ARSLAN'DAN ÇANAKKALE KAHRAMANI SEYİT ONBAŞI’YA VEFA

01 Aralık 2019 16:02, Haberler


ARSLAN'DAN ÇANAKKALE KAHRAMANI SEYİT ONBAŞI’YA VEFA

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ  SENDİKAMIZIN SEYİT ONBAŞI ANISINA YAPTIRDIĞI OKUL TÖRENLE AÇILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Çanakkale Savaşı kahramanı Seyit Onbaşı anısına HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamız tarafından yaptırılan okulun açılış törenine ve Seyit Onbaşı’nın ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliklerine katıldı.   

Seyit Onbaşı’nın doğum yeri olan Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı Koca Seyit Mahallesi’nde yaptırılan sekiz derslikli ilk okul, “Seyit Onbaşı’nın 80. ölüm yıldönümüne denk gelen 1 Aralık 2019 tarihinde törenle açıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikamızın Koca Seyit anısına yaptırdığı “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Seyit Onbaşı İlkokulu” açılışı ve Koca Seyit’in vefatının 80. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen Mevlit-i Şerif ve anma programına katıldı.  Programa, Genel Başkan Yardımcımız ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Havran Belediye Başkanı Emin Gürsoy, Hizmet-İş Sendikası Kurucu Başkanı ve 22, 23 ve 24 dönem Ak Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları, Balıkesir AK Parti Milletvekilleri Pakize Mutlu Aydemir, Adil Çelik, ve Mustafa Canbey, HAK-İŞ’e bağlı Sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, HAK-İŞ Balıkesir İl Başkanı Savaş Dal, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, vatandaşlar, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Açılış töreninde Seyit Onbaşı’nın torunları da yer aldı.

Arslan, ''Seyit Onbaşı’ya karşı sorumluluğumuzu yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz”

Törende konuşan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Seyit Onbaşı İlkokulu”nun açılışıyla, bir sosyal sorumluluğumuzu daha yerine getirmiş olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” Bugün çok gururluyuz. HAK-İŞ Konfederasyonumuz ve HİZMET-İŞ Sendikamız adına gururluyuz. 45 yıllık çalışma hayatımda hiçbir şeye değişmeyeceğim özel bir anı yaşıyoruz” dedi.

Arslan, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti

Okulun yapımında Balıkesir Valisinden Havran Kaymakamına, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanından Havran Belediye Başkanına, il milli eğitim müdüründen ilçe milli eğitim müdürüne, Koca Seyit Mahallesinin muhtarından okulun müdürüne pek çok kişinin katkı sağladığını kaydeden Arslan, ortak bir gayretle ve özellikle Valimizin gayretleri ile okulumuz bu eğitim-öğretim yılına yetiştirildi. Emeği geçen herkese buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Bu mütevazi okulun yapımında bizlere yol gösteren Profesör Doktor Ercan Akyiğit’e müteşekkirim. Bölgeye her geldiğinde burayı ziyaret eden, okulu görünce hüzünlenen hocamız bize bu okulun tadilat işini yapar mısınız diye öneride bulunmuştu. Sonra tadilat yerine, yeni bir okul yapma konusunda bir karar aldık ve bu güzel eser meydana geldi” diye konuştu.

Arslan ,"Okulu helalinden kazanılan ücretlerle inşa ettik"

Okulun maliyetinin üyelerden alınan ücretlerle karşılandığını belirten Arslan, “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Seyit Onbaşı İlkokulu”nu helalinden aldığımız ücretlerle inşa ettik. Emeklerini, alınterlerini hayatlarını kazanmak için harcayan üyelerimiz, bu okulun yapımına katkı verdiler. Onların ödedikleri aidat ile bu okulu yaptık. Hayırlı bir iş yaptık. Bu yüzden gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

HAK-İŞ, ismi üzere her yerde hak davası için mücadele etmektedir

“HAK-İŞ Konfederasyonumuz 44, HİZMET-İŞ Sendikamız 41 yaşındadır. HAK-İŞ yedi yüz bin üyesi ile 81 ilde, 21 sendikası ile Türkiye'nin en büyük işçi örgütlerinden biridir” şeklinde konuşan Arslan, şöyle devam etti: “HAK-İŞ’in mensubu olmaktan gurur duyuyorum. HAK-İŞ, isminden da anlaşılacağı üzere, her yerde hak davasında mücadele etmektedir. Burada da bir ilki gerçekleştirdik ve inşallah bu okulda okuyan çocuklarımıza, vatanımıza, milletimize, değerlerimize sahip çıkacak anlayış yerleştirilecek, buradan yeni Seyit Onbaşı’lar yetişecektir.”

 Öğrencilere Kitap Armağan Edildi.

Seyit Onbaşı'yı anlamak adına Hizmet-İş Seyit Onbaşı'yı anlamak adına Hizmet-İş 

sendikamız tarafından bir kitap yazıldığını kaydeden Arslan, “Peygamber Kucağına Göç Eden Kahraman: Koca Seyit” isimli kitabın öğrencilere armağan edildiğini söyledi.

Koca Seyit’in bıraktığı emaneti geleceğe taşıyacağız

Konuşmasında Çanakkale Kahramanı Koca Seyit’in her yönüyle örnek olan hayatının bütün nesillere anlatılması gerektiğini belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Seyit Onbaşı'nın ölüm yıldönümünün 80. yılındayız. O, elli yaşında aramızdan ayrılan büyük bir kahramandır. O, büyük başarısını yüreğinde saklayan, Mustafa Kemal Atatürk ile tanışana kadar bunu açıklamayan, hayatını her zaman emek sarf ederek kazanan bir kahramandı. Eşi ve benzeri zor bulunan yiğit ve mütevazı bu kahramanı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah ondan razı olsun. Onun bize bıraktığı emaneti bizim geleceğe taşımamız gerekiyor. Onun için bu okul bize emanet edildi. Bundan sonra da okulumuzla ilgili yapılacak her çalışmaya katkı vermeye ve onun ismini yaşatmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda Seyit Onbaşı'nın hayatının beyaz perdeye aktarılması için mücadele vereceğiz. Bu kahramanımızı sadece bu toprakların değil, bütün dünyanın tanıması için yeni faaliyetler içinde olacağız.”

Vali Yazıcı: “HAK-İŞ ile Koca Seyit isminin aynı tabelada birleşmesi çok değerli”

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı yaptığı konuşmada, “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Kocaseyit İlkokulu tabelası aslında her şeyi o kadar güzel anlatıyor ki, iki kaliteli isim, iki örnek isim yan yana. HAK-İŞ yıllardır emek için mücadele eden, her zaman haktan, adaletten ve demokrasiden yana tavır alan bir kurum. Kocaseyit de bu ülkenin yetiştirdiği en büyük yiğitlerden. Bu iki ismin bir tabelada birleşmesi bizler için çok değerli” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Emekçi kardeşlerimizin birikimlerini böyle değerli bir hizmet amacıyla Balıkesir’imizin ilçesi olan Havranımıza yönlendirdikleri için tüm HAK-İŞ/HİZMET-İŞ ailesine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yılmaz, yaptırılan okuldan dolayı Genel Başkanımız Arslan ve Hizmet-İş Sendikamızın yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Ak Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, HAK-İŞ’in 28 şubat sürecinde ve Türkiye’nin en zor zamanlarında her zaman ülkenin yanında olduğunun altını çizerken, yapılan okul için emek verenlere teşekkür etti. 

Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ile Pakize Mutlu Aydemir, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler. 

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da “Kahramanımızın ölüm yıldönümünde HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikasının yaptırmış olduğu okulun açılış programındayız. Tarihe adını altın harflerle yazdırmış Seyit Onbaşı’nın köyünde çocuklarımızın millete hayırlı insanlar olarak yetişmesi, nice yeni Seyit Onbaşıların bu topraklardan çıkması için yeni eğitim yuvalarının kazandırılması çok anlamlı olmuştur. Milli ve manevi hassasiyeti olan bir sendika tarafından Seyit Onbaşı’nın köyüne okul yaptırılması Çanakkale ruhunun halen yaşadığını göstermektedir.  Türkiye’de ilke imza atarak okul yaptırıp devlete bağışlayan ilk sendika olması vesilesiyle, HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası başkanı Mahmut Arslan’a ve Yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.”

Torunları Koca Seyit’in hayatını anlattı

Törende ayrıca Seyit Onbaşı’nın torunu Fatma Yıkar, büyükdedesi Koca Seyit’in hayatını anlatan bir konuşma yaptı.

Koca Seyit’in torunu Ezgi Yıkar da Koca Seyit adına yazılmış bir şiir okudu.

Öğrencilerden Arslan’a teşekkür

Yeni bir okula kavuşmanın sevincini yaşayan “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Seyit Onbaşı İlkokulu” öğrencileri, okulun yapımından dolayı Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür ettiler.

Arslan, Seyit Onbaşı’nın torunlarıyla görüştü

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, okul açılışı vesilesiyle bulunduğu Havran’da Seyit Onbaşı’nın torunlarıyla görüştü.

Seyit Onbaşı’yı Ölümünün 80. Yılında Dualarla Andık 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindekiler,  Çanakkale Savaşı kahramanı Seyit Onbaşı'nın vefatının 80. yılı vesilesiyle düzenlenen Mevlit-i Şerif ve  kabri başındaki anma programına katılarak, başta Seyit Onbaşı olmak üzere, vatan müdafaasında şehit olanlar için dua etti.  

Seyit Onbaşı için Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı Koca Seyit Mahallesindeki Kocaseyit Camisi'nde öğle namazının ardından Mevlit-i Şerif okutuldu. Mevlitte, Kur’an-ı Kerim okunup başta Seyit Onbaşı olmak üzere, vatan müdafaasında şehit olanlar için dua edildi. Mevlit’in ardından yemek ikramı yapıldı.

Daha sonra Seyit Onbaşı Anıtı ve Seyit Onbaşı’nın kabri ziyaret edilerek dua edildi.




01 Aralık 2019 16:02, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu