiklerini anımsatan Yıldız, “Koronavirüs’le mücadele kapsamında Sağlık Bakanımız tarafından açıklanan sağlık çalışanlarına 3 ay boyunca yapılacak ek ödemenin bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilmesi talebimizi içeren bir mektubu Bakanlarımıza gönderdik. Sağlık alanında çalışan başta sağlık memurları olmak üzere hastanede çalışan bütün personelin eşit haklara kavuşabilmesi için sahada aktif bir mücadele veriyoruz. HAK-İŞ olarak hastanede çalışan personellerin bir bütünün parçası olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yardımcı işlerde çalışan personelin de halk sağlığı için önemli işler yürüttüğünü vurgulamak isteriz. Bu sebeple işçi-memur ayrımı gözetmeden hastanede çalışan güvenlik personeli, tıbbi sekreterler, temizlik personeli, hastabakıcılar, klinik destek işçileri ve teknik personeller ile TİS kapsamındaki işçilere de bu ödeme yaklaşımının yansıtılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Sağlık Çalışanları İçin TİS Sürecimiz Devam Ediyor”

Sağlık Bakanlığı’nda çalışan işçileri temsil eden HAK-İŞ’e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamızın sağlık çalışanları için TİS sürecini başarıyla yürüttüğünü kaydeden Yıldız, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Toplu İş Sözleşmesi süreçlerine ilişkin aldığı sınırlayıcı önlemleri de dikkate alarak, sağlık çalışanlarımızın haklarını en iyi şekilde almaları için mücadelemiz tüm kararlılığımızla sürecektir” dedi.

“Ambulans Şoförlerinin Vardiya Sistemi 24/72 Olmalı”

Yıldız, “Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan 112 Ambulans şoförleri ve personellerinin, hali hazırda uygulanan 12/36 vardiya sisteminin, 24/72 vardiya sistemine çevrilmesinin ve hali hazırda fiili uygulamaların da teyidi anlamında hayata geçirilmesinin bu süreçteki önemini bir kere daha vurgulamak istiyoruz” dedi.

“Enfeksiyon Risk Primi Uygulanmalı”

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre sağlık personelleri arasında da pozitif vakaların bulunduğunu hatırlatan Yıldız, “Virüse yakalanan sağlık çalışanlarına bulaşıcı hastalık ve risk priminin (enfeksiyon risk primi) kapsamlı bir şekilde uygulanmasını talep ediyoruz” sözlerine yer verdi.

“Sağlık İşçilerimize Çerçeve Protokolünde Yer Alan Avans Ödemesi Yapılmalı”

Yıldız, “Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve işveren sendikaları temsilcileri arasında imzalanan 2019 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolünde yer alan “Yetki uyuşmazlığı devam eden işyerlerinde çalışan işçilere işbu “Çerçeve Anlaşma Protokolü” ile belirlenen ücret zamları, avans niteliğinde uygulanır. İmzalanacak olan toplu iş sözleşmesi farklarından mahsup edilir” hükmünün uygulanmasını talep ediyoruz. Sağlık alanında fedakârca çalışan işçilerimizin mağdur olmaması için toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar geçen sürede kamu çerçeve protokolüne göre ayrım yapılmaksızın tüm işçilerimize bu ödemenin yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

“32 Bin Sağlıkçının İstihdam Edilmesini Çok Önemli Buluyoruz”

Koronavirüsle mücadele kapsamında hükümet ve bakanlar tarafından bir dizi önlem ve tedbirlerin hızla hayata geçirildiğini vurgulayan Yıldız, “Koronavirüs salgınıyla daha etkin ve hızlı mücadele etme konusunda atılan adımları destekliyoruz. Bu kapsamda Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın açıkladığı 32 bin yeni sağlıkçının işe alınmasını çok önemli buluyoruz. 32 bin sağlıkçının hastanelerde istihdam edilmesi hem ülkemizin Koronavirüs salgınıyla mücadelesi konusunda hem de işsizliğin azaltılması konusunda önemli bir adım olarak görüyoruz. Alınan bir dizi önlemler ve halkımızın duyarlılığıyla, Türkiye’nin salgınla mücadele konusunda başarılı olacağına gönülden inanıyoruz” dedi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Mart 2020 10:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu