TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ’TEN FRANSA’YA SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI TEPKİSİ

21 Aralık 2011 14:00, Basın


                                             

  

 

TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ’TEN FRANSA’YA SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI TEPKİSİ

  

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa KUMLU ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin Fransız meclisinde oylanacak olması nedeniyle Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) ve Fransa’dan CGT, CFTC, CFDT  Konfederasyonlarına ortak bir tepki mektubu gönderdi.

  

 

Mektupta, “Türkiye İşçi Hareketi, böyle bir konuda Avrupa işçi sınıfının sessiz kalmayacağına, düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan ve yaşanmış gerçekleri bir kenara bırakarak tarihi, siyasi amaçlarına göre şekillendirmek arzusunda olanlara karşı tepkisini göstereceğine inanmaktadır” denildi.

  

 

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa KUMLU ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN tarafından ortaklaşa gönderilen mektupta şu görüşlere yer verildi.

  

 

“Uluslararası tarihçileri ve araştırmacıları bir araya getirerek sözde Ermeni soykırımı iddialarının incelenmesi ve aydınlatılması yönünde Türk Hükümeti bugüne kadar pek çok öneride bulunmuştur. Türkiye İşçi Hareketi, tarihin objektif bir şekilde değerlendirilmesinden yanadır ve tarihin politik hesaplarla şekillendirilmeye çalışılmasından son derece rahatsızlık duymaktadır. Bu anlamda, Türk Hükümetinin tarihi tarihçilere bırakma düşüncesine katılmakta ve bu konuda bütün ülkelerin destek vermesini beklemektedir.

 

Türkiye İşçi Hareketi, konunun uluslararası tarihçi ve araştırmacıları bir araya getirerek incelenmesini kabul etmeyenlerin farklı amaçlar taşıdıklarına veya söz konusu dönemde kendi suç ve hatalarını gizlemek istediklerine inanmaktadır. Ayrıca, Ermeni soykırımını reddetmeyi suç sayan bir yasayı kabul eden veya tartışan ülkelerin demokrasi ve insan hakları anlayışlarının sakat olduğuna inanmaktadır. 

  

 

Yüzünü tarih boyunca Avrupa’ya dönmüş olan Türkiye’yi asılsız iddia ve anlamsız taleplerle yıpratmak isteyenler her zaman var olmuştur. Ancak inandığı doğruları söylediği için kendisini veya bir ulusu haksız bir şekilde soykırımla itham edenlere karşı çıktığı için bir insanı suçlu görmek hatta bu uygulamayı yasalaştırmak nasıl bir bakış açısıdır, anlamak mümkün değildir. Düşünce ve ifade özgürlüğünü yasayla kısıtlamak bu yüzyılın ya da Avrupa Birliği’nin değerleri olmadığı gibi; 22 Aralık 2011 günü, aydınlanma çağının beşiği olan ve söz konusu dönemde yaşananları gayet iyi bilen Fransa’nın Milli Meclis’inde görüşülecek olması ise içler acısı bir durumdur. 

   

 

Türkiye İşçi Hareketi, böyle bir konuda Avrupa işçi sınıfının sessiz kalmayacağına, düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan ve yaşanmış gerçekleri bir kenara bırakarak tarihi, siyasi amaçlarına göre şekillendirmek arzusunda olanlara karşı tepkisini göstereceğine inanmaktadır.”

  

  

HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Aralık 2011 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu