ARSLAN, “TÜRKİYE İLE FAS İKİ DOST ÜLKEDİR”

14 Aralık 2019 20:20, Haberler


ARSLAN, “TÜRKİYE İLE FAS İKİ DOST ÜLKEDİR”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Türkiye ile Fas iki dost ülkedir. Bu kardeşliğin daha da güçlenmesi ve büyümesi, daha iyi hedeflere yürüme konusunda umudumuzu ve beklentimizi devam ettiriyoruz. Bu konuda sizlere güveniyoruz” dedi.

“Türkiye ile Fas İki Dost Ülkedir”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 14 Aralık 2019 tarihinde UNTM Konfederasyonu 7. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Genel kurula, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Konfederasyonumuza bağlı Medya-İş Sendikamızın Genel Başkanı Sezai Ballı katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan genel kurula hitaben yaptığı konuşmada, “Türkiye ile Fas iki dost ülkedir. Bu kardeşliğin daha da güçlenmesi ve büyümesi, daha iyi hedeflere yürüme konusunda umudumuzu ve beklentimizi devam ettiriyoruz. Bu konuda sizlere güveniyoruz. Büyük Fas’ın toprak bütünlüğünü ve birlikteliğini savunuyoruz. Bunu her platformda desteklemeye devam edeceğiz. Fas sendikal hareketinin güçlenmesini ve büyümesini destekliyoruz” dedi.

HAK-İŞ ile UNTM ilişkilerinin çok yeni olmasına rağmen kısa süre içerisinde tam bir dayanışma ve kardeşlik içerisinde geliştiğini belirten Arslan, Fas’taki diğer konfederasyonlarla da HAK-İŞ’in iş birliklerinin ve birlikte çalışmalarının olduğunu söyledi.

“UNTM’de HAK-İŞ’in İlkelerini Gördüm”

Genel kuruldaki UNTM Konfederasyonu’nun tanıtım filminde UNTM’nin ilkelerinin HAK-İŞ ilkeleriyle benzerlik gösterdiğini vurgulayan Arslan, “İzlediğimiz görüntülerde UNTM’nin ilkeleri ifade edilirken HAK-İŞ’in ilkelerini burada gördüm. HAK-İŞ olarak UNTM ile ikili iş birliği anlaşmalarımızı sadece 2 konfederasyon arasında değil sendikalarımız arasında da güçlendirmeye ve büyütmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Arslan’dan Fas Halkına 15 Temmuz Teşekkürü

15 Temmuz konusunda Türkiye’ye karşı gösterdikleri duyarlılık için Fas halkına ve UNTM Konfederasyonuna teşekkürlerini ileten Arslan, “Türkiye olarak Fas Başbakanına, Fas Hükümetine, Fas halkına ve UNTM Konfederasyonu mensuplarına bir teşekkür borcumuz var. 15 Temmuz’da ülkemizi işgal etmek isteyen hain darbecilere karşı bizimle beraberdiniz. Bizimle beraber yer aldığınız için sizlere müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ olarak aynı zamanda Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanlığı görevini yürüttüklerini anlatan Arslan, “Dünyada yaklaşık 40 ülkeden 200’den fazla delegenin 50’den fazla Konfederasyon ve meslek örgütünün oluşturduğu Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği çok önemli bir misyonu ve sorumluluğu taşımaktadır. Sizlerin Filistin davasına, Kudüs davasına, Mescid-i Aksa davasına gösterdiğiniz yakın ilginin ve desteğin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Kudüs’te Barışı Yeniden İnşa Etmek Boynumuzun Borcudur”

Kudüs topraklarının işgal altında olduğunu dile getiren Arslan, “Filistin ve Kudüs işgal altında. Kudüs gözyaşı döküyor. Kudüs hüzünlü, Kudüs ağlıyor. Kudüs bizi bekliyor. Hep birlikte Kudüs’ün gözyaşını dindirmemiz gerekiyor. Kudüs’te barışı yeniden inşa etmek boynumuzun borcudur. Gazze’deki ambargonun bir an evvel kaldırılması için Filistin topraklarındaki işgalci İsrail’in yerleşim birimi kurmaktan vazgeçmesi için sonuna kadar mücadele etmek zorundayız” şeklinde konuştu. 

“Özgür ve Bağımsız Filistin Devleti Kuruluna Kadar Mücadele Edeceğiz”

UNTM Genel Sekreteri Abdelilah El Halouti ve yönetim kurulu üyelerinin Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin hem kurucuları hem de en önemli destekçileri olduğunu söyleyen Arslan, “Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’ne göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı sizlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Özgür ve bağımsız Filistin devleti kurulup, başkenti Kudüs olarak ilan edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” sözlerine yer verdi.

“SWTUF’un Kapatılma Kararını Kınıyoruz ve Reddediyoruz”

Önceki gün darbeciler tarafından Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF)’un kapatılma kararının ilan edildiğini anlatan Arslan, “Bu kararı kınıyoruz ve asla kabul etmiyoruz. SWTUF, Afrika sendikal hareketinin merkez bir örgütüdür. Sudan’da faaliyet gösteren demokrasiyi, özgürlüğü ve hakları savunan önemli bir konfederasyondur. Bu konfederasyon hakkında verilen kapatma kararını bu kongreden de bir karar çıkararak dünyaya ilan etmemiz gerekiyor. SWTUF’un yanındayız ve kapatılmasını reddediyoruz. Onlarla dayanışma içerisinde mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

14 Aralık 2019 20:20, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu