ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKASI KADIN EMEĞİ BULUŞMASI’NA KATILDI

07 Mart 2020 11:08, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ SENDİKASI KADIN EMEĞİ BULUŞMASI’NA KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 7 Mart 2020 tarihinde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası tarafından Ankara Emek Konukevi’nde “Sendikalı Kadından Sendikacı Kadına” temasıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Öz, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yöneticileri,  kadın komitesi şube ve il başkanları katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. İdlib şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu. Ardından HİZMET-İŞ Kadın Komitesinin çalışmalarını içeren kısa film izlendi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle konfederasyonumuz tarafından gerçekleştirilen faaliyetlere değinerek, “Bugün bizim için gerçekten anlamlı bir gün. 5 Mart’ta Özgecan Aslan Hatıra Ormanı’na şehitlerimiz için fidan diktik. 6 Mart’ta Uluslararası Kadın Buluşmamızı başarıyla sonuçlandırdık. Burada yapılan konuşmalar, yapılan panel, sizlerin platforma çıkarak kendinizi ifade etmeniz, ifade ederken de kendinize güvenen, kendinizi fark etmiş olmanız ve bunun size vermiş olduğu öz güvene bizzat şahit oldum ve bundan dolayı hepinizi ayrı ayrı tebrik etmek istiyorum” diye konuştu.

Arslan: “Hayallerimiz Gerçek Oldu”

HAK-İŞ Kadın Komitesi’nin ilk kurulduğu günden bu güne kadar yaşadıkları hakkında bilgiler veren Arslan, hayallerin büyük bir başarıya dönüşmesinden dolayı büyük gurur duyduğunu ifade etti. Arslan, “Bundan 14 yıl önce HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızı da sürükleyecek olan bir yola çıkmıştık. 14 sene önce kadın komitesi kurmamızın ne kadar zor bir süreç olduğunu hatırlıyorum. Hem kadın üye sayımız hem de sendikamızın genel merkezinde kadın sayımız çok azdı. Öyle bir yapıyla kadın komitemizi kurmak, bunu iddialı hale getirmek çok kolay değildi ama bunu başardık” dedi.

“Mücadelemizi daha geniş kitlelere ulaştıracağız”

Kadın komite başkanlarını mücadelelerinden dolayı tebrik eden Arslan, “Mücadeleyi yükselttikçe, bu mücadelemizi daha da güçlendirdikçe, bu çabalarımızı daha geniş kitlelere ulaştırdıkça yeni sendikacı lider kadın arkadaşlarımız olacak. Bunun farkında olarak, bu hassasiyetle yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“Bizler Mücadele İçin Buradayız”

Kadın Komitesinin Hak-İş davasına gönül vermiş insanların özverili çalışmaları sayesinde bugünkü noktaya geldiğini ifade eden Arslan, “Bu davaya gönülden bağlı yürekli insanların, kişisel, günlük basit hesaplar yapmadan, bir dava bilinci ile yürümesi beni çok heyecanlandırıyor. Biz bunun için buradayız, bu mücadele için buradayız. HAK-İŞ ve Hizmet iş sendikamızın hedeflerini yakalamak adına kadın komitesine büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluk yerine getirildiği ölçüde başarılı olacağız. Bu sorumluluk, öncelikle bu mücadeleyi bir dava bilincine dönüştürmekten geçiyor” diye konuştu.

“Sendikacı lider kadınlar istiyoruz”

Konfederasyonumuza bağlı sendikalarda çalışan kadınların sendikal harekete farklı bir boyut kazandırdığını ifade eden Arslan, “Sendikalı kadınlar, sendikalarımızın değişik kademelerinde görevler aldılar ve bu görevleriyle yeni hedeflere doğru yürüyorlar. Biz sendikacı lider kadınlar istiyoruz. Liderlerin ilk ayak seslerini burada gördüm. Allah onlardan ve sizlerden razı olsun. Daha çok sendikacı kadın liderlere ihtiyacımız var. Kadın ve erkek sendikacı liderlerle HAK-İŞ’i geleceğe taşımamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Sürekli Yeni Hedeflere Yürüdük”

Arslan, başarıyı elde etmek için zorluklar karşısında hiç yılmadan yıllarca mücadele ettiklerini belirtti. Arslan, “Biz HAK-İŞ’in kadın odaklı tarihsel yürüyüşünü başlattık. Aksi halde sorunlar karşısında korkup geri çekilseydik, yaşadığımız zorluklardan korkup vazgeçseydik, bugün bu noktada olamazdık. Sürekli yeni hedeflere yürüdük, kendimize yeni hedefler koyduk. Önce hayal kurmayı öğrendik. 2007 yılında kadın komitesini kurduğumuzda gelecek için nasıl bir hayal kurduğumuzu o gün hedeflemiştik. Sendikamızın yürüyüşünde her aşamasında yeni hedefleri, yeni ufukları hedefledik ve başardık” dedi.

“HAK-İŞ’in davası Türkiye’nin davasıdır”

HAK-İŞ’in gücünün Türkiye’nin gücü olduğuna dikkat çeken Arslan “HAK-İŞ’in gücü Türkiye’nin gücüdür. HAK-İŞ’in geleceği Türkiye’nin geleceğidir. HAK-İŞ’in davası Türkiye’nin davasıdır” ifadelerine yer verdi.

Arslan, yolda kendilerini gören ve Hak-İş’le hiçbir ilişkisi olmayan vatandaşın bile Hak-İş’in durduğu yeri, değerlerini ve mücadelesini takdir ettiklerini ifade etti. 

“Hepimize Büyük Görevler Düşüyor”

Bütün çalışanları kucaklayan ve çözümler üreten bir sendikacı kadın lider hayal etiğini belirten Arslan, “Bunu yapabilecek arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız çabaları ve mücadelelerinden vazgeçmesin” diye konuştu.

Programda, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız Eda Güner, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin bir konuşma gerçekleştirdiler. 

Hizmet-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkanı Hatice Ayhan tarafından Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a hediye takdim edildi.

Program sonunda Davranış Bilimleri Uzmanı Ceren Cebeci tarafından “Vizyoner Sendikacı Liderlik”, Gazeteci Yazar Sibel Erarslan tarafından “Geleceğin Türkiye’sinde Kadın ve Aile” konulu konferans ve Moderatörlüğünü Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın’ın yürüttüğü “Kadın Komitesi Üye Profili Araştırma Projesi Sunum ve Değerlendirmesi” konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.



07 Mart 2020 11:08, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu