ARSLAN, İSTANBUL'DA İETT TEMSİLCİLERİ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

10 Ocak 2020 17:01, Haberler


ARSLAN, İSTANBUL'DA İETT  TEMSİLCİLERİ ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 10 Ocak 2020 tarihinde İstanbul'da İETT Temsilciler Ödül Törenine katıldı.
İETT’de görevli temsilcilerin yeni dönem toplu iş sözleşmesi sürecinde gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı gerçekleştirilen törene Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, şube başkanları İETT 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Günce, İETT 3 No’lu Şube Başkanı Mustafa İluk, İBÇD Derneği Genel Başkanı Abdulaziz Kaygısız ve İETT’de görev yapan temsilcileri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan tüm baskı ve tehditlere rağmen HİZMET-İŞ’in birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu bir kez daha gösteren üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni dönem toplu iş sözleşmesi sürecinde bir kısım sendikalar tarafından çeşitli algı operasyonu yürütüldü. Üyelerimiz, bütün yönlendirmelere baskı ve tehditlere prim vermediler. HİZMET-İŞ’te kalmayı tercih ettiler. Sendikamız yeni dönem örgütlenme sürecinden İETT emekçilerinin teveccühü ve alnının akıyla çıkmıştır. Bu başarının elde edilmesinde buradaki temsilci arkadaşlarımızın üstün gayretleri olmuştur. Bu gayretleriniz dolayısıyla hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.

Arslan, “HAK-İŞ’li olmak her şeyin ötesindedir”

Törende konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ’i bir mücadele örgütüdür. Bu örgütün temsilcileri olarak sorumluluklarımız var. Sorumluluklarımızın gereğini yapmak durumundayız. HAK-İŞ olarak bir yandan sendikal gündem ile ilgilenirken, diğer yandan da ülkemize, bölgemize ve küremize ait sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Sorumluluğumuzun gereğini yapmak bizleri gururlandıran bir durumdur” dedi.

“Emek ve Adalet Yürüyüşü’müzü başarıyla tamamladık”

31 Mart seçimlerinden sonra bazı CHP’li ve HDP’li belediyelerde yaşanan sürgünler ve işten çıkarmaları protesto ve işten çıkarılan emekçilerin geri işe iadesi için gerçekleştirilen Emek ve Adalet Yürüyüşü’nün başarıyla tamamlandığını kaydeden Arslan, “Bolu'dan Ankara'ya 12 gün yürüdük, 200 kilometre, 267 bin 467 adım katettik, yağmur-çamur demeden yürüdük. Büyük bedeller ödedik, ama eylemimiz sonunda, Bolu Belediyesi’nde çalışan üyelerimiz işlerine döndüler” diye konuştu.

“Silopi’de üyelerimiz sendikamıza ve devletini sahip çıktıkları için cezalandırıldılar”

Yeni yıla Silopi'de, işten çıkarılan emekçilerle birlikte girdiklerini hatırlatan Arslan, şunları kaydetti: “Şehit ailesi yakını oldukları için HDP’li belediye tarafından işlerinden atılan emekçilerin yanında olduk. Silopi’de işten çıkarılan arkadaşlarımız, sendikamızdan istifa etmedikleri için, devletine, milletine sahip çıktıkları için cezalandırıldılar. Silopi'de mücadelemiz 6 aydır devam ediyor. Silopi’deki arkadaşlarımız sadece işe dönme mücadelesi vermiyorlar, aynı zamanda terörizme karşı da mücadele ediyorlar.”
31 Mart Seçimlerinden bugüne 6 bini aşkın HAK-İŞ’li emekçinin işten çıkarıldığı bilgisini paylaşan Arslan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin önünde aylardır devam eden bir eylem var. Her emekçinin yaşadığı zorlukları içimizde ve yüreğimizde hissediyoruz. Kimse işten çıkarılan arkadaşlarımızı duymak istemiyor, ancak biz duymak zorundayız. Türkiye'nin neresinde işini, aşını kaybetmiş arkadaşımız varsa onlara karşı sorumluyuz” ifadelerini kulandı. 

Arslan, her ne olursa olsun, İstanbul’daki mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

Arslan, İdlib’e yardım kampanyasına destek olmaya çağırdı

Arslan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, İHH, Deniz Feneri, Türk Kızılayı ve AFAD’ın İdlib’deki insani drama “Dur” demek için birlikte başlattığı yardım kampanyasına destek istedi. Arslan, “İdlib'de insanlık ve adalet ölüyor. Bütün dünyanın gözü kör, kulağı sağır. Ancak biz bu zulme karşı mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm teşkilatımızı ve milletimizi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyorum” dedi.
Temsilcilerimize verilen ödülü bir teşekkür olarak nitelendiren Arslan, “Bu ödülleri şahsınızda tüm İETT çalışanlarına takdim ediyoruz” dedi. 

Toplantıda, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, İstanbul İETT 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Günce,  İETT 3 No’lu Şube Başkanı Mustafa İluk ve İBÇD Derneği Genel Başkanı Abdulaziz Kaygısız da birer selamlama konuşması yaptı. 

Baştemsilciler de yeni dönem toplu iş sözleşmesi süreci ve sonrasında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, kendileri adına düzenlenen törenden dolayı teşekkür ettiler.
Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, işyeri sendika temsilcilerimize plaket takdim etti.

10 Ocak 2020 17:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu