ÖZ, SENEGAL’DE CNTS’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİNE KATILDI

30 Aralık 2019 13:00, Haberler


ÖZ, SENEGAL’DE CNTS’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİNE KATILDI


Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Senegal’de İşçiler Ulusal Konfederasyonu’nun (CNTS) 50’nci Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine katıldı. Programda HAK-İŞ Dış İlişkiler Uzmanı Ahmed Halfaya da yer aldı.

“Afrikalı Dostlarımızla Uyum İçinde Çalışıyoruz”

Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Öz, kuruluş etkinliklerinde gerçekleştirdiği konuşmada, Konfederasyonumuzun farklı ülkelerdeki çok sayıda konfederasyonla ve kurumla işbirliği içinde bulunduğunu belirterek, “HAK-İŞ olarak kurumsal ilişkilerimizde Afrika'nın özel bir yeri var. Çünkü bizim Afrika'ya bakışımız farklı. Biz, Afrikalı dostlarımıza birlikte çalışmayı önemsiyoruz. Afrikalı sendikacı dostlarımızla dünya emek hareketine katkı sağlamak için uyum içinde çalışıyoruz. Kurumsal ilişkilerimizin emek örgütlerimiz, ülkelerimiz ve emekçi kardeşlerimiz için faydalı sonuçlar doğurduğunu gözlemliyor ve bundan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

CNTS Konfederasyonu’nun 50’nci Kuruluş Yıldönümünün Senegal emek hareketi için hayırlara vesile olmasını dileğinde bulunan Öz, HAK-İŞ ve CNTS işbirliğini daha ileri boyutlara taşımak istediklerini söyledi.

“Türkiye, Senegal’i Tanıyan İlk Ülkelerden Biridir”

Senegal 1960 yılında bağımsızlığını kazandığında Senegal’i tanıyan ilk ülkelerden birinin Türkiye olduğunu dile getiren Öz, “Türkiye ilk büyükelçiliğini 1962’de açmıştır. Türkiye, Senegal’in kalkınması için büyük çaba sarf etmektedir. Türkiye ve Senegal iki Müslüman, iki dost ülkedir. Bizler de eşit sivil toplum kuruluşları olarak tek bir ülkenin iki kuruluşu gibiyiz” dedi.

Öz, etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen “Batı Afrika Ülkelerinde ‘Sosyal Güvenlik Sistem Analizi’ ile ILO 190 sayılı ‘Çalışma Hayatında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılması’ konulu toplantılarda da HAK-İŞ’in görüşlerini anlattı.

CNTS’nin yeni hizmet binasının açılış törenine de katılan Öz, burada CSA Genel Sekreteri Elimane Diouf ile bir araya geldi 

Genel Başkan Yardımcımız Av. Hüseyin Öz, Senegal temasları kapsamında, CNTS Genel Sekreteri Mody Guiro ve Senegal Bağımsız İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CSA) Genel Sekreteri Elimane Diouf ile bir araya gelerek, dünya sendikal hareketi ve Türkiye-Senegal ilişkilerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Aralık 2019 13:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu