ARSLAN, KARDEMİR’DE MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKA TÖRENİNDE KONUŞTU

23 Aralık 2019 16:06, Haberler


ARSLAN, KARDEMİR’DE MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKA TÖRENİNDE KONUŞTU

“KARDEMİR TÜRKİYE’NİN YÜZ AKI”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ MEYEB ile KARDEMİR A.Ş. tarafından düzenlenen Mesleki Yeterlilik Sertifika törenine katıldı.

KARDEMİR’in sadece Karabük için değil, Türkiye için stratejik bir kurum olduğunu belirten Arslan, “KARDEMİR ülkemizin kalkınması ve sanayileşmesinde, yeni alanlarda yeni yatırımlarla her zaman amiral gemisi görevini gösterecektir. Bu kurum Türkiye’nin yüz akı ve önemli kurumlarımızdan birisidir” dedi.

KARDEMİR A.Ş. Eğitim Kültür Merkezi’nde 23 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen törene, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, MYK Başkanı Adem Ceylan, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Faruk Öz, HAK-İŞ MEYEB İşletme Müdürü Rıdvan Günay, HAK-İŞ Karabük İl Başkanı Ulvi Üngören, KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri, KARDEMİR A.Ş. çalışanları ve basın mensupları katıldı.

“KARDEMİR Türkiye’nin Yüz Akı”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, KARDEMİR’in sadece Karabük için değil, Türkiye için stratejik bir kurum olduğunu belirterek, “KARDEMİR, ülkemizin kalkınması ve sanayileşmesinde, yeni alanlarda yeni yatırımlarla her zaman amiral gemisi görevini gösterecektir. Bu kurum Türkiye’nin yüz akı ve önemli kurumlarımızdan birisidir” dedi.

“HAK-İŞ’in KARDEMİR’deki Varlığı Gurur Kaynağı”

Karabük ile KARDEMİR'in kaderinin örtüştüğünü vurgulayan Arslan, “KARDEMİR’de yapılan yeni yatırımlar, yeni başarılar Karabük’ün geleceğini de doğrudan etkileyecek yatırımlar olacaktır. Onun için bu şehirde olmak, bu kurumun içinde olmak, bu kurumda sendikalı olmak, bu kurumda HAK-İŞ’in varlığının devam etmesi bizim için gurur kaynağıdır” diye konuştu.

“HAK-İŞ MEYEB’in Hikayesi KARDEMİR’de Yazıldı”

HAK-İŞ MEYEB’in hikâyesinin KARDEMİR’de yazıldığını dile getiren Arslan, “KARDEMİR’de gerçekleştirdiğimiz projelerden esinlenerek ortaya çıkan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız’ın çabaları ve gayretleri bugün Konfederasyonlar içerisindeki tek kuruluş olan MEYEB’in başarı hikâyesini ortaya çıkarıyor. Bu bizler için bir gurur kaynağıdır” dedi.

“Tek Kaygımız Nitelikli İnsan Gücünü Arttırmak”

MEYEB’in HAK-İŞ’e herhangi bir maddi katkısının bulunmadığını belirten Arslan, “MEYEB, HAK-İŞ’in katkılarıyla bugünlere gelmiştir. MEYEB’in kuruluşunu gerçekleştirirken kaygımız ekonomik değildi. Tek kaygımız, yetişmiş, kaliteli ve nitelikli insan gücünü arttırmaktı. HAK-İŞ olarak sendikacılığımızın birinci hedefini en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geleceğimiz olan nitelikli iş gücünü, bu tesislerde çalışacak arkadaşlarımızın tecrübelerini belgeyle güçlendirerek bütün dünyada karşılığı ve geçerliliği olan belgeye kavuşmalarını sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

MEYEB’in 10 binin üzerinde belgeyi hak sahiplerine kavuşturduğunu anlatan Arslan, “Yapılan sınavlarla arkadaşlarımıza belgeleri takdim edildi. Bu belgelerin sayısının daha da artacağına inanıyorum” dedi.

Arslan, MYK’nın kapsamının daha da geliştirilerek, zorunluluk kapsamındaki tehlikeli ve çok tehlikeli işlerdeki belge zorunluluğunun bütün alanlarda, bütün meslek ve işlerde zorunlu haline getirilmesini hedeflediklerini söyledi.

MYK Başkanı Adem Ceylan, MYK’nın HAK-İŞ Konfederasyonun çok anlamlı bir sorumluluğunu yerine getirme iradesini ortaya koyduğunu belirterek, “MYK kuruluş çalışmaları başladığından beri işçi konfederasyonlarını temsilen HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız MYK yönetim kurulu üyesidir. Çalışanlarımız, işverenlerimiz, görevli kamu kurumlarımız başta MEB olmak üzere, Yüksek Eğitim Kurulu ve Bakanlığımız hem genel kurulda hem de yönetim kurulunda etkin bir şekilde görevlerini ifa etmektedirler” dedi.

“Özçelik-İş Sendikası KARDEMİR’de Doğmuş ve Büyümüştür”

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Özçelik-İş Sendikası KARDEMİR’de kurulmuş, doğmuş, büyümüş, gelişmiş ve Türkiye’nin sendikası olmuştur. KARDEMİR, Özçelik-İş Sendikamızın hem milli hem de yerli bir sendika olmasına vesile olmuştur. Bu anlamda KARDEMİR’i ve yöneticilerimizi sendikamız adına tebrik ediyorum. Bizim var oluşumuzun nedeni KARABÜK’tür, KARDEMİR’dir” dedi.

Özçelik-İş Sendikası ile HAK-İŞ Konfederasyonu arasında imzalanan protokol ile eğitim süreçlerini ve imtihan sonunda elde edilecek belgeleri ilk defa KARDEMİR’de başlattıkları belirten Değirmenci, “Bu belge altın bileziğin bir başka şeklidir. Hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda karşılığı olan bir belgedir” ifadelerini kullandı.

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Faruk Öz, İhtisaslaşmanın, uzmanlaşmanın, yapılan işte aranan insan olmanın önemini vurgulayarak, “MYK ve HAK-İŞ MEYEB ile beraber bir eğitim çalışması yapıldı. Biz bütün personelimizin bu eğitimleri almasını istedik ve çalışanlarımızın her kademedeki fertleri bu eğitimlere katılacaklar” dedi.

“HAK-İŞ MEYEB ile KARDEMİR Ortaklığında  Personelimizi Belgelendirdik”

KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Dr. Hüseyin Soykan, “Burası çeliğin Başkenti, çeliğin Türkiye’deki okulu, ilklerin fabrikası, Türkiye’yi kuran fabrikalar yapan fabrikadır. 82 yıl önce başlayan bir hikâye bugün farklı başarılara yol alarak devam ediyor. Her alanda olduğu gibi çalışanlarımızla işin güvenliği, verimliliği ve etkinliğinin yanında mesleki tecrübelerini artırmaya yönelik gayretler sarf ediyoruz. HAK-İŞ MEYEB ile KARDEMİR ortaklığında şu ana kadar 75 personelimizi belgelendirmişiz. Köprülü vinç olarak şu anda toplamda 1,518 personelimizin belgelendirmesini tamamlamış durumdayız. Bu çalışmalara katkı veren tüm kurumlarımızın yetkililerine şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından konuşmacılara plaket takdim edildi. Belge almaya hak kazanan işçilere sertifikaları verildi. Fabrika içindeki ray döküm tesisi gezilerek, yetkililerden bilgi alındı.

23 Aralık 2019 16:06, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu