ARSLAN, MEDYA YÖNETİCİLERİYLE BULUŞTU

19 Ocak 2012 14:00, Haberler


ARSLAN, MEDYA YÖNETİCİLERİYLE BULUŞTU

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Medya Derneği’nin ev sahipliğinde  medya yöneticileriyle bir araya geldi. Genel Sekreterimiz Osman Yıldız’ın da katıldığı toplantıda halen Bakanlar Kurulu gündeminde bulunan Toplu İş İlişkileri Kanunu hakkında medya yöneticileri ile bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

Arslan, halen yürürlükte olan sendikal mevzuatın 12 Eylül döneminin ürünü olduğunu ve 30 yıldır yürürlükte bulunduğunu söyledi. Bu yasanın altında Milli Güvenlik Konseyi’nin imzası olduğunu söyleyen Arslan, “Biz 12 Eylül rejimiyle hesaplaşmanın daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Generallerin yargı önüne çıkarılmasını, hesap sorulmasını destekliyoruz. Bunun mutlaka yapılması gerektiğine inanıyoruz. Ancak bunu yaparken, 12 Eylül ürünü çalışma mevzuatının da değişmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

    

  

Arslan, 12 Eylül ürünü bu mevzuatın yerine insanı ve insan emeğini merkeze alan; sendikal hakları çağdaş, demokratik ülkelerdeki düzeye taşıyacak yeni düzenlemeler getiren; sendikacılığı çatışma değil, bir sosyal ortaklık konsepti üzerinden yeniden inşa eden bir anlayışın egemen olması gerektiğini söyledi. Sendikaların eski söylemlerle iş yapma imkanının ortadan kalktığını belirten Arslan, “Sosyal Ortaklık” kavramına dikkat çekti. Üretim çarkının günümüzde karşı karşıya kaldığı problemlerden dolayı işçi sendikaların taraf olmaktan çıktığını vurgulayarak, “Sendikalar ile işçiler; çalıştıkları işyerlerinde üretimin yanı sıra stokları, fiyatları ve rekabet şartlarının da düşünmek zorundalar. Bunu düşünmediği zaman karşılaşılan riskler ile zararlar eninde sonunda gelip kendisini bulacaktır” dedi. Arslan, HAK-İŞ’in sendikacılığı dünya standartlarında yürüttüğünü ve diyalog ile ortaklık kültürüne büyük önem verdiğini söyledi.

 

  

Arslan, HAK-İŞ’in sendikal anlayışı ve Toplu İş İlişkileri Kanunu ile getirilecek haklar konusunda medya yöneticilerine ayrıntılı bilgi verdi.

Toplantıya Medya Derneği Genel Sekreteri Deniz Ergürel, Medya Derneği proje direktörleri Rana Şenol ve Erge Özcan, Star Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Aytekin Yüksel, Kanal 7 Grubu İnsan Kaynakları Müdürü İlker Yılmaz, Bugün Gazetesi ve Kanal Türk İnsan Kaynakları Müdürü Sibel Çınar ve İnsan Kaynakları Uzmanı Hülya Bektaş, Sabah – ATV Endüstriyel İlişkiler Müdürü Şefik Çalık, Zaman Gazetesi Bordro ve Özlük İşleri Yöneticisi Hamit Yücel Akar ile Akit Gazetesi’nden İbrahim Acar katıldı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Ocak 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu