ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKAMIZIN BAŞKANLAR KURULUNA KATILDI

25 Kasım 2019 10:10, Haberler


ARSLAN, ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKAMIZIN BAŞKANLAR KURULUNA KATILDI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 25 Kasım 2019 tarihinde Konfederasyonumuza bağlı Öz Sağlık-İş Sendikamızın Başkanlar Kurulu Toplantısına katıldı.

Öz Sağlık-İş Sendikası Başkanlar Kuruluna, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert ve yönetim kurulu üyeleri ile İl başkanları katıldı.

“HAK-İŞ ve Öz Sağlık-İş’i Birbirinden Ayrı Düşünmek İmkansız”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “HAK-İŞ ve Öz Sağlık-İş Sendikasını birbirinden ayrı düşünmemiz olanaksız. Öz Sağlık-İş Sendikamızın başarısı tarihi bir başarıdır. 5 yıllık bir sendikanın önce kendi işkolunda daha sonra da Türkiye’nin en büyük sendikası olma yolundaki büyük başarısıdır. 6 bin kişi ile başlayan süreç bugün kazanılmış bir mücadeleye ulaştı. Öz Sağlık-İş Sendikası’nın kadınlara vermiş olduğu görevler bizi ayrıca gururlandırıyor” dedi.

HAK-İŞ’in taşeron mücadelesi konusunda önemli bir mücadele verdiğini belirten Arslan, “Taşeron örgütlenmesi süresinde sahada bizden başka kimse yoktu. Taşeron sisteminin kaldırılmasına olan inancımızdan hiçbir zaman vazgeçmedik” ifadelerini kullandı.

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Ambulans şoförlerinin 24 saat çalışması ile ilgili her platformda mücadele verdiklerini söyledi. 

“Marifet İmkânsızlıklar İçinde Başarıyı Yakalayabilmek”

Bütün işyerlerinde daha güçlü bir sendikal anlayışın geliştirilmesi gerektiğini belirten Arslan, “Marifet imkânsızlıklar içinde başarıyı yakalayabilmektir. Biz bir aileyiz ve hep beraber dayanışma içerisinde mücadelemize devam edeceğiz. HAK-İŞ bir davanın adıdır. HAK-İŞ’i durdurmaya, yok etmeye kimsenin gücü yetmez” diye konuştu.

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Sağlık alanında yeni bir mücadele alanı açıldı. 58 yıllık bir sendikanın elinden kamuda toplu iş sözleşmesi yapma yetkisini aldık. Bu başarının temeli, Ankara Bilkent Otel’de 6 bin kişi ile yapılan toplantıda atıldı. Taşeron çalışanların toplu iş sözleşmesine dahil edilmemesi için birçok mecrada engellemelerle karşılaştık. Bu mücadeleye sizlerle birlikte başladık ve sizlerle devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Kasım 2019 10:10, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu