ARSLAN’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

21 Mart 2020 10:40, Haberler


ARSLAN’DAN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI


HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı ve Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanı olarak, İslam âleminin; işçilerin, emekçilerin ve Aziz Milletimizin mübarek Miraç Kandil’ini tebrik ediyorum. 

“Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.”  İsrâ sûresi 1. Âyet

Miraç, Allah'ın daveti üzerine Cebrail (A.S.) rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce âlemlere ve ilahi huzura yükseldiği, içinde nice bin esrarın yaşandığı bir kutlu gecedir ki hiçbir Peygambere ve hiçbir beşere nasip olmayan muazzam bir görüşmedir.

Bugün Miracımızın şehri Kudüs harap düşmüştür. Mescid-i Aksa hüznün şehri haline gelmiştir. Hüzünlü Mescid-i Aksa ablukaya alınmış mahzun bir şehre dönüşmüştür.

Siyonist İsrail ve yandaşları Filistin topraklarını ilhak etmek ve buna meşru bir zemin oluşturmak için birçok yola başvurmuş son olarak da yüzyılın anlaşması adı verilen yüzyılın ihanetini sözde barış planı olarak tüm dünyaya servis etmişlerdir.

Gazze’deki ambargonun ve izolasyonların devam ediyor olması, dünyadaki Filistinli kardeşlerimizin kendi topraklarına dönememiş olması, Kudüs’ün statüsünün değiştirilmesi gibi barışla alakalı hiçbir karşılığı olmayan vaatlerin bizim için hiçbir inandırıcılığı ve gerçekliği yoktur. 

Biz HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Kardeş Filistin halkının daima yanında olacağımızı, Filistin topraklarında, Başkenti Kudüs olan,  bağımsız Filistin Devleti kuruluncaya kadar çalışmaya devam edeceğimizi, Filistin’in kabul etmeyeceği hiçbir planı desteklemeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

Bu kapsamda "Allah'a yükseliş ve arınma" olarak kabul edilen Miraç Gecesini tebrik eder, Mevla hepimizi manen yükselerek kendisine yakın olan kullarından eylesin. Bu kutlu gecede bütün dualarımız vatanımızın, milletimizin, insanlığın geleceği, mağdur ve mazlumlar için. Bir daha ki Miraç Kandiline özgür Kudüs temennisiyle, İslam âleminin; işçilerin, emekçilerin ve Aziz Milletimizin mübarek Miraç Kandil’ini tebrik ediyorum.

Miraç Gecemiz Mübarek Olsun.

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Mart 2020 10:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu