OKTAY, “FİLİSTİN’İN GELECEĞİ İÇİN OMUZ OMUZA ÇALIŞMALIYIZ”

22 Ekim 2019 10:40, Haberler


OKTAY, “FİLİSTİN’İN GELECEĞİ İÇİN OMUZ OMUZA ÇALIŞMALIYIZ”


Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in ev sahipliğinde “Kudüs İçin Hep Birlikte” temasıyla gerçekleştirdiği 3. Uluslararası Sendikalar Konferansına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fuat Oktay katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Filistin’de yarım asırdan uzun süredir yaşanan işgal ve zulümlere dikkatleri çekerek, III. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

“Filistin’in Geleceği İçin Omuz Omuza Çalışmalıyız”

HAK-İŞ ve MEMUR-SEN gibi konfederasyonların çatısı altında örgütlenen sendikaların Filistin’in acısını kendi acıları bilerek her zaman ellerinden gelen desteği verdiğini bildiklerini belirten Oktay, “Uluslararası Kudüs’e Destek Sendikalar Birliği’nin tüm üyeleriyle Filistin konusunda duyarlı olduğunu biliyor, Filistin’in geleceği için omuz omuza çalışmaya devam etmeyi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Oktay, “III. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Kudüs İçin Hep Birlikte Konferansı’na Ankara’da ev sahipliği yapan Uluslararası Kudüs’e Destek Sendikalar Birliği ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a, yurt içinden ve yurt dışından gelerek katkı veren herkese ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Filistin Davası İnsanlığın Ortak Sorumluluğudur”

Müslümanlara Kudüs’te ne reva görülüyorsa, dünyanın geri kalanında da bu yaklaşımın devam ettiğini belirten Oktay, “Kudüs ağladıkça, Myanmar ağlıyor, Sri Lanka’da Yeni Zelanda’da Müslümanlar ağlıyor. Bu yüzden yıllardır Filistin davasını en güçlü şekilde savunuyor, “Kurtuluş Kudüs’ten Başlar” diyoruz. Kudüs’ün kurtarılmayı bekleyen bir şehir olduğu kadar bizleri de kurtuluşa davet ettiğine inanıyoruz. Filistin davasının savunulması sadece Müslümanların değil, insanlığın ortak sorumluluğudur. Türkiye olarak her uluslararası platformda Filistin’in maruz kaldığı zulmü tüm dünyaya yüksek sesle haykırıyoruz” diye konuştu.

Filistin’deki ahlak dışı uygulamaları yalnızca seyreden bir dünya olduğunu hatırlatan Oktay, Filistin davasının yılmaz neferleriyle; hükümetle, sivil toplum kuruluşları ve sendikalarla, Filistin meselesi için hakkaniyet cephesini güçlendirmekten vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

Oktay, tüm dünya tarafından Ortadoğu’da ya da dünyanın herhangi bir bölgesinde barış ve huzur isteniyorsa; öncelikle Kudüs’teki işgalin son bulması gerektiğinin herkesçe kabul edilmesi gerektiğini söyledi. 

“2 Devletli Çözüm Anlayışına Zarar Verecek Girişimlerin Karşısındayız”

Filistinlilerin haklarını göz ardı edecek hiçbir planın uluslararası kamuoyu nezdinde kabul görmeyeceğini vurgulayan Oktay, “Böyle bir plana ilk önce biz karşı çıkarız. Türkiye, Filistin konusunda iki devletli çözüm anlayışına zarar verecek tüm girişimlerin karşısındadır. Bunun yanı sıra; iki devletli çözümü savunduğunu söyleyen her devletin, İsrail’i tanıdığı gibi Filistin Devleti’ni de tanıması gerekmektedir” dedi.

Türkiye tarafından Suriye’de başlatılan Barış Pınarı Harekâtı’na da değinen Oktay, “Bize ambargo uygulamaya kalkanlar, Filistin’de de öldürülen çocuklara, kadınlara sağır ve dilsiz durumdalar. Buna rağmen biz her türlü terörün kökünü bölgeden kazımaya kararlıyız. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtını da başarıyla tamamlayacak, bölgede hukuksuzluğa, haksızlığa ve teröre geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ekim 2019 10:40, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu