CEMİL ÇİÇEK’TEN HAK-İŞ'E ANAYASA ZİYARETİ

27 Aralık 2011 14:00, Haberler


     

CEMİL ÇİÇEK’TEN HAK-İŞ'E ANAYASA ZİYARETİ

    

TBMM Başkanı Cemil Çiçek TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ile birlikte 27 Aralık 2011 tarihinde HAK-İŞ’e Anayasa konusunda bir ziyarette bulundu. Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın ev sahipliği yaptığı ziyarette, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Teşkilat Sekreteri Mehmet Şahin ve Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç da yer aldı.

  

 

    

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirildiğini, yaklaşık 200 yıllık anayasa macerasında ilk defa halkın katılımıyla bir anayasa yapılmaya çalışıldığını ve bunu son derece önemli gördüklerini söyledi. Bu kapsamda TBMM’de oluşturulan Uzlaşma Komisyonu’nun yürüttüğü çalışmaların son derece önemli ve anlamlı olduğunu ifade eden Arslan, “Bu komisyonun çalışma şeklini ve başta sivil toplum örgütleri olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini alarak yeni anayasa yapma sürecindeki başlattıkları çalışmaları önemli ve anlamlı buluyoruz” dedi.

    

HAK-İŞ'in anayasa konusunda dünden bugüne, tavrını çok net ve açık ifadelerle ortaya koyduğunu belirten Arslan, yeni anayasa yapım sürecinde HAK-İŞ’in izlediği yol hakkında bilgi verdi. Uzman ve hukukçulardan oluşan Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan’ın başkanlığında bir Anayasa Komisyonu oluşturulduğunu anlatan Arslan, bu Komisyonun üç aydır titiz ve ciddi bir çalışma yürüttüğünü kaydetti. HAK-İŞ’e bağlı sendikalar ve il temsilciliklerinin katılımıyla yaklaşık beş bin kişi arasında bir anket çalışması yapıldığını da kaydeden Arslan, bu çalışmaların sonucunda birey odaklı, özgürlükçü, katılımcı, çoğulcu ve sosyal boyutu öne çıkaran bir Anayasa taslağı hazırlandığını anlattı. Bu temel talepler çerçevesinde madde bazlı anayasa yazımının tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Arslan, “31 Aralık itibariyle HAK-İŞ’e özgü, HAK-İŞ’in tamamen tabanıyla birlikte hazırladığı yaklaşık 90 maddelik anayasa teklifimi Komisyonumuza sunacağız. HAK-İŞ, bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş olacak. Umarım Türkiye, katılımcı, çoğulcu, özgürlükçü, insan odaklı ve Türkiye’ye yakışan, geniş mutabakatla oluşturduğumuz bir anayasayı gerçekleştirmiş olur” dedi.

  

 

    

ÇALIŞMALARI ANADOLUYA YAYMA KONUSUNDA DESTEK İSTEDİ”

    

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de HAK-İŞ' in anayasa değişikliğini bugün gündemine almadığını belirterek, 1982 Anayasası’nın yerine daha demokratik, devleti değil birey ve toplumu önceleyen yeni bir anayasa için HAK-İŞ'in açık oturumlar yaptığını, dergilerinde anayasa özel sayıları hazırladığını, kitaplar yayınladığını ve her platformda bu ihtiyacı dile getirmeye çalıştığını ifade etti. Çiçek, "Biz yeni bir anayasa yazmıyoruz, yeni bir anayasa yapıyoruz. Yeni bir anayasa yazıyor olsaydık akademik destek de alırdık. Yeni bir taslak metin ortaya çıkarır, bunu sizlere gönderir, sonra da görüşlerinizi alır, teklif haline getirir, Meclis'e sunardık. Ancak hepimizin ortak olarak kabul ettiği husus şu ki; eğer gerçekten halkın anayasası olacaksa ki hepimizin kanaati budur, evvela işin birinci etabında halkın ne istediğinin, nasıl bir anayasa istediğinin ortaya konulması lazım. Burada da geniş ve güçlü teşkilat yapısıyla anayasa çalışmalarını Anadolu’ya yayma konusunda HAK-İŞ'ten ve tüm sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz." şeklinde konuştu.

  

  

  

  

 

  

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Aralık 2011 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu