ARSLAN, ANADOLU AJANSI’NIN (AA) "YILIN FOTOĞRAFLARI" OYLAMASINA KATILDI

19 Aralık 2019 12:30, Haberler


ARSLAN, ANADOLU AJANSI’NIN (AA) "YILIN FOTOĞRAFLARI" OYLAMASINA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan,  19 Aralık 2019 tarihinde Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı. Arslan, "Haber" kategorisinde tercihini Hasan Namlı'nın "Çocuklarımızı geri istiyoruz", "Yaşam" kategorisinde Cem Genco'nun "Kendi engelini unuttu, evladına şifa arıyor", "Spor" kategorisinde ise Mustafa Yalçın'ın "Millilerden asker selamı" isimli fotoğraf olmak üzere üç kategoride Yılın Fotoğraflarını oylama tercihini kullandı.

“Bu Fotoğraf Bütün Türklere Armağan”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, özellikle "Millilerden asker selamı" başlıklı fotoğrafın çok anlamlı olduğunu kaydederek, bu fotoğrafın Fransız rejisi tarafından televizyonda gösterilmediğini söyledi. Arslan, AA ve AA foto muhabirinin sayesinde bu fotoğrafın bütün Türklere armağan olduğunu söyledi. 

Fotoğrafı çeken ve Fransız polisinin saldırısı sonucu yaralanan Foto Muhabiri Mustafa Yalçın'a geçmiş olsun dileğinde bulunan Arslan, Yalçın'ın dünya çapında bir foto muhabiri olduğunu söyledi. Arslan, "Milli takımımızın asker selamıyla Barış Pınarı Harekatına destek anlamıyla bu fotoğrafı seçtim. O hepimizi gururlandıran bir fotoğraf. Bu fotoğrafı çeken de bizim üyemiz. O nedenle tartışmasız onu seçtim” dedi.

Diyarbakır annelerini ziyaret ettiğini, onları yakından görme imkanı bulduğunu anlatan Arslan, bu nedenle "Haber" kategorisinde Diyarbakır annelerinin yer aldığı fotoğrafı tercih ettiğini söyledi. Savaşın her zaman yıkım, acı ve gözyaşı getirdiğine dikkati çeken Arslan, Suriye'deki savaşın da mağdurlarının çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve bütün insanlık olduğunu, bu nedenle "Kendi engelini unuttu, evladına şifa arıyor" başlıklı fotoğrafı seçtiğini belirtti.

“Medya Sektöründe Örgütlü, Toplu Sözleşme Yapan Bir Tek AA Kaldı”

Anadolu Ajansı’na başarılar dileyen Arslan, yarışmaya her yıl katıldığını, AA'nın gerçekten önemli hizmetlerinden birinin de "Yılın Fotoğrafları" oylaması olduğunu dile getirdi.

AA'nın Konfederasyonumuza bağlı Medya-İş Sendikamızın en büyük toplu iş sözleşmesi yaptığı iş yeri olduğunu dile getiren Arslan, “Maalesef medya sektöründe örgütlü, toplu sözleşme yapan bir tek Anadolu Ajansı kaldı. Yerel gazeteler, televizyonlar, ulusal yayın yapan televizyonlar ve gazetelerde de maalesef sendikal hareket bir bir kayboluyor. Biz Medya-İş üzerinden bütün gazetecileri, yerel ve ulusal televizyonlarda çalışan herkesi sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

19 Aralık 2019 12:30, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu