ARSLAN’DAN KKTC BAŞBAKANI TATAR'A ZİYARET

02 Ekim 2019 11:23, Haberler


ARSLAN’DAN KKTC BAŞBAKANI TATAR'A ZİYARET


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 2 Ekim 2019 tarihinde KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Ziyarete KKTC Kamu-Sen Sendikamızın Genel Başkanı Metin Atan da katıldı.

“HAK-İŞ Olarak Sizinle Beraberiz”

Ziyarette KKTC Türkiye ilişkilerini değerlendiren Arslan, KKTC Başbakanı Ersin Tatar’ın seçilmesinin Türkiye kamuoyunda da önemli bir yer bulduğunu dile getirerek, “HAK-İŞ olarak sizinle beraberiz. Mücadelenizi destekliyoruz. KKTC bugün de yarın da ilelebet var olacaktır” ifadelerini kullandı.

“KKTC’nin Geleceği İçin Sorumluluk Aldık”

KKTC Kamu-Sen’in Türkiye-KKTC ilişkilerinde her zaman olumlu bir rol üstlendiğini vurgulayan Arslan, “Sendikamız hiçbir zaman Türkiye karşıtı bir politikanın içerisine girmemiştir. HAK-İŞ olarak Kıbrıs’ta hükümetin çalışmalarına destek veriyor, eksiklikler varsa uygun bir üslupla kavga etmeden, çatışmadan, ideolojik bir mücadeleye girmeden gereğini yapıyoruz. KKTC’nin geleceği açısından her zaman sendikamız ile beraber sorumluluk aldık. Yeri geldi barış ve uzlaşma için Annan Planı konusunda elimizi taşın altına koyduk” ifadelerini kullandı.

Arslan, “Yapılan anlaşmalarda garantörlük hakkı vazgeçemeyeceğimiz bir süreç olup verilecek kararlarda Türkiye’nin bu bölgede yer alması çok önemliydi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki ilişkiler arasına nifak sokmaya çalışan kişiler geçmiş yıllarda olduğu gibi günümüzde de olmaktadır. KKTC Başbakanı olarak dik duruşunuz, KKTC Hükümetinin bu konudaki kararlılığı ve halkın bu konudaki duyarlılığı bu süreçleri lehimize çevirmiştir. Hükümetin hem Kıbrıs Türklerinin çıkarları için hem de Türkiye’nin garantörlüğünün güçlendirilmesi için bu durum çok önemliydi” şeklinde konuştu.

Maraş bölgesinin tekrar açılması konusuna da değinen Arslan, “Maraş politikanız inisiyatif alma, öne geçme politikalarının çok somut bir göstergesidir. Maraş’ın tekrar açılması söz konusu olabilir. Bu çok yerinde bir tutumdur. Bunun için sizi ve KKTC Hükümetini tebrik ediyoruz” dedi.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, HAK-İŞ Konfederasyonu ve KKTC Kamu-Sen ile işbirliği ve uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Ekim 2019 11:23, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu