KOLOMBİYA DEVLET BAŞKAN YARDIMCISI ANGELINO GARZON’DAN HAK-İŞ’E ZİYARET

12 Ocak 2012 14:00, Haberler


    

KOLOMBİYA DEVLET BAŞKAN YARDIMCISI ANGELINO GARZON’DAN HAK-İŞ’E ZİYARET

  

Kolombiya Devlet Başkan Yardımcısı Angelino Garzon, Kolombiya’nın Türkiye Büyükelçisi Fernando Panesso Serna ve beraberindeki bir heyetle birlikte Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı ziyaret etti.

  

HAK-İŞ Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan; Garzon’u Türkiye’de ve HAK-İŞ’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, ‘Türkiye ve Kolombiya arasındaki her alandaki gelişmeleri HAK-İŞ olarak destekliyoruz. İnşallah kendisinin daha önce görev yaptığı konfederasyonla da biz ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olmasını temenni ediyoruz” dedi. Arslan, konuşmasında şunları söyledi:

  

                “Türkiye sendikal hareketi dünya sendikal hareketinin bir parçası, küreselleşmenin bize dayattığı zorlukların farkındayız. Kürsel sermayenin dünyaya dayattığı neoliberal uygulamaların ne yazık ki ülkemizde de yaşandığını biliyoruz ve o zorluklarla karşı karşıyayız. Bu sorunlarla mücadele etmek için kendimizi dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu şartlara göre yeniden konumlandırıyoruz. Yeniden bir konsept geliştiriyoruz. Bu, sosyal diyalog dediğimiz sihirli bir kavramdan bahsediyorum. Bu konuda Türkiye’de öncülük yapıyoruz. Çatışma yerine uzlaşma, kavga yerine barış, birlikte çalışmak, birlikte başarmak, bu kavramlarla HAK-İŞ yeni bir anlayış geliştirmeye çalışıyor.”

            

                Kolombiya Devlet Başkan Yardımcısı Angelino Garzon, işçilerin demokrasi için olmazsa olmazlardan biri olduğunu söyledi. Türkiye ve Kolombiya arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini ifade eden Garzon, “Türkiye’yle serbest ticaret anlaşması için görüşmeler yapıyoruz. Tabi bu ticareti geliştirirken de işçilerin haklarına da saygı göstererek, belli bir anlayış içerisinde yapmak istiyoruz. Ben ülkeme döndüğüm zaman ülkemizdeki 3 tane büyük sendikayla sizi irtibata geçireceğim. Biz sendikayı, sendikalıyı demokrasinin garantisi olarak savunuyoruz. Biz hükümet, iş veren ve işçi arasında bir anlayış içinde çalışmanın daha yararlı olacağını düşünüyoruz. Bizi sendikanızda ağırlamanızdan gerçekten çok mutlu oldum, benim kalbim ve gönlüm sizlerle ve çalışanlarla beraber” dedi.

  

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Ocak 2012 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu