ARSLAN, SİVAS’TA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI

10 Mart 2020 19:55, Haberler


ARSLAN, SİVAS’TA TİS İMZA TÖRENİNE KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Mart 2020 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Sivas Belediyesi iştiraki ÖZBELSAN A.Ş. arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine katıldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonu’nda gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi İmza törenine Genel Başkanımız Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Sivas Belediye Başkanı Av. Hilmi Bilgin, HAK-İŞ Sivas İl Başkanı Nihat Şimşek, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Sivas Belediye Başkan Yardımcıları, ÖZBELSAN Genel Müdürü Ahmet Kuzu, işyeri sendika temsilcileri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sivas Belediyesi iştiraki ÖZBELSAN’da imzalanan toplu iş sözleşmesinin örnek bir sözleşme olduğunu kaydetti.

“Sözleşmemiz Örnek Teşkil Edecek”

ÖZBELSAN’da imzalanan toplu iş sözleşmesinin önümüzdeki dönemde yapılacak sözleşmelere örnek teşkil edeceğini söyleyen Arslan, “ÖZBELSAN’da arzu ettiğimiz bir sözleşmeyi masada gerçekleştirmek için çok çaba sarf ettik. Bu sözleşme önümüzdeki dönemde yapılacak sözleşmelerin nasıl yapılacağını işaret etmektedir. Belediyenin kaynakları arttıkça ÖZBELSAN çalışanlarının kazanımları daha da artacak.  Önümüzdeki yıllarda belediyenin tüm hizmetleri ÖZBELSAN üzerinden yürüyecek” dedi.

“Sözleşmenin Masada İmzalanması Çok Değerli”

ÖZBELSAN çalışanlarını tebrik eden Arslan, “Bizim toplu iş sözleşmelerimizde ilkelerimiz var. Bir toplu iş sözleşmesinde iş güvencemiz varsa, sözleşme ile elde ettiğimiz imkânları zamanında alabiliyorsak ve bu sözleşme ile iş yerinde iş barışını sağlayabiliyorsak bu sözleşme iyi bir sözleşmedir. Bugün burada imzaladığımız sözleşme bu noktada iyi bir sözleşmedir. Bu toplu iş sözleşmemizin kavga etmeden, birbirimizi üzmeden, yüksek hakeme gitmeden masada imzalanmış olması bizim için çok değerlidir” şeklinde konuştu.

“2 Bin 500 Kişilik Bir Aileyiz”

Sivas Belediye Başkanı Av. Hilmi Bilgin, “Biz seçim öncesi sözlerimizi tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. 350 bin hemşerimize 2 bin 500 kişilik bir aile ile hizmet ediyoruz. Eğer Sivaslılar belediye başarılı diyorsa, bu durum emekçilerin sayesinde olmuştur. Belediyemizin imkanları ölçüsünde toplu iş sözleşmesini imzaladık. Bu sözleşmede emeği geçen genel müdürümüze, birim müdürlerimize, sendika başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. İmzaladığımız sözleşme hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

ÖZBELSAN Genel Müdürü Ahmet Kuzu da sözleşmede emeği geçenlere teşekkür ederek, sözleşmenin tüm çalışanlar için hayırlı olması dileğinde bulundu.

HAK-İŞ Sivas İl Başkanı Nihat Şimşek, sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulunarak, sözleşmenin imzalanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 

Toplu iş sözleşmesi, konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde imzalandı.

10 Mart 2020 19:55, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu