ARSLAN İSTANBUL ŞİLE BELEDİYESİ TİS TÖRENİNE KATILDI

04 Ekim 2019 18:41, Haberler


ARSLAN İSTANBUL ŞİLE BELEDİYESİ TİS TÖRENİNE KATILDI

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Şile Belediyesi iştiraki Personel A.Ş arasındaki toplu iş sözleşmesi törenine katıldı. 

Toplu iş sözleşmesi, 4 Ekim 2019 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı tarafından imzalandı.

Törene, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, Şile Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Güllüce, Şile Belediyesi Daire Başkanları, işyeri sendika temsilcileri, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 696 sayılı KHK ile taşeron sisteminin sona ermesinin önemine değinerek, “Uzun yıllar mücadelesini yaptığımız taşeron sisteminin kaldırılması konusunda bugün somut bir gerçeği yaşamış olmaktan son derece mutluyum. Kamunun bütün hizmetleri taşeron şirketler üzerinden yapılıyordu. 10 yıl önce bu duruma itiraz ettik. Taşeron sisteminin ülkemiz ve çalışanlar için olmaması gereken bir sistem olduğundan yola çıkarak bir mücadele başlattık. Emekçi kardeşlerimiz, belediyelerimiz ve kamu kuruluşlarımız bugün bunun huzurunu yaşıyor” dedi.

“Taşeronun Kaldırılması Türkiye Cumhuriyeti Tarihinin En Büyük Reformudur”

Taşerondan kadroya geçen emekçilerin, kadroluların elde ettiği hakları kazanmaya başladığını belirten Arslan,“Toplu iş sözleşmeleri büyük çabalar ile sonuçlandırılıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren toplu sözleşme sistemi kadrolu çalışanlarının sistemiyle beraber olacak. Kadrolu işçilerin sahip olduğu tüm haklara sahip olacaklar. İşçilerimiz Şile Belediyesi’nin kadrolu işçisi oldular. Taşeron işçilerimizin kadro alması Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformudur. Bu reformun mimarı her zaman ezberleri bozan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

“HAK-İŞ’e Yakışan Masada Sonuç Almaktır”

Bazı Belediye Başkanlarının sözleşme yapmaktan çekindiğini belirten Arslan, “İstanbul’da bazı belediyelerde belediye başkanları masaya oturmadı. Özellikle CHP’ye geçen belediyelerde toplu iş sözleşmesi masasına oturamadık. Sayın İlhan Ocaklı’nın belediyenin zorluklarına rağmen toplu iş sözleşmesi masasına oturması bizim için çok önemlidir. Kaynaklarının azamisini belediye çalışanlarıyla paylaşan belediye başkanı ve ekibini tebrik ediyorum. HAK-İŞ’e yakışan görüşmelerin masada, kavga etmeden, eylem yapmadan makul bir şekilde sonuçlandırılmasıdır” dedi.

“24 Saat Meydanlardayız”

İstanbul’daki yerel seçimlerden bu yana HAK-İŞ olarak sürekli mücadele içerisinde olduğumuzu vurgulayan Arslan, “Seçimlerden bu yana 24 saat meydanlarda bir mücadelenin içerisindeyiz. Yaklaşık 4 bin civarında arkadaşımız işini kaybetti. Bu arkadaşlarımız sadece seçime yakın işe girdikleri için işten atıldılar. Bu arkadaşlarımızın her birinin işe alım süreci 2018 yılı Ekim ve Kasım aylarında başlamış ve sınavları kazanarak işe girmiş arkadaşlarımızdır. Ne yazık ki bu arkadaşlar işlerini kaybetti. Dün Bolu’da, bugün İstanbul’da, yarın başka bir yerde nerede, kim mazlumların üzerinde bir hesap yaparsa karşısında bizi bulur. Siyasi tercihlerimiz ne olursa olsun, ekmeği elinden alınan insanlara karşı asla duyarsız kalamayız” şeklinde konuştu.

“Verdiğiniz Sözleri Tutun”

Bazı belediye görevlileri tarafından işçilerin tehdit edildiğini anlatan Arslan, “CHP il başkanlığı tarafından görevlendirilmiş bir kısım insanlar işçi amiri olarak karşımıza çıkarılıyor. ‘Ya HAK-İŞ, ya da iş diyorlar’, biz buna asla izin vermeyeceğiz. Buradan Sayın İmamoğlu’na ve Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. İşini ve aşını elinden aldığınız insanların feryadını duyun, seçim öncesi verdiğiniz sözleri tutun” diye konuştu.

Arslan, “Emeği ve emekçiyi değerli bulan, onlarla kucaklaşan, emekçilerin hakkını savunan belediye başkanlarına ihtiyacımız var. İlhan Ocaklı’nın bu yaklaşımını görmekten mutluyum. Toplu iş sözleşmesinin ülkemiz, geleceğimiz, Konfederasyonumuz ve sendikamız için hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Mevcut kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek için çaba sarf ediyoruz. Emekçi kardeşlerimizin gayreti ile belediyemizi daha ileri taşıyacağız. Her bir arkadaşımızın alınterine sahip çıkarak karşılığını vermek için elimizden geleni yapacağız. Toplu iş sözleşmeniz hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, Genel Başkanımız Arslan ile Şile Belediye Başkanı Ocaklı’nın katkılarıyla başarılı bir sözleşme imzalandığını belirterek, sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Ekim 2019 18:41, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu