ARSLAN: SABANCI HOLDİNG TEMSA’DA ÜRETİMİN YENİDEN BAŞLAMASINI SAĞLAMALIDIR

09 Ocak 2020 09:36, Haberler


HAK-İŞ GENEL BAŞKANI ARSLAN:

  • SABANCI HOLDİNG TEMSA’DA ÜRETİMİN YENİDEN BAŞLAMASINI SAĞLAMALIDIR
  • GÜLER SABANCI İLE GÖRÜŞME TALEBİMİZİ YİNELİYORUZ 


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Türkiye’nin lider holdingi ve TEMSA markasının kurucusu Sabancı Holding, ülkemizin önemli bir değerinin yok olmasına göz yummamalı, TEMSA’da üretimin yeniden başlamasını sağlamalıdır” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Özçelik-İş Sendikamızın örgütlü olduğu Adana’da kurulu TEMSA işyerinde üretimin durmasının ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Adana’da faaliyet gösteren, Özçelik-İş Sendikamızın örgütlü olduğu, binlerce emekçinin çalıştığı TEMSA işyerinde çeşitli anlaşmazlıklarla üretimin durdurulması ve sonrasında yaşanan bütün süreçleri yakından takip ediyoruz. 

Uluslararası arenada marka değeri yüksek olan, işçilerin alın teri ile bugünlere gelen TEMSA, yılda 4 bin otobüs ve midibüs, 7.500 hafif kamyon olmak üzere tek vardiyada yılda 11.500 araç üreten ve üretiminin yüzde 80’ini ihraç eden güzide bir kuruluştur. Ülkemizin önemli bir kuruluşunun çeşitli anlaşmazlıklar nedeniyle üretiminin durmasından büyük bir üzüntü duyuyoruz. 

Bütün taraflar, diyalog mekanizmasını daha etkin bir şekilde işleterek, işçilerin alın teri ile bugünlere gelen, üretim, istihdam ve ihracat alanında ülke ekonomisine önemli katkıları bulunan TEMSA gibi başarılı ve önemli bir şirketin yeniden üretime başlamasını sağlamalıdır. 

TEMSA’yı satan ve alan firmaların alım satım sürecine ilişkin bütün sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. Türkiye’nin lider holdingi ve TEMSA markasının kurucusu Sabancı Holding, ülkemizin önemli bir değerinin yok olmasına göz yummamalı, TEMSA’da üretimin yeniden başlamasını sağlamalıdır. TEMSA çalışanlarının, bölge halkının ve toplumun beklentisi de bu yöndedir.  

TEMSA’da yaşanılanlara ilişkin olarak Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Güler Sabancı’dan randevu talebinde bulunmuştuk. Şu ana kadar herhangi bir yanıt gelmedi. Sayın Sabancı ile görüşme talebimizi bir kez daha yineliyoruz. 

Çalışanların temsilcileri olan Özçelik-İş Sendikası ve HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, TEMSA’da üretimin tekrar başlaması ve işçilerin işlerine dönmesi en büyük arzumuzdur.” 

HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Ocak 2020 09:36, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu