ARSLAN, TÜRK-İŞ HEYETİNİ KABUL ETTİ

29 Kasım 2019 15:19, Haberler


ARSLAN, TÜRK-İŞ HEYETİNİ KABUL ETTİ

ARSLAN, “3 KONFEDERASYONUN BİRLİKTELİĞİNİ ANLAMLI VE ÖNEMLİ BULUYORUZ”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 29 Kasım 2019 tarihinde, TÜRK-İŞ Konfederasyonu Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat Başkanlığındaki Asgari Ücret heyetini HAK-İŞ Genel Merkezinde kabul etti.

Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcımız Dr. Osman Yıldız, Genel Sekreter Yardımcımız Erdoğan Serdengeçti, TÜRK-İŞ Konfederasyonu Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Tarım-İş Genel Başkanı İlhami Polat, Çimse-İş Genel Başkanı Zekeriye Nazlım, Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, Uzman Enis Bağdadioğlu, HAK-İŞ Uzmanları ve basın mensupları katıldı.

İlk toplantısı 2 Aralık Pazartesi günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücret tespit konusunda ortak bir karara varmak için ilk ziyaretini HAK-İŞ Genel Merkezine gerçekleştirdi.

“Türkiye’nin En Büyük Toplu İş Sözleşmesini Yapıyoruz”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilen ziyareti çok anlamlı ve önemli bulduğunu belirterek, “3 Konfederasyonunun tarihsel, kültürel, siyasal, sosyal, felsefi farklılıkları ve önceliklerinin olması gayet doğaldır. Ama bunlar ortak sorunlarımızda ortak mücadele yapmamıza engel değildir. HAK-İŞ olarak bu birlikteliği anlamlı ve önemli buluyoruz” dedi.

Asgari ücret konusunun başlı başına işbirliği yapılması gereken önemli bir husus olduğunun altını çizen Arslan, “Çalışanların yaklaşık yüzde 45’i asgari ücretle çalışıyor. Türkiye’nin en büyük toplu iş sözleşmesini yapıyoruz” diye konuştu.

“3 Konfederasyonun Ortaya Koyduğu İrade Çok Önemli”

Vergi konusunda TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile bir araya gelerek ortak bir açıklama gerçekleştirdiklerini hatırlatan Arslan, “Asgari ücret tartışmasından önce vergi konusunda 3 Konfederasyon bir araya geldik. 3 Konfederasyonun ortaya koyduğu irade çok önemli. Çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda ortak fikir birliği içerisindeyiz. Vergi dilimleri, vergi oranları ve vergilendirilecek ücretler konusunda adım atılmasını bekliyor ve istiyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışması, hükümete taleplerimizi iletmemiz konusunda bir fırsat olacaktır” şeklinde konuştu.

“Rakamlar Değil, Ortaya Konulan İradenin Önemli”

Arslan, “İlk defa 3 Konfederasyonun birlikte başlattığı bir süreç var. Asgari ücrette hedeflediğimiz rakamları elde edebilmemiz için bu sürecin sağlıklı işlemesi gerekiyor. HAK-İŞ’in yaptığı çalışmalar, raporlar ve rakamlar var. Ancak biz ortak bir karar almak için bu toplantıları yapıyoruz. TÜRK-İŞ’in, DİSK’in ve HAK-İŞ’in belirlediği asgari ücret talepleri yerine, 3 Konfederasyonun üzerinde ortaklaştığı bir rakamla kamuoyu önüne çıkarsak, daha etkili ve daha sorumlu davranmış oluruz. Rakamları tartışmak yerine bu rakamların oluşmasında ortaya konulan iradenin altını çizmemiz gerekiyor. Bu birliktelik bir ilktir ve biz bu birlikteliği çok önemsiyoruz. O yüzden TÜRK-İŞ’in bu ziyaretini çok önemli buluyoruz” sözlerine yer verdi.

TÜRK-İŞ Konfederasyonu Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan asgari ücret toplantısı konusunda bir çağrı geldi. 2 Aralık Pazartesi günü Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda toplanacak. Bu toplantı, 6 milyon asgari ücretli çalışanı ve ailelerini ilgilendiren çok önemli bir toplantı. Dolayısıyla geniş bir kesimi ilgilendiren ve sorumluluk taşıyan bir komisyonun bu görev bilinci ile hareket edeceğiz” dedi.

“HAK-İŞ’in Görüşlerini Alacağız”

Vergi düzenlemesi ile ilgili 3 Konfederasyon Başkanı’nın daha önce bir araya gelerek ortak bir açıklama gerçekleştirdiğini anımsatan Irgat, “TÜRK-İŞ Konfederasyonu olarak bu diyaloğu devam ettirme kararlılığı içerisindeyiz. İstenilen bir seviyede görüş birliğine vakıf olmayı umuyoruz. Asgari Ücret Komisyonu olarak, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve ekibinin görüş ve önerilerini alacağız. Bu doğrultuda bir değerlendirme ile komisyonumuzun çalışmasını başlatmış olacağız. Her konfederasyonun katkısı bizim için önemli ve değerli. Buradan sonra da DİSK Başkanı ile bir görüşme gerçekleştireceğiz. Umuyorum beklentilere cevap verecek bir sonuca ulaşırız. Katkıları için Sayın Mahmut Arslan’a ve ekibine teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Kasım 2019 15:19, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu