3. ULUSLARARASI SENDİKALAR VE MESLEKİ ÖRGÜTLER KONFERANSINA PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

22 Ekim 2019 10:01, Haberler


3. ULUSLARARASI SENDİKALAR VE MESLEKİ ÖRGÜTLER KONFERANSINA PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

“KUDÜS İÇİN HEP BİRLİKTE”


Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in ev sahipliğinde “Kudüs İçin Hep Birlikte” temasıyla gerçekleştirdiği 3. Uluslararası Sendikalar Konferansı’na üst düzey protokol yoğun ilgi gösterdi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “3. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansı’nı düzenleyen HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Konfederasyonumuzu tebrik ediyor, Kudüs için bölge barışı için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kudüs davasını gündemde tutan HAK-İŞ’i ve 44. Yılını tebrik ediyorum. HAK-İŞ sadece emek mücadelesinin sancaktarlığını yapmadı, emek mücadelesi için hakkın, hukukun ve adaletin savunucusu oldu” dedi.

Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanlığı’nı da yürüten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Eski Başbakan Yardımcısı AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Filistin Devleti Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Kudüs Valisi Adnan Ghaith, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Sekreteri Abdala Khaled Abdalla Obeidat, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcılarımız Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Mehmet Şahin, Av. Hüseyin Öz, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın başkan ve yöneticileri, il başkanları, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

“HAK-İŞ Hakkın, Hukukun ve Adaletin Savunucusu Oldu”

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “3. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansı’nı düzenleyen HAK-İŞ ve MEMUR-SEN Konfederasyonumuzu tebrik ediyor, Kudüs için bölge barışı için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kudüs davasını gündemde tutan HAK-İŞ’i ve 44. Yılını tebrik ediyorum. HAK-İŞ sadece emek mücadelesinin sancaktarlığını yapmadı, emek mücadelesi için hakkın, hukukun ve adaletin savunucusu oldu” dedi.

Kıran, “HAK-İŞ dünyanın her tarafına hitap eden HAK-İŞ, bu gündemiyle birlikte uluslararası gündemde de her zaman duyarlı ve hassas çalışmalar yaparak bizlerin göğsünü kabartmaya devam ediyor. Türkiye Filistin’e her zaman destek vermeye devam edecektir. Bakanlık olarak, hükümet olarak bu tür faaliyetleri her zaman destekleyeceğimizi belirtmek istiyorum. Filistin davasının güçlenmesi için İslam dünyasının bilinçlenmesi çok önemlidir” şeklinde konuştu. 

Kurtulmuş: “İsrail’in Sınırları Neresidir Demek Yürek, Kararlılık ve Cesaret İşidir”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımız bu konuşmasıyla birlikte Türkiye’nin Filistin meselesinde vermiş olduğu siyasi mücadeleyi, bir seviye daha yukarıya çıkardı. BM toplantısında Cumhurbaşkanımız meseleyi bir adım daha ileri götürmüştür. Eline haritayı alarak dünyanın egemenlerinin yüzüne karşı; İsrail’in sınırları neresidir demek yürek, kararlılık ve cesaret işidir. Bu sadece tarihi hatırlatmak için söylenen bir söz değil, bu dünyadaki büyük güçlere karşı 'bakın sizin oynadığınız oyunun farkındayız, sizin nasıl bir dünya kurmak istediğinizi farkındayız. İsrail’in sınırları resmi olarak belli olmayan, arkasında esas güç olan siyonizmin ne anlam ifade ettiğini biliyoruz. Oynanan oyunları farkındayız. Bu oyunları bozacak Ortadoğu halkının yeniden birlik beraberlik içinde ayağa kalkmasını sağlayacağız demektir. İsrail’in sınırları neresidir sözünün karşılığı budur” dedi.

"Güçlü bir Türkiye istemiyorlar" 

  Kudüs davasını daha da yücelteceklerini  belirten Kurtulmuş, "Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Güçlü bir Türkiye olursa, işte Türkiye’nin lideri, haritayı göstererek İsrail’in sınırları neresidir diyebiliyor. Kudüs davasından aldığımız ilhamla yolumuza devam edeceğiz. Kudüs meselesi ve Filistin davasında karşımızdaki güç ne kadar güçlü olursa olsun, halkı olanın Filistin davası olduğu ve Müslümanlar olduğunu biliyoruz. Başkenti Kudüs olan ve kıyamete kadar yaşayacak olan özgür bir Filistin devletinin tam manasıyla kurulana kadar bu mücadeleyi bırakmayacağız, bu davayı sancağı hiçbir şekilde yere indirmeyeceğiz” dedi. 

Türkiye’nin Barış Pınarı Operasyonu'nu yapmasındaki amacın sınırlarını terör örgütlerinden korumak ve Suriye’nin bütünlüğünü korumak olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Mesele, güvenli bölge oluşturarak Suriyeli kardeşlerimizin geri dönüşünü sağlama meseledir. Hepsinden önemlisi terör örgütleri vasıtasıyla bölgenin siyasi haritasının yeniden değiştirilmesi projesinin kaldırılıp çöpe atılması meseledir” şeklinde konuştu.

“İslam Coğrafyasında Muhtaç Olduğumuz Tek Şey Birliğimizdir”

Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Gurubu Başkanı Hasan Turan, Osmanlı Devleti’nin Filistin topraklarından çekilmesiyle birlikte Filistin topraklarında sorunların başladığını belirterek, “Böyle güzel bir programa üçüncü kez imza atan HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’i tebrik ediyorum. Burada bir sorun var o da İsrail sorunudur. Yaklaşık yüz yıl önce Osmanlı devletinin Filistin topraklarından çekilmesiyle başlamıştır. O günkü işgalci İngilizler, Filistin topraklarını Osmanlı’nın çekilmesiyle buraları Yahudilere verdi. Filistinlilerin toprakları işgal ediliyor, katliamlar uygulanıyor. Dünyanın her yanındaki Yahudiler, Filistin topraklarına getiriliyor, bunu hepimiz biliyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere aziz milletimiz buradaki oyunu görüyor ve biz bu oyunu parçalamaya, ortadan kaldırmaya kararlıyız. İsrail burada gücünü kendi halkından değil, Müslümanların dağınıklığından almaktadır. Bizler birlik olsak, İsrail bu bölgede bir dakika duramaz. İslam coğrafyasında muhtaç olduğumuz tek şey birliğimizdir. İstanbul’un güvenliği neyse, Kudüs’ün güvenliği de odur” diye konuştu.

Konuşmaların Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından konuşmacılara Filistin haritası tablosu hediye edildi. 

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Ekim 2019 10:01, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu