SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN İDLİB İÇİN YARDIM KAMPANYASI

09 Ocak 2020 12:00, Haberler


SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN İDLİB İÇİN YARDIM KAMPANYASI


HAK-İŞ olarak MEMUR-SEN, İHH, Deniz Feneri, Türk Kızılayı ve AFAD ile birlikte İdlib’deki insani drama “Dur” demek için “İdlib Yardım Bekliyor” temasıyla başlatılan yardım kampanyasına destek verdik. 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 9 Ocak 2020 tarihinde “İdlib Yardım Bekliyor” kampanyası kapsamında düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu, İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, Deniz Feneri Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Yardım kampanyası ilk aşamada 400 bin TL’lik bağış ile başlatıldı.

“İdlib’de İnsanlık Ölüyor”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ, MEMUR-SEN ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla anlamlı bir kampanyayı başlatıyoruz. İdlib’de yalnızca Suriyeli kardeşlerimiz değil insanlık ölüyor. İnsanlığın vicdanı, adalet duygusu ve merhamet duygusu ölüyor. En büyük trajedi bu ölümlere karşı insanlığın sessiz kalmasıdır” dedi.

“Feryadımız İnsanlar Ölmesin Diye”

Dünyanın İdlib’de yaşananlara karşı sessiz kaldığını dile getiren Arslan, “Körfez savaşında bir karabatağın petrole bulanmış görüntülerini günlerce ekranlardan eksik etmeyenler, balinanın karaya vurmasını günlerce kurtarma operasyonuyla dünyaya anlatanlar her gün onlarca yüzlerce insanın katledildiğini görmüyor, duymuyorlar. Bizim buradaki feryadımız, çağrımız insanlar ölmesin diye. Zalimler mazlumlara galebe çalmasın, mazlumlar ve mağdurlar ayağa kalkıp zulme karşı kalkıp başarı elde etsin diye mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“İnsanlık Her Zora Düştüğünde Biz Varız Diyoruz”

Yardım kampanyasına destek veren MEMUR-SEN, HAK-İŞ ve diğer sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Arslan, “İnsanlık her zora düştüğünde biz varız diyoruz. Örgütlerimizin bu duyarlılığı aslında bütün insanlığa da güzel bir mesajdır. Ülkeme ve ülkemin insanlarına, devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Bütün imkansızlıklara rağmen nüfus başına bakıldığı zaman dünyanın en fazla yardım yapan ülkesi olma gururunu bize yaşattılar. Hükümetimizin ve devletimizin daha fazla desteğine ihtiyacımız var. Bu destek ve çabaları burada görüyoruz. Türk Kızılayı’nın ve AFAD’ın bu konudaki çabalarını görüyoruz. Onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Bize Yakışan Zalimlerin Bombalarına Karşı Bir Damla Su Olmak”

“Ne verirsen elinle o da gider seninle” atasözünü anımsatan Arslan, “HAK-İŞ ve MEMUR-SEN mensupları başlatılan yardım kampanyasının devamının geleceğine inanıyorum. Karıncanın Nemrut’un ateşine götürdüğü bir damla su gibi bu zalimlerin, bu emperyalistlerin ateşlerine bombalarına, silahlarına karşı bir damla su olmak bize yakışandır. Bu destekle inşallah buna karşı bir mücadeleyi inşallah başaracağız diyorum” sözlerine yer verdi.

MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, “Halkımızın ve teşkilatlarımızın bu yardım kampanyasına sahip çıkacağına, İdlib için ayağa kalkacağına ve toplanan yardım tutarlarını çok daha yukarılara çıkaracağına yürekten inanıyoruz” dedi.

Yalçın, “HAK-İŞ ile birlikte AFAD, KIZILAY, DENİZ FENERİ ve İHH’ya 100’er bin lira bağışlayarak toplamda 400 bin lirayla bir yardım kampanyasının fitilini ateşliyoruz. Bu vesileyle; teşkilatlarımıza, üyelerimize ve bütün halkımıza çağrıda bulunuyoruz. Zulmün örgütlü kötülüğüne karşı bizler de iyiliği örgütlemeliyiz” şeklinde konuştu.

Deniz Feneri Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Suriyede yaşanan krizin son yüzyılda yaşanan en ağır krizlerden bir tanesi olduğunu belirterek, “İdliblilerin Türkiye’den başka sığınacak limanları yok. Türkiye, 10 yıldır vicdanını dünyaya haykırıyor. Bu yardım kampanyasında 2 konfederasyonun bulunmuş olması yardım konusunda ne kadar duyarlı olduğumuzun en önemli göstergesidir. Çünkü HAK-İŞ’in ve MEMUR-SEN Konfederasyonlarının Türkiye’de çok büyük bir karşılığı var” dedi. 

İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, “İdlib’de hastane ve okullar dahil olmak üzere mültecilerin sığındığı her yer bombalanıyor. HAK-İŞ’e ve MEMUR-SEN’e bu kampanyayı düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki Türkiye’nin tüm kesimi bu kampanya ile İdlib’in sesine kulak verecektir” diye konuştu.

Kızılay Genel Başkanvekili İsmail Hakkı Turunç, “Bu organizasyonu yapan HAK-İŞ’e ve MEMUR-SEN Konfederasyonlarına çok teşekkür ediyorum. Bu konfederasyonlar dünyanın neresinde bir problem varsa bizzat oraya giden insanlar. Bu duyarlılıkları için hepsini yürekten kutluyorum. Konfederasyonlar orada yaşanan sorunları gönül dünyalarında hissettiler. Duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu, “Ne zaman bir insanlık krizi yaşansa HAK-İŞ ve MEMUR-SEN duyarsız kalmıyor, mutlaka ses veriyor, bir hareket ortaya koyuyorlar. Daha önce yaşanan insani krizlerde de bu konfederasyonların çok ciddi katkılarını gördük. İdlib’de yaşanan katliama karşı başlattıkları kampanyadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Duyarlılıklarından dolayı HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Konfederasyonlarımıza gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından salondaki herkes cep telefonundan İdlib’e yardım için SMS atarak kampanyaya destek verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Ocak 2020 12:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu