ARSLAN, “TARİHİ BİR SÖZLEŞMENİN İLK GÖRÜŞMESİNDEYİZ”

18 Aralık 2019 15:01, Haberler


ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ TİS TOPLANTISINA KATILDI

ARSLAN, “TARİHİ BİR SÖZLEŞMENİN İLK GÖRÜŞMESİNDEYİZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Aralık 2019 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamız ile Sağlık Bakanlığının üyesi olduğu Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk toplantısına katıldı.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Öz Sağlık-İş Sendikamızın Genel Başkanı Devlet Sert, TÜHİS Yönetim Kurulu Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek, Öz Sağlık-İş Sendikası yönetim kurulu üyeleri ve TÜHİS yetkilileri katıldı.

“Tarihi Bir Sözleşmenin İlk Görüşmesini Gerçekleştiriyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sağlık Bakanlığı ile Öz Sağlık-İş Sendikamız arasında gerçekleştirilecek olan toplu iş sözleşmesinin önemini vurgulayarak, “Tarihi bir sözleşmenin ilk görüşmesini gerçekleştiriyoruz. Öz Sağlık-İş Sendikamızın sağlık iş kolunda en büyük sendika olarak toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini alarak bugün bu masada bulunması bizim açımızdan büyük bir onurdur. Öz Sağlık-İş Sendikamız ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, milli duruşunu ve milli hassasiyetini temsil etmektedir. O nedenle Sağlık Bakanlığı’nda genç, aynı zamanda iddialı ve önemli bir davayı temsil eden sendikamızın yetkili olması ülkemiz ve Sağlık Bakanlığımız için çok önemlidir” dedi.

“Birlikte Mücadele Etmeyi Esas Alıyoruz”

HAK-İŞ’in işçi-işveren ilişkilerini çatışma, birbirini yenme, birbirini engelleme üzerine değil, bir sosyal ortaklık projesi olarak gördüğünü belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak birlikte başarmayı, birlikte geleceği inşa etmeyi, birlikte sorunları çözmeyi ve birlikte mücadeleyi etmeyi esas kabul ediyoruz. İşverenimiz bizim rakibimiz değil, ortağımızdır. İşyerlerimiz ekmek kapımızdır, geleceğimizdir. İşyerlerimizi hayallerimizi gerçekleştireceğimiz ve kendimizi ait hissettiğimiz yerler olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bize Düşen, Talepleri Makul Bir Noktada Sonuçlandırmak”

Yetki itirazı nedeniyle daha önce yapılamayan toplu iş sözleşmesini 2019 yılından itibaren geçerli olmak üzere yenileyeceklerini anlatan Arslan, “Artık Sağlık Bakanlığı’nda yetkili sendikayız. Bize düşen, talepleri makul bir noktada sonuçlandırmak, birbirimize destek olmak ve birbirimizi anlamaya çalışarak hepimizi ortak bir yerde buluşturacak makul bir çözümü elde etmektir” şeklinde konuştu.

“Merdivenin İlk Basamağındayız”

Toplu iş sözleşmesini hazırlarken daha önce yapılmış sözleşmeyi esas alarak değil, HAK-İŞ’in perspektifine uygun olarak hazırlanmış bir sözleşme taslağı sunduklarını kaydeden Arslan, “Öz Sağlık-İş Sendikası olarak yeni bir sözleşme taslağı hazırladık. Bu konuda ciddi bir hazırlık yaptık. İnşallah makul bir noktada uzlaşıyla bu toplu iş sözleşmesini gerçekleştirmiş olacağız. Bizim için bu toplu iş sözleşmesi merdivenin birinci basamağıdır. Bütün hedeflerimizin, beklentilerimizin bu toplu iş sözleşmesiyle gerçekleşmeyeceğinin farkındayız ama iyi bir temel atarak başlangıç yapmamız gerekiyor. Gelecek dönemlerde de bu attığımız temel üzerine güzel inşalar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Türkiye’nin En Önemli Kuruluşunun İşçilerini Temsil Etme İmkânı Bulduk”

Arslan, “Türkiye’nin en önemli kuruluşu olan Sağlık Bakanlığı işçilerini temsil etme imkânı bulduk. Bu sendikanın kuruluşundan itibaren bütün mücadelesinin içinde olan birisi olarak bugün çok gururluyum. Hayırlı bir talebimiz var ve hayırlı bir başlangıç yapıyoruz. Karşılıklı oturuyoruz ama asla birbirimizin rakibi değiliz. Biz aynı hedefe doğru yürüyen, aynı istikamette mücadele eden ama farklı yollarda, farklı görevler üstlenmiş, farklı sorumluluklar almış insanlarız” ifadelerini kullandı.

Toplu iş sözleşmesinin anlayışla yürüyeceğine ve sonuçlanacağına inandığını belirten Arslan, “Toplu iş sözleşmelerinde birtakım stratejiler vardır. Bizim stratejimiz bir an evvel toplu iş sözleşmesini sonuçlandırıp arkadaşlarımız için gelecek dönemlere yeniden bir hazırlık yapmaktır. İmzalanacak olan toplu iş sözleşmesinin Sağlık Bakanlığımız, çalışanlarımız, TÜHİS ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum” temennisinde bulundu. 

Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, “Sıra dışı bir süreçteyiz. Bu yeni duruma uygun olarak HAK-İŞ’in sosyal diyaloğa verdiği önem çerçevesinde sıra dışı bir iş yapalım dedik. Bu konuda yeni bir anlayış olmasını istiyoruz. Aynı gemideyiz ve farklı rollerdeyiz. Onun için bu rolümüze uygun olarak Türkiye’nin bizden beklediği ihtiyaca cevap olarak ortak akılla nasıl yapabiliriz gayreti içerisindeyiz. Birlikte verimli bir çalışma ile iyi bir toplu iş sözleşmesi ortaya çıkaracağımıza inanıyorum” dedi.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Sağlık Bakanlığı’nda toplu iş sözleşmesi aldığımız için çok mutlu olduğumuzu ifade ediyorum. 5 yaşında genç bir sendikayız. Bu heyecanı inşallah üyelerimize yönelik daha aktif biçimde sürdüreceğiz. İlk toplu iş sözleşmesi 35 yıl önce bağıtlanmış. 35 yıl sonra Sağlık Bakanlığı’nda yetkinin Öz Sağlık-İş Sendikamıza verildiği için çok mutluyuz. Bu bizim için çok önemli bir süreç. Bu süreci hata yapmadan işverenlerimizle, sendikamızla ve işçilerimizle birlik ve beraberlik içerisinde sorunların çözülebilecek olduğu bir anlayışla sürdüreceğiz” diye konuştu.

TÜHİS Yönetim Kurulu Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, “13 bin civarında çalışanı ilgilendiren bir toplu iş sözleşmesine imza atacağız. Çalışmaları birlikte yürütmekte çok fayda görüyorum. İşleri birlikte yürütmeye biz de varız. Hepimiz aynı gemideyiz. Türkiye’nin değişik kurum ve kuruluşlarında farklı vazifeler icra ediyoruz. Bu geminin yüzmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu işi birlikte yapacağız. Toplu iş sözleşmesinin ülkemize, çalışanlarımıza ve sendikamıza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

18 Aralık 2019 15:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu